Wkenl

Hoe om te stoppen met het absorberen van andermans emoties

Emoties zoals angst, woede, frustratie, en immobiliteit zijn energieën. En je kan mogelijk deze energieën van mensen "vangen" zonder het te beseffen. Als je de neiging om een ​​emotionele spons te zijn, is het essentieel om te weten hoe om te voorkomen dat op een individu negatieve emoties, of zelfs hoe de vrij zwevende negativiteit in menigten afbuigen. Een andere twist is dat chronische angst, depressie of stress je kunt veranderen in een emotionele spons door het dragen van uw verdediging. Plotseling word je hyper-afgestemd op anderen, vooral die lijden met gelijkaardige pijn. Dat is hoe empathie werkt, wij nul op hete hangijzers die zijn opgelost in onszelf.

Vanuit een energetisch oogpunt, kunnen negatieve emoties afkomstig zijn van verschillende bronnen: wat je voelt kan zijn uw eigen, maar kan iemand anders zijn, of het kan een combinatie zijn. Hier is hoe het verschil vertellen en strategisch te versterken uw positieve emoties, zodat je niet negativiteit die niet behoort tot je schouder.

Stappen

Hoe om te stoppen met het absorberen van andermans emoties. Bepalen of u gevoelig bent.
Hoe om te stoppen met het absorberen van andermans emoties. Bepalen of u gevoelig bent.
 1. 1
  Bepalen of u gevoelig bent. De persoon die het meest waarschijnlijk worden overweldigd door negatieve energieën om je heen is een 'empathie', iemand die als een "emotionele spons" handelt. Tekenen dat je empathie zou kunnen zijn:
  • Mensen noemen je 'hyper-gevoelig "," overdreven ", enz., en ze menen het niet als een compliment!
  • Je voelt angst, angst en stress van andere mensen en trek dit in je lichaam, het oplossen van hen als uw eigen lichamelijke pijn en symptomen. Het hoeft niet om mensen die je niet kent of niet leuk zijn, je bent ook beïnvloed door vrienden, familie en collega's.
  • Je voelt je snel uitgeput, uitgelekt, en ongelukkig in de aanwezigheid van drukte.
  • Lawaai, geuren, en overmatige praten kan verrekenen je zenuwen en angst.
  • Je moet alleen zijn om je energie op te laden.
  • Heb je minder kans om intellectualiseren wat je voelt. Je gevoelens zijn snel gekwetst.
  • Je bent van nature geven,, spiritueel ingestelde, en een.
  • Je hebt de neiging om ervoor te zorgen dat u een vluchtplan hebt, zodat u snel weg, zoals het brengen van uw eigen auto naar evenementen, enz. kan krijgen
  • De intimiteit van nauwe relaties kan voelen als verstikking of het verlies van je eigen zelf.
 2. 2
  Zoeken naar de bron. Ten eerste, vraag jezelf af of het gevoel is uw eigen of iemand anders. Het kan zowel. Als de emotie, zoals angst of woede van jou is, voorzichtig te confronteren wat de oorzaak is op eigen gelegenheid of met professionele hulp. Zo niet, probeer dan de voor de hand liggende generator lokaliseren.
  • Bijvoorbeeld, als je gewoon een komedie hebt bekeken, maar toch kwam je thuis van de bioscoop gevoel blauw, kunt u de depressie van de mensen zitten naast je hebt opgenomen, in de nabijheid, energievelden overlappen.
  • Hetzelfde geldt voor het gaan naar een winkelcentrum of een ingepakt concert. Als drukke plaatsen overstuur of overweldigen je, kan het goed zijn omdat je het absorberen van alle negatieve energie om je heen.
 3. 3
  Distantiëren zich van de verdachte bron, indien mogelijk. Beweeg minstens twintig meter afstand, zie als je voelt opluchting. Dwaalt niet aan de kant van niet te willen vreemdelingen beledigen. Op een openbare plaats, aarzel dan niet om zetels te veranderen als je het gevoel een gevoel van depressie oplegt aan jou.
 4. 4
  Centreren zich door zich te concentreren op je ademhaling. Door dit te doen verbindt je met je essentie. Voor een paar minuten, houden uitademen negativiteit, inademen kalm. Dit helpt om uzelf te aarden en te zuiveren angst of andere moeilijke emoties. Visualiseer negativiteit als grijze mist tillen uit je lichaam, en hopen dat als gouden licht invoeren. Dit kan snel resultaat opleveren.
 5. 5
  Spoelen van de schade. Negatieve emoties zoals angst vaak aantekenen in je emotionele centrum aan de solar plexus (coeliakie plexus).
  • Plaats uw palm op je solar plexus als u blijven sturen liefdevolle vriendelijkheid naar dat gebied om stress te spoelen.
  • Voor langdurige depressie of angst, dagelijks gebruik van deze methode om dit centrum te versterken. Het is geruststellend en het bouwt een gevoel van veiligheid en als het wordt een ritueel.
 6. 6
  Shield jezelf. Een handige vorm van bescherming veel mensen gebruik, waaronder genezers met het proberen patiënten, gaat het visualiseren van een envelop van wit licht (of elke kleur die je het gevoel schenkt kracht) om je hele lichaam. Zie het als een schild dat blokkeert negativiteit of lichamelijk ongemak, maar laat wat positief te filteren inch
 7. 7
  Beheren de emotionele overbelasting. U hoeft niet te worden verplicht aan uw vermogen om andermans emoties te absorberen; draai de vloek in een gift, door het beoefenen van strategieën die je kunt bevrijden:
  • Leren om mensen die u kunnen neerhalen herkennen. Mensen die bijzonder moeilijk voor emotionele empaten omvatten criticus, het slachtoffer, de narcist, en de controller. Judith Orloff termen deze mensen "emotionele vampiers". Als je weet hoe je dit gedrag zien, kunt u zich ertegen beschermen, inclusief het verwijderen van jezelf van hun aanwezigheid, en jezelf te vertellen dat "ik de persoon die je bent binnen, hoewel ik niet leuk wat je doet te respecteren."
  • Eet een hoge maaltijd alvorens stressvolle situaties zoals die deel uitmaken van een menigte. Wanneer in een menigte, vind toevluchtsoorden, zoals zittend op de randen, of zich afzijdig.
  • Zorg ervoor dat u niet hoeft te vertrouwen op andere mensen om je uit moeilijke situaties. Breng uw eigen auto of hoe je thuis gemakkelijk als dat nodig is. Over voldoende middelen om te kunnen alternatieve afspraken te maken als je begint te voelen overweldigd.
  • Stel tijdslimieten. Weten hoeveel u kunt staan ​​en gehoorzamen die grens is van vitaal belang om ervoor te zorgen je mentale welzijn. Stel ook vriendelijk maar betekenisvolle grenzen met anderen die je overweldigen; niet staan ​​rond luisteren naar hen praten voor twee uur als je alleen kunt omgaan met een half uur.
  • Heeft uw eigen plek in een huis gedeeld met anderen. Vraag anderen om uw downtime waarbij u kunt verjongen respecteren. Dit is vooral belangrijk om te voorkomen dat u op gevoelens van je partner te veel. Een studie, man hol, naaikamer, lezen hoekje, enz., bieden allemaal een eigen ruimte.
  • Meditatie en mindfulness.
 8. 8
  Kijk voor en situaties. Bel een vriend die het goede ziet in andere. Breng tijd door met een collega die de zonnige kant van de dingen bevestigt. Luister naar hoopvolle mensen. Hoor het vertrouwen zij hebben in zichzelf en anderen. Snoepen ook hoopvolle woorden, liederen, en kunstvormen. is besmettelijk en het zal uw humeur.
  • Cultiveren positieve emoties die je innerlijke kracht te verhogen. Als je bent omringd door vrede en liefde, zult u zo sterk bloeien als negatieve emoties leiden dat u wilt. Respect voor uw eigen behoeften door middel van gezonde zelfliefde zal uw vermogen om anderen te respecteren verhogen.
  • Leren gebruiken compassie als een manier om jezelf te verdedigen tegen een overweldigende emoties. Compassie kun je empathisch om het lot van andere mensen, maar ook vereist dat je mededogen op uzelf zijn. Dit betekent dat u niet hoeft te schuldig over het zoeken naar respijt van overweldigd te voelen; daarmee zorgt ervoor dat je kunt zijn meer bezig met anderen op de lange termijn, in plaats van minder. Het betekent ook dat je jezelf geheel door jezelf niet onder te dompelen in de wereld van negatieve mensen te houden.

Tips

 • Pijn, pijn, verwarring, en het gevoel overweldigd na te zijn te midden van een menigte zijn allemaal tekenen dat je hebt opgenomen negatieve emoties van andere mensen en je lichaam probeert om je te beschermen.
 • Blijf oefenen deze strategieën. Je hoeft niet het wiel elke keer dat je op emotionele overbelasting opnieuw uit te vinden. Met strategieën om het hoofd te bieden, kunt u sneller retorten moeten stressvolle situaties, voelen zich veiliger, en je gevoeligheden kan bloeien.
 • Sommige mensen zullen reageren op de absorptie van negatieve emoties met paniekaanvallen, depressie, voedsel eetbuien, en onderkend lichamelijke klachten.
 • Het is mogelijk dat als je lijdt aan chronische vermoeidheid syndroom, dat je lijdt aan emotionele overbelasting.

Waarschuwingen

 • Erkennen dat de meeste of alle van de tekenen dat je misschien 'empathisch' zal gelden voor co-afhankelijkheid als goed, vooral als je een probleem 'nee' zeggen om mensen te hebben. Hoewel het veel minder aantrekkelijk om jezelf te zien als co-afhankelijke, in plaats van 'empathisch', is het waarschijnlijk meer to the point, en gemakkelijk te behandelen, waardoor u uw eigen behoeften te respecteren, en de sterk afnemende of elimineren van de hierboven beschreven symptomen.
 • Verwacht niet dat iedereen aan uw behoeften te respecteren. Sommige mensen nooit. Maar het meest krachtige woord "nee" is. Je hoeft niet te voldoen aan hun wensen, het verzorgen van jezelf komt eerst, dan ben je beter in staat om de zorg voor anderen.

Dingen die je nodig hebt

 • Ruimte van je eigen terug te trekken naar