Wkenl

Hoe maak je een spanning hoofdpijn te verlichten

Spanning is een feit van het leven in onze snelle moderne wereld. Hier zijn een aantal eenvoudige technieken om een ​​spanning hoofdpijn te verlichten.

Stappen

Hoe maak je een spanning hoofdpijn te verlichten. Sluit je ogen, cup ze met de palmen van je handen, en druk licht gedurende 2 minuten.
Hoe maak je een spanning hoofdpijn te verlichten. Sluit je ogen, cup ze met de palmen van je handen, en druk licht gedurende 2 minuten.

Ontspan uw ogen

 1. 1
  Ontspan uw ogen. Spanningshoofdpijn worden vaak veroorzaakt door vermoeidheid van de ogen.
 2. 2
  Sluit je ogen, cup ze met de palmen van je handen, en druk licht gedurende 2 minuten. Wees niet ongerust als uw visie is wazig voor een paar seconden wanneer u klaar bent.
 3. 3
  Plaats nat pepermunt theezakjes op je oogleden gedurende 5 minuten. Het sluiten van je ogen zal hen rusten als de pepermunt kalmeert hen.
 4. 4
  Als u werkt op de computer, neem dan een 10-minuten-scherm breken elk uur. Dit is ook een goed idee als je in een bioscoop of televisie kijken.
 5. 5
  Als het probleem is chronisch, een bezoek aan uw opticien. U mag een bril nodig.

Geef jezelf een mini-massage

 1. 1
  Masseer de tempels, schouders, nek of elk ander gebied waar je je voelt de spanning. Gespannen gebieden zijn gemakkelijk te herkennen omdat ze het gevoel strak en hard.
  • Spanning in het hoofd, nek en schouders kan vaak de oorzaak van hoofdpijn.
  • Essentiële oliën kunnen in massage worden opgenomen die ontspanning.
 2. 2
  Masseer je gezicht. In het bijzonder, wrijven de tempels, voorhoofd, en het gebied tussen de wenkbrauwen kan spanning te verlichten. Het feit dat het gezicht is zo zelden verwend op deze manier zal het voelen extra goed.
  • Als u uw kaak klem de tanden, een inspanning leveren om je gezicht te ontspannen. Probeer geeuwen om het gezicht spanning te verminderen.
 3. 3
  Masseer je handen. Als je op een druk kantoor of in het openbaar, masserende handen kan een discrete manier om stress te verlichten zijn. Knijpen de kussentjes van je handpalmen en wrijven je vingers zijn vooral effectief.

Breng warmte of koude

 1. 1
  Plaats een op je voorhoofd of de achterkant van je nek. De warmte zal helpen om geknoopt spieren ontspannen in dit gebied.
 2. 2
  Neem een warme douche. Als u niet cardiovasculaire problemen en kan het staan, kan een stomende hete douche voor 20 minuten brengt u een snelle verlichting.
 3. 3
  Toepassing een zak ijs om je nek voor 10 minuten. Als het koud is te direct, wikkel het icepack in keukenpapier of een vochtige washandje.

Drink iets kalmerende

 1. 1
  Drink kruidenthee. Veel kruiden, zoals pepermunt en kamille, wordt gezegd dat ze kalmerende eigenschappen hebben. Natuurlijk, de eenvoudige handeling van het genot van een warme drank uit een beker is ook psychologisch kalmerend, dus zorg ervoor om te gaan door wat het beste voelt.
 2. 2
  Heeft u een kopje koffie met cafeïne of thee. Cafeïne vermindert de bloed-schip zwelling, en dus kan helpen om hoofdpijn te verlichten. Dit is de reden waarom cafeïne is een ingrediënt in sommige extra sterke pijnstillers zoals Anadin Extra.
  • Als u genieten van en worden gebruikt om energie drankjes, zouden zij een aanvaardbaar alternatief zijn, maar zou de suiker uw hoofdpijn verergeren, dus gebruik discretie.
  • Als u al een zware koffie / thee drinker, probeer dit niet. Cafeïne terugtrekking kan leiden tot hoofdpijn, het creëren van een vicieuze cirkel.
 3. 3
  Drink een glas water. Hoofdpijn worden vaak veroorzaakt door uitdroging, dus probeer je inname van water te verhogen tot tussen 6 en 8 glazen per dag. Zelfs als je niet uitgedroogd, zou het water helpen spoelen iets dat is de nadruk van uw lichaam.

Inhaleer rustgevende geuren

 1. 1
  Strooi een paar druppels etherische olie op een tissue en inhaleer diep meerdere malen. De koelende werking van pepermunt wordt gezegd dat hoofdpijn en misselijkheid te bestrijden, terwijl de kalmerende geur van lavendel wordt gezegd om stress te verlichten.
 2. 2
  Kruiden of etherische olie aan kokend water toevoegen en laat de geurige stoom vullen de ruimte. Dit is een geweldige manier om je geest te kalmeren, terwijl je aandacht aan andere taken.

Rust je geest

 1. 1
  Breng wat tijd ontspannen je geest. Visualiseer jezelf in een rustige scène, zoals een groen bos of blauwe oceaan, en geniet van je omgeving. Hoe werkt het zonlicht voelen op je huid? Hoe werken de golven geluid?
 2. 2
  Luister naar rustgevende geluiden. Als je een opname van de natuurlijke geluiden of een grote regenachtige-dag mix kunt u op de achtergrond zetten, gebruik het om mellow jezelf uit.
 3. 3
  Adem langzaam en diep. Inhaleer langzaam over 8 tellen, pauzeren, en vervolgens uitademen dan 8 tellen, herhalen gedurende minstens een minuut.
  • In tijden van stress, zal het lichaam standaard de ademhaling zeer ondiep, omgekeerd, is het zeer moeilijk benadrukt te blijven terwijl langzaam en diep ademhalen.
 4. 4
  Gebruik het toilet. Naar de wc kan zeker zorgen voor fysieke opluchting, maar als er niets anders, zou het hebben van een rustig moment om jezelf te zijn precies wat de dokter besteld.

Neem een ​​pijnstiller

 1. 1
  Neem een over-the-counter pijnstiller. Als uw ontspanning technieken niet werken, kan aspirine, ibuprofen of paracetamol helpen.
  • Vergeet niet dat de opluchting die door pijnstillers is slechts tijdelijk, het aanpakken van de wortel van het probleem is je ultieme doel.
  • Gebruik niet te veel pijnstillers. Het nemen van over-the-counter pijnstillers meer dan negen dagen per maand kan eigenlijk geven u rebound hoofdpijn, aka medicatie overmatig hoofdpijn.

Tips

 • Vermijd felle licht, omdat dit van invloed achter je ogen en maakt je hoofdpijn erger.
 • Probeer het genot van een blikje cola uit een rietje: er is een theorie dat de cafeïne interactie met het aluminium in de zal kunnen hoofdpijn te verlichten. Hoewel de jury is nog steeds op deze kuur, sommige mensen zweren erbij.
 • Krijg slapen als je slaapt je je ogen sluiten waar je ontspant, zodat u zich beter voelt.
 • Masseer je drukpunten die bij de slapen, blussen, wenkbrauwen, top van gehad en nek van je nek, waar je schedel verbindt met je ruggengraat. Houd de druk om ze ongeveer 30 seconden elk.
 • Neem een ​​dag vrij... te veel stress in het kantoor, papier werk, computer de hele dag, telefoontjes elke dag.

Slapen de hele dag wandelen en tot buiten, ontspannen denken.

Waarschuwingen

 • Als u lijdt aan frequente of ernstige hoofdpijn moet u een arts zo snel mogelijk zien.

Bronnen