Wkenl

Hoe om te vertellen als je gaat kaal

Is het je verbeelding, of is het beginnen te dunner up top uitzien? Wat is al dat haar doet in de filter? U gebruikt een dikke mop gaande daarboven hebben, en nu lijkt het alsof je daadwerkelijk kunt zien je hoofdhuid! Ga je kaal, of heb je gewoon een nieuwe bril nodig? Hoe zult u weten? Lees hieronder voor enkele tips.

Stappen

Hoe om te vertellen als je gaat kaal. Stoppen met te doen wat het ook is je doet!
Hoe om te vertellen als je gaat kaal. Stoppen met te doen wat het ook is je doet!

Deel een: de evaluatie van haaruitval

 1. 1
  Raak niet in paniek! Wist je dat je altijd afstoten van haar? De meeste mensen verliezen waar dan 50-100 haren per dag... uit ongeveer 100.000! Opeens besef dat kunnen maken normale haaruitval lijken dramatischer.
  • Evalueer uw situatie. Haaruitval kan een of meer bijdragende factoren. De meeste normale factoren zijn leeftijd en genetica. Als je hebt puberteit, en je haar is langzaam maar gestaag dunner, dit volkomen normaal.
  • De meeste haaruitval-door sommige rekeningen, maar liefst 95% - is het gevolg van genetica dus controleer uw stamboom. Je kunt werken de kans gaan kaal op basis van het aantal kale mensen in uw stamboom.
 2. 2
  Chill. Een andere veel voorkomende oorzaak van kaalheid is het niveau van testosteron in het lichaam, die worden bepaald door de genetica en stress. Probeer stress te vrijgeven activiteiten, of besteden meer quality time met je gezin. Stress vrijgeven activiteiten lieten een snelheidsafname van de kalende proces.
  • Shock is een andere factor die kan leiden tot haaruitval. Je lichaam is niet een reeks afzonderlijke delen aan elkaar geplakt. Als je een traumatische gebeurtenis, in het recente verleden, zoals de plotselinge verandering in levensstijl, een sterfgeval in de familie, of het verlies van een belangrijke job heb geleden, lijden haaruitval een paar maanden later is normaal.
 3. 3
  Stoppen met te doen wat het ook is je doet! Enkele oorzaken van haaruitval zijn zelf-toegebracht. Haar dat omhoog te strak en dan gebonden is gezet kan leiden dat haar langzaam van de wortel worden getrokken. Als je toevallig graag vlechtjes of strak gevlochten haar, probeer gewoon te ontspannen de binding een beetje.
  • Maak geen misbruik van je haar. Overmatig gebruik van haar behandelingen, kleurstoffen, en blijvers kan laat je haar broos, fragiel, en uiteindelijk verdwenen.
 4. 4
  Kijk voor andere lichamelijke veranderingen. Haaruitval mag niet worden gerelateerd aan erfelijke kaalheid patronen. Het kan ook worden veroorzaakt door hormonale factoren. Typische mannelijke kaalheid of vrouwelijk-model kaalhoofdigheid wordt veroorzaakt door geslachtshormonen die een permanente patroon van haaruitval veroorzaken.
  • Andere hormonale factoren die tijdelijke haaruitval kunnen veroorzaken zijn die veroorzaakt door zwangerschap, bevalling, menopauze, of het stopzetten van de pil.
 5. 5
  Kijk voor andere aandoeningen. Er zijn ook medische factoren die haar kan leiden tot verlies aantal tijdelijke, ander permanent, afhankelijk van het type probleem en de ernst ervan.
  • Schildklierproblemen kunnen leiden tot hormonale onevenwichtigheden die leiden tot haaruitval.
  • Alopecia areata is een aandoening van het immuunsysteem dat uw lichaam veroorzaakt om haarzakjes te vallen. Als je merkt dat je haar verlies in de vorm van een gladde, ronde vlekken, kan dit de oorzaak zijn.
  • Hoofdhuid infecties zoals ringworm kan ertoe leiden dat uw haren uit te vallen, hoewel ontdoen van uw hoofd van infectie zal meestal resulteren in hernieuwde groei.
  • Als u vermoedt dat een van deze problemen zijn de oorzaak van uw haaruitval, een reis naar uw arts zou worden aanbevolen.
 6. 6
  Kijk voor medicinale factoren. Als u de behandeling van chronische aandoeningen zoals hoge bloeddruk, hartproblemen, depressie, artritis, of kanker, kan de drugs haaruitval veroorzaken.
  • Als u zich zorgen dat dit het geval is bent, bespreken een alternatieve recept-veel drugs hebben alternatieven die een andere set van bijwerkingen hebben.
 7. 7
  Controleer uw dieet. Een dieet arm aan ijzer en eiwitten kan leiden tot een hoofdhuid die armen in haar dekking.
  • Eetstoornissen zoals anorexia of boulimia kan leiden tot haaruitval.
  • Crash dieet is een andere factor in haaruitval, een combinatie van slechte voeding met een vorm van lichamelijke shock. Je lichaam ziet het gewoon als honger.

Deel twee: de behandeling van haaruitval

 1. 1
  Omgaan-of niet! Zodra u hebt vastgesteld dat je inderdaad kaal gaat, en dat is het is iets wat je hebt geen controle over, zoals genetica, kunt u ofwel accepteer je lichaam zoals het is of je kunt proberen om "fix" het. De effectiviteit van dergelijke behandelingen is afhankelijk van je genen, je karakter en uw financiële middelen.
  • Minoxidil (het actieve bestanddeel in Rogaine) is een over-the-counter oplossing voor sommige soorten van kaalheid. Het had wat succes in het vertragen of zelfs verjongende haargroei. Echter, minoxidil is alleen effectief op haaruitval op de achterkant van het hoofd, niet op de voorzijde. Bijwerkingen zijn irritatie en ongewenste haargroei op het gezicht.
  • Finasteride (Propecia) is een recept medicatie pil per dag genomen voor de behandeling van mannelijke kaalheid. Resultaten omvatten het vertragen van haaruitval en wat in sommige, nieuwe haargroei. Bijwerkingen kunnen onder verminderde libido en seksuele functie, en een low-maar-heden risico van een snel groeiende prostaatkanker, en wordt niet aanbevolen voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd.
  • Haartransplantaties of haar pluggen, werken door het transplanteren kleine groepjes van huid, elk met een paar haren, van de achterkant of zijkant van je hoofdhuid. Deze klompen worden vervolgens aangesloten op de kale delen van je hoofdhuid. Dit zal niet stoppen met kalende, en kunnen incidenteel aanvullende behandelingen nodig als je haaruitval vordert.
  • Hoofdhuid reductie operatief verwijdert een deel van de kale huid op je hoofd. De kale huid wordt verwijderd, en de behaarde hoofdhuid wordt bewogen in plaats.
 2. 2
  Zet een pruik op. Misschien wil je niet de pijn van stekkers of het dubieus kans misschien regrowing sommige van je haar. Of, kunt u lijdt van niet-permanente haaruitval als, bijvoorbeeld, je onderworpen aan chemotherapie behandelingen bent. Er is de beproefde alternatief dat mannen en vrouwen hebben gebruikt voor eeuwen: de nederige pruik.
  • Pruiken zijn er in alle vormen, kleuren en materialen. U kunt kiezen uit een paar goedkope pruiken te vinden wat stijlen en kleuren voor u werken, of u kunt een aangepaste pruik maker in uw omgeving die uw normale styling kan recreëren, zodat uw tapijt ziet er volkomen natuurlijk vinden.
  • Menselijk haar pruiken zijn beschikbaar, en kan uitzonderlijk goed zijn-voor een uitzonderlijke prijs.
  • Sommige charitatieve organisaties, met name Locks of Love, bieden pruiken voor kinderen met een langdurige of permanente haaruitval.. Deze zijn gemaakt van menselijk haar, en zijn beschikbaar voor een beperkt aantal ontvangers worden gratis of voor betaalbare prijzen, afhankelijk van de behoeften. Om het goede doel te financieren, ze verkopen ook pruiken retail. Dit kan een goede bron zijn als u wilt dat een menselijk haar pruik, en willen een goed doel op hetzelfde moment te ondersteunen.

Tips

 • Minimaliseer onnatuurlijke oorzaken van haaruitval door de behandeling van uw haar goed-niet verven het tot het breekt, en hoeft je haar niet scrunch up zo vast dat hij onverbiddelijk is losgerukt uit de wortels.
 • Als uw haaruitval is erfelijk, alleen niet vergeten dat kaal is sexy deze dagen.

Waarschuwingen

 • Chirurgische behandelingen zijn pijnlijk en duur, en drugs zijn, goed, drugs. Ze misschien wel, misschien niet effectief zijn, en ze misschien wel, misschien niet problemen die zijn erger dan een beetje kalend veroorzaken. Bijvoorbeeld, wat is het nut van op zoek behaard en viriel als u last heeft van erectiestoornissen en prostaatkanker als gevolg?