Wkenl

Hoe maak je een slaapzak te behouden


Slaapzakken maken een camping reis - of breken. Een slaapzak dat is warm, lekker warm, goed fluffed en in optimale conditie zorgt voor een geweldige nacht, een slaapzak die slecht is verdeeld vulling, komt uit zijn voegen, is vochtig of beschimmeld en geuren zal een minder dan maken aangenaam. Als u nog niet hebt een gedachte gegeven aan de zorg voor uw slaapzak, is nu de tijd. Niet alleen zal het langer duren en bespaar je geld, het zal ervoor zorgen dat u meer van de goede avonden buiten.

Stappen

Hoe maak je een slaapzak te behouden. Houd de slaapzak droog.
Hoe maak je een slaapzak te behouden. Houd de slaapzak droog.

Tijdens het kamperen

 1. 1
  Houd de slaapzak droog. Dit is noodzakelijk nummer een - er is niets meer vervelend dan een nacht in een vochtige of natte slaapzak! Om ervoor te zorgen dat het droog blijft, altijd de slaapzak in een waterdichte buitenste zak. Dit is vooral belangrijk als je op reis bent door sneeuw of natte gebieden en tijdens natte seizoenen. Het is ook een goed idee om geen drankjes in de buurt of in je slaapzak te consumeren.
 2. 2
  Lucht de zak. Elke ochtend, waar mogelijk, is het belangrijk om de slaapzak lucht ten minste 10 minuten. Als je zon, dit is perfect. Het zal uitdrogen eventuele transpiratie, condensatie of dauw die kunnen worden op de zak. Als je in een regenbui en hebben een auto, lucht de zak in de auto voor een tijd. Als alternatief kunt u de tas op te hangen in de tent voor een ochtend als je nog in het kamp.
 3. 3
  Lijn je slaapzak met een laken voorafgaand aan het slapen in het. Dit zal transpiratie absorberen en te voorkomen dat het lichaam oliën van bevuiling het. Na kamperen de plaat kan worden getrokken en gewassen. Deze tip helpt ook met de schoonmaaktips voor slaapzakken omdat wassen slaapzakken draagt ​​ze uit sneller en kan ze beschadigen. Er zijn specifieke licht-gewicht liners gemaakt voor deze die niet te duur zijn. Meestal verkocht als "slaapzak liners." Een bijkomend voordeel van een slaapzak liner is "De extra laag materiaal zorgt ook voor extra isolatie en kan verhogen het comfort rating van een slaapzak met 1-2 graden."
 4. 4
  Goed op te slaan de tas. Probeer om de tas te plaatsen in het spul zak zo willekeurig mogelijk, waarbij de plooien en kreuken willekeurige volgorde, zodat de vulling niet zal ontwikkelen "platte vlakken".

Het bijhouden van een slaapzak reinigen

 1. 1
  Sla een schone en droge slaapzak. Een vuile en / of vochtige slaapzak spoort mogelijke bacteriële of schimmelgroei en het zou zelfs de tas meer uitnodigend om ongedierte te maken. Er zijn twee manieren om een ​​slaapzak, een die meer moeite dan de andere te reinigen:
  • Hebben de tas chemisch gereinigd. Dit is de gemakkelijke optie, maar vaak niet een gewaardeerd door liefhebbers van het buitenleven te wijten aan de chemische stoffen betrokken zijn. Als je toch de tas chemisch gereinigd, lucht het grondig alvorens opnieuw te gebruiken om verontreiniging van het chemisch reinigen oplosmiddelen voorkomen.
  • Was en droog de ​​zak thuis. Dit kost meer moeite, maar is niet chemisch problematisch. U kunt de aankoop slaapzak reinigen vloeistoffen (milde zeep) op camping of buiten winkels. Kijk voor merken die "eco-friendly" en controleer de ingrediënten om jezelf te bevredigen.
 2. 2
  Volg de instructies op het etiket van de wasvloeistof en op het etiket van uw slaapzak voordat u verder gaat.
 3. 3
  Kies het bad methode of de wasmachine methode. Het volgende geeft een ruwe schets van hoe beide methoden zal verlopen. Varianten op deze zijn afhankelijk van de stijl / maken van de slaapzak en de instructies op het etiket en op de instructies bij de wasvloeistof.

Bad methode

 1. 1
  Leg de slaapzak in het bad. Wassen met een tegelijk, als meer maakt deze taak omslachtig en vermoeiend.
 2. 2
  Hop in!. Met nieuwere hydrofobe slaapzakken, zul je waarschijnlijk moeten voorzichtig in het bad met blote voeten staan ​​om squash de luchtbellen naar beneden en aan de tas te dwingen onder het water.
 3. 3
  Wassen. Beweeg de tas rond met je handen schoon te maken.
 4. 4
  Spoelen. Ervoor zorgen dat alle zeepsop worden verwijderd. Dit kan meerdere keren wordt gespoeld nemen. Als ze in de slaapzak, kunnen ze met de loft en / of water-resistente eigenschappen reageren.
 5. 5
  Verwijderen. Haul het op uit het bad. Ga naar "Drogen" stappen hieronder beschreven.

Wasmachine methode

 1. 1
  Kies de juiste wasmachine. Het type machine echt belangrijk in termen van het beschermen van uw slaapzak:
  • Als u ervoor kiest om te wassen in een machine, is het aanbevolen dat een wasserette machine is waarschijnlijk beter te wijten aan de grotere ruimte beschikbaar is, en op zoek naar een machine die werkt een agitator (voorlader) niet hebben. Dit zal de treksluitingen en riemen ontward en intact te houden.
  • Als u slechts een agitator stijl wasmachine, liever het bad methode, het roerwerk kan je slaapzak te vernietigen.
 2. 2
  Keep it cool. Gebruik een zachte, koele cyclus in een wasmachine.
 3. 3
  Spoelen. Onder andere een spoelcyclus.
 4. 4
  Houd het eenvoudig. Spin op slechts lage, of gebruik de "drip droge" cyclus en volg de stappen beschreven onder het drogen.
 5. 5
  Drogen. Volg de "Drogen" stappen.

Drogen van een slaapzak na het wassen

 1. 1
  Druppelen droog. Laat zak te druppelen droog als dat nodig is. Dit is meer waarschijnlijk nodig na de Bath-methode. Hebben een plaats klaar voor druppelen drogen, zoals een droogrek, waar het water vrij kan draaien (wasruimte, badkamer).
 2. 2
  Gebruik een. Voor veel slaapzakken, is het mogelijk om een ​​droger gebruikt. Hoewel dit is geschikt voor tal van slaapzakken, lees het etiket zorgvuldig door voordat u verder gaat.
  • Stel de droger instelling tuimelen naar laag. Zie "Waarschuwingen".
  • Zorg ervoor dat de tas niet is nog steeds doorweekt (laten druppelen eerst drogen).
 3. 3
  Plaatsen in tuimelen. Drogen op slechts lage stand. Controleer regelmatig en verwijder zodra deze is opgedroogd. Plaatsing van een of twee tennisballen kan helpen zorgen gelijkmatige verdeling van dons of vulling.
 4. 4
  Droog buiten. Als je zon, droog de zak buiten. Zie "Tips" hieronder voor meer informatie bij de hand wassen van een slaapzak.

Het opslaan van de slaapzak op lange termijn

 1. 1
  Zorg ervoor dat de zak droog is voordat u het opbergt. Sla nooit een natte slaapzak.
 2. 2
  Slaan in een grote spul zak of opknoping up. Er zijn twee belangrijke scholen van denken over de lange termijn slaapzak opslag. Beide hangen waarschijnlijk af van de hoeveelheid ruimte die je hebt, maar de keuze is aan jou:
  • Bewaar uw slaapzak opknoping up. Als je de ruimte hebt, opknoping je slaapzak is een ideale manier om ervoor te zorgen dat de veren of vul worden niet verpletterd helemaal. De beste hanger is die de zak in plaats van een clip kan worden omgeslagen, hoewel zowel de baan.
  • Een alternatief voor opknoping is te slaan plat lag onder een bed. Hoe dan ook, het punt is om het te laten loft uit en adem, zonder te worden blootgesteld aan het weer of vuil.
  • Houd uw slaapzak in de grotere katoenen zak voor opslag. Voor degenen met minder ruimte, de sleutel is om je slaapzak te halen uit haar reizen stuff / compressie zak, de dichtheid van die pauzes, schade of verzwakt de lofting capaciteiten van de veren of vul. Als u een oudere slaapzak, of het gewoon niet komen met een grotere opbergtas, een aanschaffen. De meeste kamperen en buiten-winkels bieden deze. Of gewoon gebruik maken van een grote kussensloop.

Tips

 • Veel slaapzakken zal vereisen dat je ze professioneel reinigen. Sommige mensen volgen deze regel onverdroten voor al hun kleding en uitrusting gelabeld op deze manier; anderen experiment. Gezien de prijs van een slaapzak, zo experimenteren is niet voor u, dan stomen of zoek een professionele slaapzak schoner (er zijn enkele in een paar plaatsen). Als u meer avontuurlijk, geef het een gaan en verspreid het woord dat het kan werken, de nieuwste schoonmaakmiddelen zijn zeer zacht voor de zak.
 • Als je tas neer heeft vullen die plat is gegaan (een veel voorkomend symptoom van gecomprimeerde opslag of gewoon jaar van gebruik) zetten 5 of 6 tennisballen in de was met de zak zal loft en dus het vermogen om de warmte wordt beoordeeld voor te behouden herstellen. De tennisballen breken de verpakte donsveren.
 • Een geweldige manier de slaapzak vers te houden in opslag is een watje dat is bevochtigd met lavendelolie omvatten. Dit zal helpen om de slaapzak ruiken fris voor volgend gebruik.
 • Bij het opzetten van het kamp, ​​is het een goed idee om een ​​slaapzak te schudden voor het leggen het neer op de mat. Dit zorgt voor herverdeling van de veren of het vullen nadat ze geplet in het spul zak. Doe dit minstens een half uur voor gebruik, om de loft van de isolatie eigenschappen van de tas laten.

Waarschuwingen

 • Het is niet nodig om je slaapzak te wassen na elke kamperen. Alleen wanneer het vuil is en als uw reis bestond uit een maand terug land camping!
 • Nylon schelpen zullen smelten bij hoge warmte niveaus - gebruik altijd een laag wasdroger instelling.
 • Terwijl het verstrekken van warmte, zelfs tijdens het nat is, synthetische vulling kan niet over een loft hersteld.