Wkenl

Hoe maak je een ziektebriefje krijgen

Een zieke opmerking, die soms wordt aangeduid als een fit notitie of een MC (medisch attest), is een aanbeveling van uw arts over uw medische toestand en hoe het invloed op uw vermogen om te werken op je werk. Ziek notities kunnen worden voor korte duur ziekten of kleine chirurgische ingrepen en geven u werk uit voor een korte periode van tijd. Echter, veel zieke noten verwijzen naar een meer ernstige ziekte die een medewerker beïnvloedt voor een onbepaalde hoeveelheid tijd. Gebruik deze tips om een ​​ziektebriefje te krijgen.

Stappen

Hoe maak je een ziektebriefje krijgen. Beoordelen het beleid van uw bedrijf ten aanzien van ziekteverzuim en ziek notities.
Hoe maak je een ziektebriefje krijgen. Beoordelen het beleid van uw bedrijf ten aanzien van ziekteverzuim en ziek notities.
 1. 1
  Be rechtmatig ziek. Artsen weigeren zieke nota verzoeken van patiënten die ze niet nodig hebt. Presenteer een gerechtvaardigde ziekte of letsel alvorens om een ​​zieke opmerking.
 2. 2
  Beoordelen het beleid van uw bedrijf ten aanzien van ziekteverzuim en ziek notities. Veel bedrijven vereisen een zieke nota wanneer een medewerker afwezig is voor maximaal een week of langer. Daarnaast is het verkrijgen van een ziekteverlof formulier als uw bedrijf heeft ze. Geef dit aan uw arts wanneer u met hem te bezoeken.
 3. 3
  Leg uit alle aspecten van uw werk aan uw arts.
  • Vertel uw arts over de fysieke eisen van uw werk. Laat haar weten als je zware voorwerpen moet tillen, staan ​​voor langere tijd of worden blootgesteld aan extreme hitte of kou. Bespreek eventuele andere fysieke elementen van uw werk met uw arts.
  • Uiten de mentale eisen van uw werk. Beschrijf situaties waarin je moet snel denken, reageren direct of verantwoordelijk zijn voor de veiligheid of het welzijn van anderen.
  • Beschrijf uw werkomgeving aan uw arts. Vertel uw arts als u werkt in de elementen, worden blootgesteld aan chemicaliën of hebben voortdurend contact met het publiek.
  • Informeer uw arts over de locatie van uw werkplek. Laat hem weten of uw werk locatie is moeilijk te bereiken, een lange afstand van uw huis, of kunnen de uitdagingen als gevolg van de bouwconstructie of de locatie opleveren. Trap of ongemakkelijk werkgebieden kunnen zijn van bijzondere zorg aan uw arts.
 4. 4
  Analyseer uw ziekte in relatie tot uw werk. Met uw arts, beoordelen of u in staat om uw functie-eisen te voldoen in uw huidige medische toestand zal zijn.
  • Overwegen terug te keren om te werken met beperkingen gelegd op uw werk taken. Voorbeelden zijn niet zwaar tillen of een verminderde blootstelling aan de elementen terwijl u herstelt.
  • Bepaal of je terug kunt gaan om te werken met uw verminderde capaciteiten. Je kracht of uithoudingsvermogen kan worden beïnvloed als gevolg van een ziekte of letsel.
  • Concluderen dat u niet in staat om weer aan het werk bent totdat je genezen bent of niet meer besmettelijk.
 5. 5
  Beoordelen de zieke briefje met uw arts. Vraag hem om een ​​geschatte tijdsbestek voor uw gewijzigde werk taken of afwezigheid van het werk te geven, als er niet al een opgenomen in de notitie.
 6. 6
  Bespreek de zieke briefje met uw leidinggevende. Beoordelen van uw arts en werken een plan met uw werkgever. Informeren over een ziekteverlof, indien van toepassing op basis van uw ziekmelding.
 7. 7
  Concentreer je op recupereren. Het risico van verlies werkgelegenheid is aanzienlijk bij ziekte, maar het uitwerken van een plan met uw werkgever kunt u de tijd om beter te worden, zonder zich zorgen te maken over je werk.

Tips

 • Overdrijf het niet. U kunt krijgen in echte serieuze problemen voor.
 • Contact op met uw vakbondsafgevaardigde als u lid bent van een vakbond zijn. Vakbondsvertegenwoordigers kunnen u helpen het ziekteverzuim proces met uw werkgever te navigeren.