Wkenl

Hoe maak je een koortslip of koorts blaren te behandelen

Herpes Simplex, ook wel bekend als koortslip of koorts blaren, pijnlijk laesies vormen meestal op de lippen, kin, wangen of neus. De blaren meestal veranderen in geel-vastgeroeste zweren en verdwijnen binnen een paar weken. Helaas, mensen die krijgen koortslip, die worden veroorzaakt door het herpes simplex virus (meestal type 1), over het algemeen krijgen uitbraken over en weer, en ze zijn zeer besmettelijk. Hoewel er geen genezing of vaccin op dit moment, zijn er dingen die je kunt doen om de pijn van een koortslip te vergemakkelijken, te versnellen genezing, en ze te stoppen verspreiden.

Stappen

Hoe maak je een koortslip of koorts blaren te behandelen. Zorg ervoor dat je een koortslip.
Hoe maak je een koortslip of koorts blaren te behandelen. Zorg ervoor dat je een koortslip.
 1. 1
  Zorg ervoor dat je een koortslip. Een koortslip is hetzelfde als een koortslip, maar het is niet hetzelfde als een zere kanker. Aften zijn die zich voordoen in de mond. Terwijl koortslip kan bij gelegenheid te ontwikkelen in de mond, ze zijn meestal kleiner dan aften, en ze beginnen als blaren. Aften zijn niet besmettelijk, en ze worden niet veroorzaakt door een virus, zodat de behandeling verschilt van die voor een koortslip. Neem contact op met uw, die kan bepalen welke problemen je hebt, hetzij door er naar te kijken of het uitvoeren van een test.
 2. 2
  Herken de signalen van een dreigende uitbraak. Voordat u daadwerkelijk kunt zien een koortslip, zult u waarschijnlijk in staat zijn om een ​​lichte tinteling of branderig ergens rond uw mond, waar de koortslip zal uitbarsten voelen. U kunt ook in staat om een ​​kleine hobbel of hardheid in de huid te voelen op dit punt. Hoe eerder u een uitbraak detecteren, hoe sneller je kunt maatregelen nemen om uw herstel te bespoedigen. Andere vroege symptomen zijn:
  • Jeuk van de lippen of de huid rond de mond
  • Keelpijn, gezwollen klieren, en pijn bij het slikken
  • Koorts
 3. 3
  Quarantaine je zere bij de eerste tekenen van een uitbraak. Het herpes simplex virus is zeer besmettelijk, zodat op elk moment tijdens een uitbraak vermijden of andere mond-op-body activiteiten. Vermijd ook het delen van gebruiksvoorwerpen, bekers of rietjes met andere mensen, en de afwas en gebruiksvoorwerpen grondig met desinfecterende zeep. Voorzichtig wassen van de blaren met zeep en water kan ook helpen om de verspreiding van de uitbraak te voorkomen.
  • Was uw handen regelmatig en proberen te voorkomen dat het aanraken van de pijn. Als je de koortslip aanraakt, kunt u vervolgens verspreid naar andere mensen of naar andere plaatsen op je eigen lichaam, zoals de en genitaliën.
 4. 4
  Neem een orale antivirale medicatie. Enkele voorgeschreven antivirale medicijnen, zoals penciclovir, Acyclovir, en Famciclovir, zijn goedgekeurd voor de behandeling van herpes uitbraken. Deze medicijnen niet genezen herpes, en zij zijn niet effectief gebleken in het voorkomen van uitbraken, maar ze kunnen versnellen genezing en de ernst van de uitbraak. Ze zijn over het algemeen het meest effectief als u start met hen zodra je de eerste tekenen van een dreigende uitbraak merken.
  • Als u een zeer frequente uitbraken, kan je deze medicijnen dagelijks worden genomen voorschrijven, zelfs in de afwezigheid van symptomen, om toekomstige uitbraken te onderdrukken. Suppressie therapie kan effectief zijn voor sommige mensen, maar klinische studies hebben niet aangetoond wijdverspreide succes.
  • Antivirale medicijnen voor het herpesvirus werken door te interfereren met het virus replicatie tarief. Hoe meer de DNA-replicatie van het virus wordt verstoord, hoe meer tijd je immuunsysteem zal hebben de strijd van de uitbraak.
 5. 5
  Neem een actueel antivirale medicatie. Actuele medicatie, zoals docosanol en tromantadine kunnen worden genomen om de uitbraak te beteugelen. Hoewel de artsen weten niet precies hoe docosanol gevechten herpes simplex, doen ze weten dat het voer het cytoplasma van cellen. Tromantadine werkt door het veranderen van de oppervlakte samenstelling van huidcellen.
  • Tea tree olie kan ook worden gebruikt als een effectieve topische antivirale. Ontbinden een beetje tea tree olie in twee of drie keer zoveel water en breng het met tussenpozen op het gebied vóór de koortslip heeft gevormd voor enkele uren. Dit kan helpen voorkomen dat de laesie van de vorming.
 6. 6
  Behandel het. Zoals de naam al doet vermoeden koortsblaasjes, zijn koortsblaasjes soms gepaard gaan met koorts, vooral bij jongere kinderen. Als koorts aanwezig is, gebruik maken van koorts-verlagende medicijnen zoals paracetamol, en zorgvuldig toezicht van de koorts.
  • Bestrijd de koorts met lauwe baden, koude kompressen op de binnenkant van de dijen, voeten, armen en nek, warme thee, ijslolly's, en voldoende slaap.
 7. 7
  Verlichten de pijn. Over-the-counter koortslip crème kan helpen om de pijn van een koortslip te verlichten, zo kan pijnstillers zoals aspirine, paracetamol en ibuprofen. Het is belangrijk op te merken, omdat een koortslip vaak van invloed op jongeren, dat aspirine in het algemeen niet worden gegeven aan jonge kinderen vanwege het risico van Reye-syndroom, een zeldzame, maar potentieel fatale aandoening.
  • Ijs het zere voor een effectieve tijdelijke pijnstiller. Gebruik een zak ijs, in plaats van het aanraken van het ijs direct op de pijnlijke, en blijf bewegen het ijs. Niet ijs meer dan 10-15 minuten per keer. Het toepassen van warmte om de pijn kan ook verlichting geven.
  • Als de koortslip is in de mond, gorgelen met koud water. Een andere strategie voor effectieve pijnbestrijding zou zijn om te gorgelen met zout water.
 8. 8
  Wees geduldig. Indien onbehandeld, kan een koortslip duren van acht tot 10 dagen. Tot dan, is er niet veel dat je kunt doen. Vermijd knijpen of plukken aan een pijnlijke, want dit zal alleen maar vertragen genezing.
 9. 9
  Een arts raadplegen als u een verzwakt immuunsysteem of als u een bijzonder ernstige uitbraak, een koorts die niet naar beneden gaan, een uitbraak die langer dan 2 weken, of irritatie van de ogen. Sommige uitbraken kunnen ernstig zijn.
  • Mensen met een al-verzwakt zijn een bijzonder risico op lange termijn complicaties of zelfs overlijden als gevolg van een herpes uitbraak.
  • Herpes infecties in de ogen zijn een van de belangrijkste oorzaken van blindheid in veel landen, dus heel voorzichtig niet om de infectie te verspreiden naar je ogen, en als u een irritatie in de ogen, zie uw arts.
 10. 10
  Voorkom koortslip uitbraken met een aantal verschillende methoden. Hoewel herpes simplex is nog steeds ongeneeslijk, kunt u voorkomen dat uitbraken voordat ze gebeuren door:
  • Het dragen van zonnebrandcrème op de lippen en andere kwetsbare gebieden. Zinkoxide kan helpen uitbraken bij mensen bij wie uitbraken worden veroorzaakt door blootstelling aan de zon te voorkomen.
  • Wassen handdoeken, lakens en beddengoed in kokend water na elk gebruik.
  • Het niet hebben van orale seks als je orale herpes. Dit kan verspreiden het herpes de geslachtsdelen, zelfs als blaren of letsels zijn niet aanwezig.

Tips

 • Ook wordt aangenomen dat stress uitbraken bij sommige mensen kan veroorzaken, en dus het beoefenen ontspanning technieken om niveaus kunnen weren uitbarstingen voor deze mensen.
 • Sommige vrouwen ervaren koortslip uitbraken tijdens of vlak voor de menstruatie.
 • Zodra je voelt de brandende, tintelende sensatie die je vertelt over een dreigende uitbraak, dip een Q-tip in alcohol of tea tree olie en toe te passen totdat de tintelingen plek voelt "hot". Door dit te doen 2-3 keer per dag of meer kunnen bedwingen of zelfs voorkomen van de breakout. (Als het pijnlijke is direct op de lippen, zeer voorzichtig niet om de alcohol te krijgen in je mond - het smaakt verschrikkelijk.) Daarnaast heb alles wat je kunt om te voorkomen dat irriterende of het aanraken van de plek verslechtering van de breakout te voorkomen, het vertragen van de genezingsproces, of het verspreiden van het virus.
 • Een verzwakt immuunsysteem maakt waarschijnlijk uitbraken in het algemeen, dus het is een goed idee om te proberen zo gezond mogelijk te blijven door het eten van rechts, oefenen, en het vermijden van allergenen, drugs en overmatig alcoholgebruik.
 • Sommige onderzoeken herpesuitbarstingen verbonden met het aminozuur arginine, dat wordt aangetroffen in voedingsmiddelen zoals chocolade, cola, erwten, granen, pinda, gelatine, cashewnoten en bier. Het bewijs is niet sluitend op dit punt, maar als je regelmatig uitbraken, kunt u proberen het beperken van uw consumptie van deze voedingsmiddelen en het elimineren van het verbruik tijdens uitbraken.
 • U kunt ook succes met actuele zalven, zoals Abreva en Denavir. Beide zijn ontworpen om de virale infectie topisch behandelen en genezingsproces bevorderen. Abreva is zonder recept verkrijgbaar en is beschikbaar over-the-counter.
 • Om een ​​koortslip tijdelijk te verbergen, breng dan een laagje vloeistof bandage om de hele zere dekken en laten drogen. Nog een laag en laat het weer drogen. Wat dit doet is te dekken het pijnlijk en zorgen voor een glad oppervlak voor de toepassing van lip kleur of lipstick, en beschermt ook de pijn van verdere besmetting. Wanneer volledig drogen, gebruik dan een lip brush (dit kan worden gesteriliseerd door het weken in kokend water en bleekmiddel) en pas een donker genoeg kleur lippenstift die betrekking hebben op de koortslip, en steriliseer de borstel na gebruik weer.
  • Gewoon zorgen de koortslip is volledig bedekt met de vloeistof bandage vóór toepassing lip-kleur want zo niet, kon de lip-color/lipstick irriteren / verergeren de pijn.
  • Zorg ervoor dat u een donker genoeg kleur lippenstift te gebruiken om de pijnlijke verbergen.
  • Te verwijderen, wassen voorzichtig uit en zorg ervoor om te drogen de koortslip zoveel mogelijk met alcohol.
  • Niet gebruiken dit of een methode die "zeehonden" de koortslip te vaak, want het zal interfereren met het genezingsproces en het droogproces.
 • Een goedkope oplossing voor het verlichten van de pijn is het gebruik van orale anesthetica zoals Chloraseptic. Het kan meerdere keren per dag worden aangebracht met behulp van een Q-tip.
 • Als de pijnlijke barst op je lippen, meerdere keren per dag toepassen lib balsem. Indien toegepast vanaf het begin van de uitbraak kan dit de blister te stoppen van het vormen tot een korstje en dus vermindering van de duur van de uitbraak. Wees voorzichtig - als je te hard op de zere je kan breken en veroorzaken voor schurft. Om het virus te verhinderen uit te spreiden, is het belangrijk dat u uw vingertop of een wattenstaafje om de lippenbalsem van toepassing te gebruiken, en laat uw vinger of het wattenstaafje raken de lip balsem na het raakte je zere. Was uw handen onmiddellijk na het aanbrengen van de lippenbalsem.
 • Het is mogelijk dat het aminozuur L-Lysine (een essentieel aminozuur voor gezond weefsel in de mond) kan helpen uitbraken. Als u regelmatig uitbraken u kunt proberen het nemen van een lysine supplement dagelijks. Terwijl de wetenschappelijke tests zijn nog niet overtuigend zijn, lijkt het te werken voor sommige mensen. Kijk voor het label L-lysine op de planken, en het is meestal beschikbaar in een 500mg tablet. Vaak zijn dergelijke supplementen bevatten zink, ook gedacht om te helpen.
 • Hormonale veranderingen kunnen soms prompt een uitbraak. Wees niet verbaasd als bepaalde vormen van anticonceptie (zoals de morning-afterpil) veroorzaken een uitbraak.
 • Sommige mensen passen gel anti-transpirant of eau de cologne op de koortslip 's nachts om het te drogen. De anti-transpirant / alcohol component kan helpen uitdrogen van de pijn.
 • Sommigen vinden dat de geneesmiddelen op recept Valtrex is de beste manier om zich te ontdoen van een koortslip, zie een arts als u wilt deze behandeling richting voort te zetten.
 • Soms, als zeer licht geschraapt met een naald, zal de olie in de koortslip buiten komen, het verminderen van de pijn en de genezing tijd. Hoewel dit waar kan zijn, de koortslip zal schurft voor een paar dagen totdat het uiteindelijk eraf valt.
 • Een modder-masker product is uitstekend voor een sijpelen koortslip. Breng het aan de pijnlijke 's nachts te helpen droog het op. Als het pijnlijke is op je lippen, kunt u de modder overdag verbergen met behulp van een lip liner brush (die je weggooien of desinfecteren na het uitbreken) en het mengen van een beetje lippenstift met de modder. Het zal uw zere dekken en houdt het uit lekt tijdens de dag, vaak een van de meest vervelende aspecten van het hebben van een koortslip.

Waarschuwingen

 • Het gebruik van alcohol of nagellak remover (die sterk aanbevolen aan huis remedie sites) op een zere dat al het oppervlak is gebroken, of zelfs op een die niet heeft, kan leiden tot (soms echt lelijke) littekens op of rond uw mond, omdat ze zijn vrij agressieve stoffen.
 • Een uitbraak kan besmettelijk blijven, zelfs na alle wonden zijn geheeld. na 1 week Herpes kan worden verzonden zonder enige tekenen van een uitbraak aanwezig.
 • Dit artikel is alleen een algemene leidraad en is niet bedoeld als vervanging voor professioneel medisch advies. Herpes simplex 1 kan een zeer ernstige aandoening, en het is belangrijk om te overleggen met uw arts over de behandeling opties.
 • Een internet zoeken voor koortsblaasjes of koorts blaren zal opduiken een veelheid van huismiddeltjes, die met vitaminepreparaten op klimop! vergiftigen Zoals bij elke aandoening, kan natuurgeneeskundige remedies inderdaad effectief zijn voor sommige mensen, maar ze kunnen ook af en toe gevaarlijk zijn. Gebruik je gezond verstand, en raadpleeg uw arts bij twijfel.
 • Herpes type 1 veroorzaakt de meeste gevallen van een koortslip simplex, maar herpes simplex type 2 (genitale herpes) kunnen ze ook leiden op de gelegenheid.