Wkenl

Hoe om te gaan met een vriend die het syndroom van Asperger heeft

Syndroom van Asperger is niet iets dat te vrezen heeft. Ze kunnen verschillen ten opzichte van sommige andere mensen hebben en verschillen van elkaar, maar Aspies zijn in staat van liefde en genegenheid en meestal ten doel het in ruil daarvoor, net als iedereen. Als je een goede relatie met iemand die het Syndroom van Asperger heeft, Hier is een aantal manieren om hem te houden en hou hem nog meer.

Stappen

Hoe om te gaan met een vriend die het syndroom van Asperger heeft. Leren wat het syndroom van Asperger is.
Hoe om te gaan met een vriend die het syndroom van Asperger heeft. Leren wat het syndroom van Asperger is.
 1. 1
  Leren wat het syndroom van Asperger is. Een artikel geschreven door iemand met de aandoening is de beste manier om ervoor te zorgen heb je echte info. Lees boeken geschreven door Aspies. Als de Aspie je wilt is zich goed bewust van zijn toestand, laat hem uitleggen hoe het invloed op hem-dit is belangrijk, omdat Aspies zijn niet allemaal hetzelfde, hoe men Aspie handelt, denkt, of ziet zijn toestand anders kan zijn hoe een ander doet hetzelfde.
 2. 2
  Goede vrienden geworden met hem. Geef hem je telefoonnummer en uw e-mailadres. Laat hem geven u zijn telefoonnummer en zijn e-mailadres.
 3. 3
  Zoek uit zijn belangen, zijn hobby's, en zijn talenten. Heb je de beste kans om zijn vriendin te worden als je iets met hem gemeen hebben. Laat hem je ergens mee helpen u problemen ondervindt met. Doe mee met zijn hobby's. Als de twee van jullie hebben een gemeenschappelijk belang, delen elkaars kennis van het onderwerp. Veel maar niet alle Aspies hebben een zeer nauwe focus op een handvol belangen of zelfs een enkele belangen.
 4. 4
  Altijd rondhangen met hem. Bijna iedereen vindt het heerlijk om met iemand! En vele aspies kunnen neer te zetten zoals, "je bent raar!" of "Wat is er met je? ' Voor degenen die naar beneden komen zetten als dat voortdurend, net opknoping uit met hem zal hem het gevoel een heel stuk beter.
 5. 5
  Sommige mensen die het syndroom van Asperger hebben kan het niet uitstaan ​​omhelsd worden, terwijl anderen graag geknuffeld. Als hij niet kan staan ​​om te worden geknuffeld, probeer dan een high-vijf in plaats van een knuffel. Veel Aspies verwerken zintuiglijke input anders dan neurotypicals doen, dus weet hoe je Aspie partner is of is niet anders dan de meeste andere mensen in dat opzicht.
 6. 6
  Ze [vaak-maar niet altijd!] Weet wanneer een meisje is flirten met hen, maar weet niet hoe het te starten. Zorg ervoor dat je inleiding van de flirten, dat kan alles wat nodig is om hen te flirten met u is. Vergeet niet dat Aspies gebruiken lichaamstaal anders dan veel andere mensen en zo hun geflirt mag niet identiek zijn aan flirt als je gewend bent om het. Bijvoorbeeld, oogcontact is meestal niet gebruikelijk onder Aspies.
 7. 7
  Zoenen hen is wanneer u uw ware liefde te vinden! Sommige mensen die het Syndroom van Asperger kan de neiging om weg te trekken, maar de meeste niet. Dus als je ze wilt zoenen, Voor de mensen die weg te trekken eerst vragen. Zo niet, verras ze met de prachtige kus der liefde.
 8. 8
  Het beste ding om te doen is laat hem eerst vragen wanneer zoenen, als hij niet brengen het onderwerp, begin een gesprek.

Tips

 • Het is niet goed om stereotype Aspies, ze zijn allemaal uniek en zelfs degenen met een milde Asperger kan lijken als een andere persoon soms. Je moet niet vergeten als dat het geval is, dat ze nog wel een sociale uitdaging, zelfs in een relatie, en kan extra oppassen dat ze niet iets verkeerd doet, ook al heb je ze misschien gerustgesteld over en weer. Gewoon geduldig en wennen. Dit zal waarschijnlijk hun hele leven voor onbepaalde tijd, misschien. Het zijn mensen die gevoelens hebben en de moeite waard, zelfs als ze lijken aliens of robots soms aan degenen die niet begrijpen van Asperger, en ze verdienen hetzelfde respect en mededogen als iemand anders.
 • Wees voorzichtig met een grapje met Aspies. Ze hebben de neiging om dingen letterlijk te nemen. Aspies in humor hebben de neiging om complexe woordspelingen, die zijn gevorderde memory onthullen gebruiken. Sommige Aspies willen zijn sarcastisch, maar zijn zich niet bewust van wanneer te stoppen zeggen sarcastische grappen en als gevolg daarvan, kan onbedoeld maken plezier van jou en je gevoelens gekwetst.
 • Hoeft niet vissen complimenten door te zeggen dingen als "Ik wou dat ik kon een mannequin te zijn, maar ik ben niet mooi genoeg." Als je dit doet, kun je hem per ongeluk iets ongepast te zeggen. Als u wilt weten of hij denkt dat je bent mooi, vraag hem of hij denkt dat je bent mooi. De kans is groot, denkt hij dat je prachtig bent.
 • Als hij iets dat je ergert doen, zou hij niet ingaan op subtiele gebaren, zoals het rollen je ogen. Vertel hem wat hij doet u ergert en vraag hem om te stoppen. Het zal het veel gemakkelijker voor jullie beiden.
 • Wees ervan bewust dat Aspies moeite hebben met het uiten van hun gevoelens verbaal. Veel Aspies vinden het makkelijker en beter om hun gevoelens te uiten door middel van het schrijven en poëzie.
 • Wees niet boos als hij geeft je advies wanneer je op zoek bent naar sympathie. Het betekent dat hij geeft, en wil u helpen uw problemen op te lossen.
 • Als je wilt dat hij je ergens mee helpen, niet klagen en verwachten dat hij weet wat te doen. Bijvoorbeeld, als je wilt dat hij u iets te dragen, vraag hem te helpen. Niet klagen over hoe zwaar het is en verwachten dat hij weet wat te doen.
 • Veel Aspies vinden het veel gemakkelijker om te communiceren via tekstberichten, e-mail of op sociale netwerksites zoals MySpace of Facebook.
 • Verwacht niet dat hij weet hoe je je voelt alleen maar door te kijken naar je. Als hij je leuk vindt, doet hij uit hoe je je voelt, hij heeft gewoon moeite interpreteren van je lichaamstaal. Als je wilt dat hij weet hoe je je voelt, vertel hem.
 • Voel je niet slecht als hij deinst terug als je hem onverwachts aanraakt. Laat hem je vertellen wanneer het goed is om hem aan te raken.
 • Zelfs als de Aspie niet kan staan ​​om rond mensen te lang, hem uitnodigen om je verjaardagsfeestje. Het is beter om te worden uitgenodigd voor een feestje en nooit opdagen dan om niet te worden uitgenodigd op alle.
 • Als de Aspie geeft je een monoloog of een lezing over iets wat hij leuk vindt, niet te onderbreken. Als je dat doet, zou hij denken dat je niet oplet en opnieuw beginnen de monoloog over van het begin. Hij zal dit blijven doen totdat hij voelt je hebt alles wat hij heeft gezegd gehoord. Dit is de enige manier waarop veel Aspies weet hoe je met mensen praten. Zelfs zeer zelfbewust Aspies moeten dit keer doen in een tijdje. Een andere term hiervoor is een 'data dump. " Dat gezegd hebbende, sommige Aspies geworden zelfbewust van hun info dump als de ander geen verduidelijking vragen of lijken bezig.
 • Bij het uitgaan op een datum met een Aspie, is het beter om een ​​datum in plaats van een groep datum overwegen. Aspies kan niet overweg met een heleboel mensen om hen heen in een keer en hebben veel moeite met groepsgesprekken.
 • Je kan hebben om hem te leren hoe de niet-autistische wereld werkt en hoe relaties werken. Niet met de waarden van de niet-autistische wereld niet dwingen op hem. Hoe zou jij het vinden als de waarden van de autistische wereld op je gedwongen?
 • Niet boos als hij maakt plezier van je. Hij was niet van bewust dat hij de draak met je. Echter, als je hem vertelt om te stoppen en hij blijft hoe dan ook, hij mag niet weten wat hij doet is verontrustend je. Dat gezegd hebbende, Asperger is geen excuus om te betekenen.
 • Bij het flirten met iemand die als Asperger, proberen om zo weinig subtiliteit mogelijk. Subtiele gebaren, vooral wanneer alleen lichaamstaal en houding wordt gebruikt, zal ook niet worden opgepikt door een aspie, en het zal verschijnen voor u, alsof hij niet geïnteresseerd. Zeer weinig tiener Aspies in staat zijn op te halen subtiele gebaren. Veel van degenen die niet in staat zijn om erachter te komen wat nu te doen.
 • Als je wilt om uit te gaan met hem, verwacht niet dat hij je uit te vragen als de meeste Aspies niet weten hoe je een meisje mee uit te vragen. Zelfs extreem zelfbewust Aspies hebben meer moeite met deze dan andere jongens doen. Er zijn echter enkele aspies in hun late tienerjaren in geslaagd om een ​​meisje mee uit te vragen.
 • Wees niet verbaasd als hij niet koopt u geschenken. Hij mag niet weten wat te kopen of hij heeft te veel aan zijn hoofd te onthouden om u een cadeautje kopen.
 • Het kan zijn dat je vrienden vertellen dat je vriendje heeft het syndroom van Asperger, bij voorkeur die u vertrouwt. Als de Aspie is zeer zelfbewust, laat hem uitleggen over hoe het hem beïnvloedt.
 • Gaat heel langzaam. Leer elkaar kennen voordat u probeert om hem uit te vragen.
 • Als iemand probeert om de Aspie pesten voor u, vertel de pestkoppen om afluisteren te stoppen hem en vertel de leraar erover.
 • Als u en de Aspie heb een klasse samen, koppelen met hem met opdrachten die vereisen dat het werken met een partner. Aspies zijn meestal de mensen die het meest profiteren van het hebben van een partner, maar krijgt zelden een die kan helpen hem te leren teamwork vaardigheden en eindigt vaak zonder partner helemaal.
 • Als iemand probeert te krijgen in het hoofd van de Aspie's, vertel het Aspie, "Luister niet naar hem / haar."
 • De Aspie kan problemen oppakken van subtiele hints dat je hem wilt hebben. In plaats daarvan, vertel hem dat je van hem houdt.

Waarschuwingen

 • Laat hem met rust als hij boos is, vooral als je had net onbedoeld afgeleid of onderbrak hem. De meeste Aspies hebben moeite met het omgaan met boosheid. Sommigen kunnen dan direct een vulkanische kernsmelting, ongeacht waar ze zijn op. Sommige Aspies internaliseren woede wanneer mensen zijn rond en blazen als er niemand is rond. Wanneer de kernsmelting is voltooid, zal de Aspie gaan, alsof hij nooit de kernsmelting had.
 • Nooit, nooit liegen tegen een Aspie. Veel aspies werden gepest als kind, en het ontwikkelen van een zwaar bewaakte emotionele toestand als gevolg. Als je tegen hem liegen, zal hij niet langer vertrouwen. Zeer zelden zal een Aspie vergeven iemand voor liegen.
 • Hij kan niet weten hoe om te laten zien dat hij je leuk vindt, of hij kan het op een manier die je niet begrijpt tonen.
 • Sommige aspies kunnen overwegen breken met u, omdat ze bang zijn dat een of andere manier, zullen ze uiteindelijk onbedoeld kwetsen u. Als je aan het daten bent een aspie wie is als dit, is het extra belangrijk dat je hem vertellen dat je van hem houdt, ongeacht wat en er is geen reden om de relatie te wijten aan angst te beëindigen.
 • Leren nooit een Aspie hoe je een leugen te vertellen. De enige reden waarom iemand zou een leugen vertellen is als iemand hen zal misbruiken als ze de waarheid over iets had verteld. Zelfs wanneer het niet langer nodig te liggen om te overleven, kan Aspie niet in staat om de gewoonte van liegen breken. Degenen die een sterke wil beheren om de gewoonte van het liegen te doorbreken.
 • Het is geen goed idee indirect met een aspie te zijn tijdens een hart-op-hart, kan enz. Sommige aspies geen idee over wat je zegt. Wees meer direct en to the point. Je hoeft niet te worden genadeloos eerlijk, gewoon assertief en zeg het in de liefde.
 • U kan worden gegeven een harde tijd omdat u een Aspie vriendje. Dit komt van mensen met weinig tot geen kennis van autisme of degenen die zijn bevooroordeeld ten opzichte van mensen met autisme.
 • Laat geen andere mensen je praat in het breken met hem. Sommige mensen zullen proberen om u dit te doen en zal het doen op alle mogelijke manieren.
 • Heel voorzichtig zijn over flirten als de Aspie is er veel gepest. Hij kan denken dat je hem pesten. De meeste Aspies zijn kwetsbaar voor pesten.
 • Hij kan niet weten wat compliment te zeggen en kan de verkeerde op het verkeerde moment zeggen. Dit is heel gebruikelijk bij aspies.
 • Als je hem niet kent, NIET roepen zijn naam toen hij loopt door. Negen van de tien keer, zal hij niet in staat om te reageren.
 • De Aspie mag niet weten hoe ze een compliment te aanvaarden. Sommigen kunnen complimenten beter dan anderen te accepteren.
 • Als de Aspie is zich niet bewust van zijn toestand, probeer hem te vertellen dat hij het en bereid zijn om uit te leggen wat het is, want hij zal het ontkennen, totdat je enkele van de gemeenschappelijke problemen Aspies hebben hebben uitgelegd.
 • Aangezien de meeste Aspies zijn untrusting van vreemden, is het niet verstandig om hem te vragen om een ​​wandeling te maken met je totdat hij kent je en houdt van je.
 • Pestkoppen kunnen komen met zeer overtuigende verhalen over waarom je moet niet praten met een Aspie. Bijvoorbeeld, kan een man zeggen dat de Aspie is een verkrachter, vooral als u een van de populaire meisjes. Geloof niet dat die verhalen een enkele bit; geloven die verhalen zal alleen vergiftigen je perceptie van Aspies en zal alleen rukken reputatie en trots de Aspie's. Herinner me dat pestkoppen zijn lafaards en altijd proberen om hun persoonlijkheid te projecteren op andere mensen; Aspies zijn bijzonder kwetsbaar voor deze vanwege hun moeite met verbale communicatie.

Dingen die je nodig hebt

 • Een mannelijke Aspie heb je een oogje op en dat je hem veel
 • Artikelen of boeken over het Syndroom van Asperger geschreven door iemand met de aandoening.