Wkenl

Hoe te melaatsheid genezen

Lepra, ook bekend als de ziekte van Hansen, is een chronische bacteriële huid veroorzaakt door Mycobacterium leprae of meer recent ontdekte Mycobacterium lepromatosis. Lepra treft vooral de huid, perifere zenuwen, de bovenste luchtwegen, ogen en testikels. Onbehandeld, zal lepra ontwikkelen tot permanente schade aan de huid, zenuwen, ledematen en ogen veroorzaken; lichaamsdelen zullen gevoelloos en misvormd.

Lepra heeft de mensheid geteisterd uit de oudheid en is goed opgenomen in de oude beschavingen van China, Egypte en India, met de introductie van antibiotica tegen lepra in de twintigste eeuw, lepra is nu een geneesbare ziekte.

Stappen

Hoe te melaatsheid genezen. Neem dapson, rifampicine en clofazimine voor twaalf maanden.
Hoe te melaatsheid genezen. Neem dapson, rifampicine en clofazimine voor twaalf maanden.
 1. 1
  Seek zorg vroeg. Indien onbehandeld, kan lepra ontwikkelen tot permanente schade aan de huid, zenuwen, ledematen en ogen veroorzaken.
 2. 2
  Neem dapson, rifampicine en clofazimine voor twaalf maanden. Dit regime heet multidrug therapie (MDT), die nodig zijn om de risico minimaliseren antibioticaresistentie. Toen dapsone alleen werd gebruikt om lepra te behandelen, weerstand snel ontwikkeld en werd op grote schaal. Deze gecombineerde drug regime is zeer effectief, met een lage terugval cijfer, en geen bekende weerstand gevallen. Paucibacillary of tuberculoid kunnen melaatsheid behandeld met dapson en rifampicine alleen voor een kortere duur van zes maanden. De specifieke aanbevolen MDT doseringsschema per de Wereld gezondheidsorganisatie (WHO) is als volgt:
  • Paucibacillary of tuberculoid, lepra: ≤ 5 huidletsels met geen bacteriën aangetroffen op monsters uit die gebieden. Tuberculoid lepra wordt gekenmerkt door een of meer hypopigmented huid macules (macules zijn plat laesies op de huid onderscheiden van omringende normale huid alleen op kleur), verdoving patches, waar de gewaarwordingen op de huid worden verloren als gevolg van perifere zenuwschade tegen aanvallen van menselijke gastheer immune cellen, positief lepromine test, en enkele zuurvaste bacillen op de huid biopten.
   • Volwassene: Dapson 100 mg per dag; Rifampicine 600 mg eenmaal per maand, want zes maanden.
   • Kind: Dapson 50 mg per dag; Rifampicine 450 mg eenmaal per maand, gedurende zes maanden.
  • Multibacillaire of lepromateuze, lepra: ≥ 6 huidletsels, bacteriën aangetroffen op monsters van huidletsels, of beide. Lepromateuze lepra wordt gekenmerkt door wijdverbreide symmetrische huidafwijkingen van knobbeltjes, plaques, verdikte dermis, frequente betrokkenheid van het neusslijmvlies resulteert in een verstopte neus en neus bloeden, negatieve lepromine test, en veel zuurvaste bacillen op de huid biopten.
   • Volwassene: Dapson 100 mg per dag; Clofazamine 50 mg per dag en 300 mg eenmaal per maand; Rifampicine 600 mg eenmaal per maand; gedurende twaalf maanden.
   • Kind: Dapson 50 mg per dag; Clofazamine 50 mg per dag en 150 mg eenmaal per maand; Rifampicine 450 mg eenmaal per maand, gedurende twaalf maanden.
 3. 3
  In de europa, kunt u lepra te behandelen met een ander regime:
  • Voor multibacillaire lepra: neem rifampicine 600 mg per dag en dapson 100 mg per dag gedurende drie jaar, dan blijven voor onbepaalde tijd dapson voor lepromateuze lepra en voor tien jaar voor borderline lepra.
  • Voor paucibacillary lepra: neem rifampicine 600 mg per dag en dapson 100 mg per dag gedurende zes maanden, dan verder dapson voor drie jaar voor tuberculoid lepra en gedurende vijf jaar voor borderline lepra.
 4. 4
  Eventueel behandelen enkele laesie lepra met een enkele dosis bestaat uit rifampicine, ofloxacine en minocycline (ROM). Dit is efficiënt en kosteneffectief.
 5. 5
  Veel water drinken. Het drinken van veel water helpt het lichaam te elimineren de toxinen geproduceerd door de lepra-veroorzakende bacteriën.
 6. 6
  Behandel lepra terugval. De terugval varieert 0,65-3,0% voor paucibacillary lepra en 0,02-0,8% voor multibacillaire lepra. Behandelen recidief als volgt:
  • Als er een terugval na een cursus van MDT: start een nieuwe cursus van MDT.
  • Als er een terugval na dapsone monotherapie: start MDT.
  • Indien terugval na dapson monotherapie gevolgd door MST met dapson en rifampicine slechts: neem clofazimine 50 mg per dag gedurende 24 maanden, plus twee van de volgende geneesmiddelen zes maanden: ofloxacine 400 mg per dag, minocycline 100 mg per dag of 500 mg clarithromycine, gevolgd door ofloxacine 400 mg daags of minocycline 100 mg per dag gedurende de resterende 18 maanden.

Tips

 • U mag Disease Program van de National Hansen bellen in Baton Rouge, LA. op 1-800-642-2477 voor vragen over diagnose en behandeling.
 • Het is uiterst belangrijk dat alle drie de drugs te nemen tijdens de behandelingsperiode aan lepra genezen. Rekening slechts een drug kan leiden tot een snelle ontwikkeling van resistentie.
 • Vanwege langdurige stigma verbonden aan lepra (in bijbelse tijden, bijvoorbeeld, melaatsen worden uitgesproken als ongereinigde, quarantaine, en gemeden), kan lepra veroorzaken aanzienlijke angst en sociale problemen in die lijden aan deze ziekte. Zoek steun van familie en vrienden, en zoeken psychologische therapie, indien nodig.
 • De rationale voor de behandeling van lepra terugval is als volgt. Het is vaak moeilijk om te testen op resistentie, vooral in arme landen. Dus als monotherapie ooit gebruikt, zoals behandeling met dapson alleen de lepra terugval verondersteld tegen de monotherapie gebruikt worden. MDT wordt geschikt geacht, indien lepra wordt behandeld met twee of meer geneesmiddelen, waarbij de zaak niet bestendig, tegelijkertijd. Als lepra terugkeert, of terugval na een passende MDT, het kan eenvoudig worden door MDT behandeld opnieuw, net als een nieuwe lepra-infectie. Bij terugval na dapson monotherapie, wordt de terugval beschouwd dapson resistent maar MDT met rifampicine en clofazimine kan worden gebruikt omdat geen van deze middelen is gebruikt. Voor terugval na dapson monotherapie, gevolgd door MDT behulp dapson en rifampicine alleen, wordt de melaatsheid beschouwd dapson-bestendig, want dapsone monotherapie werd gebruikt. Aangezien MDT met dapson en rifampicine alleen gebruikt na dapson monotherapie, de behandeling met MDT met dapson en rifampicine was in wezen alleen rifampicine monotherapie, omdat de zaak al dapson resistent. Deze maken de melaatsheid terugval rifampicine-resistente zo goed, dus een nieuwe set van drie-drug regime nodig is.
 • Merk op dat de alternatieve therapie gebruikt in de Europa verschilt van de standaard regime aanbevolen in dat rifampicine wordt dagelijks in plaats van maandelijks gebruikt. Unlike dapson, die goedkoop, rifampicine te duur om dagelijks in de meeste landen van de wereld buiten Europa gebruik.
 • Lepra wordt overgebracht via druppeltjes uit de neus en mond tijdens nauwe en frequente contacten met onbehandelde melaatsen. Vermijd contact met lichaamsvloeistoffen van en de uitslag op melaatsen.
 • MDT is veilig, effectief en kosteloos beschikbaar zijn voor alle melaatsen van overal in de wereld.
 • De drie drugs in de MDT werken via verschillende mechanismen tegen M. leprae:
  • Dapson is een sulfonamide dat werkt door remming van de synthese van bacteriële dihydrofolaatreductase (DHF) (een noodzakelijke substraat voor DNA-synthese), door competitie met para-amino-benzoaat de actieve plaats van dihydropteroate synthetase. Dapson heeft ook anti-inflammatoire effecten door remming van neutrofiele myeloperoxidase.
  • Rifampicine remt de DNA-afhankelijke RNA polymerase in M. leprae, door de beta-subeenheid te binden, waardoor de transcriptie RNA en daaropvolgende translatie van eiwitten.
  • Clofazimine werkt door binding aan de guanine bases van DNA in M. leprae, waarbij de mal functie van het DNA en bacteriegroei proliferatie blokkeren. Het verhoogt ook de activiteit van bacteriële fosfolipase A2, wat leidt tot afgifte en accumulatie van lysofosfolipiden die zijn giftig en remmen bacteriële proliferatie.
 • Merk ook op dat voor de alternatieve regime gebruikt in de Europa, wordt dapson monotherapie gebruikt na afloop van MDT. Volgens de WHO, dit is geheel overbodig, en wordt voornamelijk gebruikt voor de follow-up en aan deze patiënten niet bereid om de behandeling te staken. Hoewel dapson monotherapie na MDT aanvulling worden gebruikt in bepaalde behandelingscentra, moet worden ontmoedigd.
 • De lepra incubatietijd (van contact met melaatsen naar het begin van de symptomen) varieert tussen de zes maanden tot tien jaar, met een gemiddelde van 5 tot 7 jaar. De verwekker van lepra, M. leprae, heeft een zeer langzame groei (verdubbeling tijd van 2 weken).
 • Met de juiste behandeling, quarantaine overbodig, aangezien de ziekte bestaat veel minder besmettelijk met behandeling en niet meer besmettelijk na een maand van behandeling.
 • Aan lepra na contact met de melaatsen te voorkomen, kunt u een enkele dosis van rifampicine, die is gevonden om de snelheid van lepra te verminderen in de contacten met 57% in twee jaar, met een number needed to treat van 265 (dwz 265 personen nodig nemen worden behandeld om een ​​geval van lepra) voorkomen.
 • BCG kunnen enige bescherming tegen lepra en tuberculose te bieden en is bruikbaar op plaatsen waar beide ziekte heerst.
 • Wees ervan bewust dat lepra reacties kunnen ontwikkelen zowel onbehandelde en behandelde lepra. Type 1 reacties, die uit een spontane toename in cel-gemedieerde immuniteit, kan koorts en ontsteking van pre-existent huid en perifere zenuw laesies veroorzaken, resulterend in zwelling, roodheid, en tederheid en een verslechtering van zenuwfunctie. Type 1 reacties zijn ook bekend als omkeerbare reacties, zoals het immuunsysteem toeneemt in deze reactie, in tegenstelling tot verminderde in de natuurlijke progressie van lepra van tuberculoid tot lepromatous. Behandel Type 1 reacties met systemische corticosteroïden, zoals prednison 40-60 mg (volwassenen) of 1 mg / kg (kind) per dag in eerste instantie, dan handhaven op een lagere dosis van 10-15 mg per dag voor een paar maanden. Voor Type 1 reacties die niet reageren op prednison, overwegen het aanvragen tacrolimus 0,1% zalf te aangedane huid, waarvan de werkzaamheid gedocumenteerd.
 • Type 2 reacties, ook wel bekend als erythema nodosum leprosum (ENL), systemische ontstekingsreacties die schepen en vetlaag onder de huid, waarschijnlijk waarbij afzetting van immuuncomplexen of meer T-helper cel functie. ENL is minder gemeengoed geworden sinds de toevoeging van clofazimine aan de drug regime. Type 2 reacties kunnen rode, pijnlijke, verhoogde huidlaesies die pus en etteren, koorts, zenuwontsteking, lymfeklieren, testes, gewrichten (in het bijzonder in grote gewrichten, gewoonlijk knieën) en nieren, vernietiging van rode bloedcellen of bot kan uitdrukken veroorzaken beenmerg onderdrukking, wat leidt tot bloedarmoede, en leverontsteking, die milde afwijkingen in leverfunctietesten kan veroorzaken. Behandeling van een milde gevallen van ENL met aspirine, en ernstige gevallen met prednison 40-60 mg per dag plus antibiotica. Voor hardnekkige gevallen, neem thalidomide 100-300 mg per dag. Vermijd thalidomide in zwangerschap, aangezien het een krachtig teratogeen. Bijwerkingen van thalidomide bevat milde constipatie, milde leukopenie (afname van witte bloedcellen), en sedatie.

Waarschuwingen

 • Neem niet alleen een drug in plaats van de MDT combinatie, of anders resistentie kan zich snel ontwikkelen, waardoor het veel moeilijker te genezen.
 • Bijwerkingen van dapson bevat hemolytische anemie (die meestal niet ernstig, maar kan ernstig zijn bij personen met glucose-6-fosfaat dehydrogenase ), allergische dermatosen (die ernstig kan zijn), en zelden dapson syndroom, bestaande uit exfoliatieve dermatitis, hoge koorts, klierkoorts-achtige witte bloedcellen differentiële (overwicht van lymfocyten).
 • Bijwerkingen van rifampicine zijn levertoxiciteit, griepachtige ziekten, en, zelden, lage bloedplaatjes en nierfalen. Rifampicine kan veroorzaken lichaamsvloeistoffen, zoals urine en tranen, tot oranje-rood van kleur, een goedaardige maar soms beangstigend neveneffect. De oranje-rode kleur kan permanent vlek zachte contactlenzen. Rifampicine induceert ook microsomale cytochroom P-450 enzymen, leverenzymen die een verscheidenheid van geneesmiddelen, waaronder corticosteroïden metaboliseren, warfarine (Coumadin) en orale anticonceptiepillen, ter verhoging van de doses van deze geneesmiddelen bij gelijktijdig met rifampicine. Bijvoorbeeld, als de dosis van warfarine niet verhoogd in leper op lange termijn anti-coagulatie met warfarine, kan het risico van trombo-embolie. Evenzo kan orale anticonceptiva minder effectief worden als de dosering niet wordt verhoogd wanneer rifampicine gelijktijdig wordt gebruikt.
 • De belangrijkste bijwerking van clofazimine is tijdelijk pigmentatie van de huid. Dit kan cosmetische problemen in lichte huid melaatsen veroorzaken, omdat het de neiging om een ​​rood-zwarte verkleuring van de huid die zich ophoopt in het bijzonder in gebieden van de huid aangetast door lepra veroorzaken, waardoor de ziekte van de melaatse duidelijk voor anderen.
 • Dit artikel is bedoeld als een gids, en mag op geen enkele wijze vervanging van het advies van uw zorgverzekeraar. Als je denkt dat je lepra, zoek dan professioneel advies onmiddellijk.