Wkenl

Hoe maak je een sterk immuunsysteem ontwikkelen

Uw gezondheid is een van de meest waardevolle dingen die je hebt. Om een ​​sterk immuunsysteem te ontwikkelen, probeer een aantal van de volgende praktijken.

Stappen

Hoe maak je een sterk immuunsysteem ontwikkelen. Verminder uw stress niveaus.
Hoe maak je een sterk immuunsysteem ontwikkelen. Verminder uw stress niveaus.
 1. 1
  Krijgen in vorm. Als het gaat om de bescherming en verbetering van het immuunsysteem, de oefening is nog belangrijker dan dieet. Hoewel de correlatie fysiek zou kunnen zijn, het feit dat regelmatige lichaamsbeweging bestrijdt depressie, angst en gevoelens van eenzaamheid kan ook invloed op je immuunsysteem gezondheid. Zelfs het lopen voor de oefening kan zowel antilichaam en T-killer cel respons te versterken. Om uw oefening regime te starten, stevig wandelen voor twintig tot dertig minuten per dag vijf dagen per week.
 2. 2
  Verminder uw stress niveaus. Stress is aangetoond dat verminderde mate van immuniteit-het stimuleren van gamma-interferon en infectie-bestrijdende T-cellen veroorzaken. Zelfs een lichte stress geïnduceerde stemmingsstoornissen zoals subklinische depressie immuunsysteem van een persoon teisteren, in feite, is de duur van een periode van depressie is aangetoond dat meer kracht op immuniteit dan de ernst hebben. Om stress te bestrijden, probeer geleide fantasie, yoga of tai-chi, of, als u een ernstige stemmingsstoornis, begeleiding en / of medicijnen.
  • . Glimlachen kan stress, en kunnen functies van het immuunsysteem te stimuleren, als goed. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat lacht kan verlaten iemand ontspannen.
 3. 3
  Slaap lekker. Terwijl je slaapt, je lichaam produceert cytokines, die infecties bestrijden, ontsteking, en stress, evenals andere infectie-bestrijdende cellen. Niet genoeg slaap krijgen niet alleen maakt je meer vatbaar voor ziek, maar verhoogt ook de tijd die je nodig hebt om te herstellen van ziekte.
 4. 4
  Handhaven van een gezond dieet. Vooral proberen veel antioxidanten consumeren, die de vrije radicalen die zijn verbonden met kanker, hartziekte, atherosclerose en andere ziekten, en vitaminen (vooral vitamine C) en mineralen, die het vermogen van het lichaam om te vechten helpen bestrijden infectie. Eet meer groenten en fruit, olijfolie (die gezond zijn, mono-verzadigde vetten bevat) te gebruiken voor zo veel van uw keuken mogelijk, eet vette vis zoals zalm (omega-3-vetzuren zijn van nature anti-inflammatoire) te vermijden rood vlees waar mogelijk, en voeg vezels aan uw dieet.
 5. 5
  Neem een dagelijkse multi-vitamine. Zelfs de gezondste maaltijd plan kan doen met aanvullende voeding. Enkele van de meest bestudeerde supplementen vitamines C, E en A, beta-caroteen en selenium, die is aangetoond dat het immuunsysteem stimuleren eigenschappen hebben.
 6. 6
  Eet probiotica. Hoewel het precieze moleculaire interacties tussen probiotische bacteriën en intestinale cellen zijn nog niet goed begrepen, hebben experimenten aangetoond dat probiotica immuniteit verbeteren. Eet probiotische voedingsmiddelen zoals yoghurt en gefermenteerde (aka niet-azijn) pickles, of fermenteren van uw eigen, of.
 7. 7
  Gebruik alleen antibiotica als het echt nodig is. Zonder blootstelling aan ziektekiemen, zul je nooit de opbouw van uw immuniteit. Wat nog belangrijker is, veel mensen nemen antibiotica voor virale infecties (bijvoorbeeld verkoudheid, bronchitis, griep) wanneer ze eigenlijk alleen effectief tegen bacteriële infecties (bijvoorbeeld blaas-, sinus, en sommige oorontsteking, keelontsteking). Erger nog, de wijdverbreide overmatig gebruik van antibiotica heeft veel resistente stammen van bacteriën zoals MRSA. Doe jezelf en iedereen een plezier door het gebruik van antibiotica adequaat. Zie tips.

Tips

 • Vermijd het gebruik van pesticiden en uw huis schoon te maken zonder het gebruik van agressieve chemicaliën. Schadelijke chemische stoffen zijn hard op het lichaam en kan zeer schadelijk zijn voor uw omgeving.
 • Neem gezonde voeding ten alle tijden, zoals junk food eerste zal smaken lekker in je mond, maar is niet zo goed voor je.
 • Denk aan het immuunsysteem als een leger, het immuunsysteem gebruikt speciale cellen ("soldaten") om het lichaam te beschermen tegen gevaarlijke organismen en virussen.
 • Vermijd niet-biologisch geproduceerde melk met antibiotica, de antibiotica kan leiden tot de aanpassing en de immuniteit van bacteriën.

Waarschuwingen

 • Leven niet in een belachelijk schone omgeving. Bloot aan ziektekiemen zal antilichamen voor een sterker immuunsysteem te creëren.