Wkenl

Hoe om te brainstormen

Brainstormen is een van de meest voorkomende vormen van informele uitvinding. Het kan gebruikt worden wanneer schrijvers tegenkomen blok writers 'of wanneer ze niet zeker wat om over te schrijven. Brainstormen kan ook worden gebruikt om schrijvers te begeleiden in een bepaalde richting als ze al een onderwerp of idee dat zij wensen te verkennen. Deze oefening helpt schrijvers om hun gedachten en ideeën te verzamelen voordat ze beginnen met het schrijven van een paper of een ander document. Het eindresultaat van brainstormen moeten lijsten van woorden of zinnen die een of andere manier gerelateerd zijn aan de schrijver geest. Deze lijsten kunnen nuttig zijn in het voortraject schrijven. Hier zijn enkele richtlijnen voor dit type uitvinding:

Stappen

Hoe om te brainstormen. Maak een mindmap van het probleem in kwestie.
Hoe om te brainstormen. Maak een mindmap van het probleem in kwestie.
 1. 1
  Maak een mindmap van het probleem in kwestie.
 2. 2
  Stel uw timer. Het kan elke keer dat je het gevoel zou uw brainstormsessies zetten om hun volledige potentieel te zijn. Een suggestie zou een onderwerp woord of een gedachte die je zou willen om te ontdekken aan de bovenkant van het papier te zijn. Misschien gebruik maken van woorden als 'onderwijs' of 'overheid.' Blijven schrijven van woorden of zinnen in een lijst onderaan de pagina totdat je tijd op is.
 3. 3
  Nooit stoppen met schrijven. Zelfs als je een idee hebt, dat is helemaal dom neer te schrijven en zou niet werken, het is beter dan te stoppen en onderbreken van de creatieve stroom. Blijven werken, en als je niet kunt bedenken, blijven schrijven "Ik weet het niet, ik weet het niet" in een continue lus. Dit zal zo saai dat je inactief brein zal komen met iets.
 4. 4
  Aannemen dat er geen woord spreekt voor zich. Blijven richten op een onderwerp woord tot je niet kunt beschrijven met alle verdere details. Met andere woorden, neem een ​​diepere blik op een individu of een klein deel van een groter geheel.
 5. 5
  Als je gedachten vertragen of stagneert, beginnen om periodiek uw lijsten. Vorige termen kan verdere uitleg nodig, of kan weer nieuwe ideeën aan de oppervlakte te brengen.
 6. 6
  Wanneer u brainstormen klaar bent, re-organiseren van uw woorden en zinnen in sequentiële categorieën.
 7. 7
  Als je een voldoende verzameling van goede ideeën, beginnen te werken aan de ruwe ontwerp. Als er meer ideeën nodig zijn, probeer dan andere informele uitvinding technieken zoals of mapping.
 8. 8
  Gebruik maken van online tools zoals 420fables te maken freewriting een vast onderdeel van uw dagelijkse schrijfopdrachten discipline.
 9. 9
  Met behulp van een woordenboek, zoeken naar willekeurige woorden. Sluit je ogen en leg je vinger op de pagina of kiezen voor de meest aantrekkelijke woord als u scant via de pagina's. Schrijf deze woorden neer, evenals alle andere gedachten die mogelijk in verband met deze woorden. Een ander goed hulpmiddel voor willekeurige woorden te selecteren kan worden gevonden.

Tips

 • Wees niet bang om gek te gaan met je gedachten.
 • Blijven gaan, zelfs als u over een goed idee in de buurt van het begin van de brainstormsessie, als andere ideeën die net zo goed - of zelfs beter - langs kunnen komen.
 • Sla uw brainstormen papieren, zoals je weet nooit wanneer je ze nodig hebt.
 • Brainstormen kan moeilijk zijn tijdens je eerste paar sessies, maar! Als het niet werkt, probeer het opnieuw.
 • Probeer, zoals hierboven geïllustreerd, met sticky notes. Elke keer als je denkt aan iets-EVEN - schrijf het op en plak het op. Het kan terug komen rond om bruikbaar te zijn en kunnen worden gebruikt in uw essay.
 • Terwijl brainstormen, kan het nuttig zijn om te luisteren naar klassieke muziek of jazz, of muziek zonder tekst en hip hop.
 • Probeer brainstormen met een vriend. Misschien hebben ze verschillende ideeën en uw medewerking zou kunnen eindigen met een perfect resultaat en je kon ze ook helpen!
 • Niet onmiddellijk ontslaan een idee. Blijven schrijven en te zien waar uw gedachten die je kunt nemen.
 • Brainstormen is een ongecensureerde praktijk. Probeer geen correcties aan te brengen tijdens de brainstorm proces, omdat uw essay zou komen slecht.
 • Een paar extra schrijfgerei samen met een dikke pad van papier zorgt voor een voldoende aanbod van materialen om de stroom van je werk voort te zetten zonder onderbreking en je geest.
 • Speel de verbeelding spel in je vrije tijd. Kijken naar iets en probeer om iets anders met het associëren. En dan is er iets anders met het tweede ding. Bijvoorbeeld: appel -> banaan -> bananenschil -> komedie -> funny -> Clown -> circus -> leeuw.. en ga zo maar door! laten we spelen.

Waarschuwingen

 • Brainstormen is niet gegarandeerd blok de zwaarste schrijvers 'te breken, maar het moet je een mentale warming-up en een idee van waar je naartoe gaat met uw schrijfproces geven.
 • Brainstormen kan erg frustrerend zijn in tijden, dus vergeet niet om een pauze te nemen om zo vaak.