Wkenl

Hoe om te stoppen met het gevoel alsof je leven is niet goed genoeg

In de afgelopen tijd, lijkt het er slechts drie maatstaven voor succes: geld, uiterlijk, en roem. Als je niet een of alle van hen hebben, je het gevoel dat dingen zijn niet goed genoeg, en misschien heb je pech en bedrogen voelen. Maar je bent een gewoon persoon, en het is moeilijk om eigenwaarde, zelfrespect en eigenwaarde te voelen wanneer je naar een alledaagse baan in een alledaagse wereld. Nou, je kunt je gevoelens te overwinnen... Hoe krijg je een gevoel van betekenis te vinden in een wereld die lijkt zo erg ondiep?

Stappen

Hoe om te stoppen met het gevoel alsof je leven is niet goed genoeg. Weet wanneer het genoeg is geweest.
Hoe om te stoppen met het gevoel alsof je leven is niet goed genoeg. Weet wanneer het genoeg is geweest.
 1. 1
  Cultiveren een dankbaar hart. Dankbaarheid is het een ding dat de meeste mensen die een laag gevoel van eigenwaarde gebrek voelen. Als je kunt kijken buiten je eigen wereld, en zien hoe goed je werkelijk hebt, zal je veel meer het gevoel dat je leven is een waardevolle zaak. Als u niet beschikt over een terminale ziekte, hebben iets gegeten vandaag, hebben een bed om in te slapen vannacht... materieel gesproken heb je het beter dan 70% van alle mensen in de hele wereld. Als je dit leest op je eigen computer, je bent beter af dan ongeveer 90% van iedereen.
 2. 2
  Weet wanneer het genoeg is geweest. Neem het advies van Mary Poppins. Ze zegt: "Genoeg is zo goed als een feest." Denk daar eens over voor een moment. Je kan alleen zo veel eten, maakt niet uit hoe goed het eten is, of hoeveel er is. Het maakt niet uit of uw maaltijd wordt geserveerd in een chique restaurant op 750€ een plaat, of in uw eigen keuken op 5€ 0,79 een bord. Als je vol bent, ben je vol, en als je probeert om meer te eten, zal je zeer waarschijnlijk ziek. Wanneer je genoeg, het is precies hetzelfde als die ging zitten om een enorm feest en opgegeten uw vulling. Mary Poppins heeft gelijk. Nou, ze is bijna perfect in elk opzicht, na alles.
 3. 3
  Leren om dieper deugden waarderen. De media lijken te zijn vol met beelden van de jonge, rijke en mooie, en tenzij je fit die schimmel, voel je je minder verdient goede dingen in je leven. Maar die dingen zijn zo vluchtig - jeugd en schoonheid vervagen met jaren, en in een korte tijd, zal deze celebutantes niet zo mooi (of in ieder geval zal het niet goedkoop voor hen om zo mooi te zijn). Fortuinen verloren kan gaan. Maar de liefde is eeuwig. Eer duurt. Waarheid verblijft. Schoonheid komt in alle vormen: een vlinder is mooi. Dus is een waterval, en de oceaan, en de hemel op een sterrenhemel. Leren om natuurlijke schoonheid, goed karakter, eerlijkheid, je familie waarderen.
 4. 4
  Wees aardig. Geloof het of niet, kan dit de eerste stap om het gevoel je eigen kracht te zijn. Gevoel een beetje... gewone... kan je het gevoel alsof het niet de moeite waard om de zorg over de gevoelens van anderen. Je beseft niet hoeveel macht je hebt. Uw waardeloze stemming is besmettelijk. Het werpt een baarkleed over iedereen die je tegenkomt, van je familie om je vrienden uit om je collega's. In plaats van abrupt en nors, probeer het geven van elke persoon een glimlach. Neem een ​​moment om oogcontact te maken. Mensen genieten van het praten over zichzelf of die het dichtst bij hen. Dus geef ze een kans om dat te doen. Probeer namen onthouden, en vragen over hun geliefden. Je weet niet wat er gebeurt in hun leven - je zou de enige persoon om ze te behandelen als een mens vandaag. Je mag niet beseffen hoe slechts een vriendelijk woord, zelfs van een vreemdeling, kan iemands geest verfrissen. Probeer het en zie. Het kan heel leuk belangrijk te zijn. Maar het is veel belangrijker om aardig te zijn. In sommige kringen heet dit 'projecteren liefdevolle vriendelijkheid' en het vergt oefening.
 5. 5
  Realiseer je dat het zijn deel van je familie is belangrijk. Je mag geen familie, in dit geval moet u de relaties met vrienden koesteren. Als je kinderen, een echtgenoot of ouders hebben, wordt u gezegend en je alles kan en alles moet doen wat in uw vermogen om een ​​goede relatie met hen te creëren. Ga uit van uw manier om je liefde te tonen en zij zullen in ruil.
 6. 6
  Te bescheiden. Natuurlijk, als je rond opscheppen over hoe geweldig je bent, mensen gaan proberen om je neer te halen. Plus, zijn mensen die zichzelf spreken tot anderen meestal met betrekking tot een intern gevoel van ontoereikendheid. Kijk maar naar celebs - niet eerder zijn ze hot zijn dan de geruchten beginnen en het snipen begint. Het heet "Schadenfreude" - krijgen ondiepe voldoening uit het ongeluk van die schijnbaar meer geluk dan jij. Maakt niet uit hoeveel je wilt voelen belangrijk, het zal je niet helpen, tenzij je het kan waarderen als het gebeurt om de juiste redenen. Door het uitoefenen van nederigheid, en het afzien van alle opscheppen en branie, je vrije mensen om u te loven wanneer het gepast is in plaats van ze beslag leggen op de aandacht wanneer het niet.
 7. 7
  Help anderen. Er is niets dat zal je het gevoel alsof je wordt gewaardeerd, nodig, en essentiële zoals vrijwilligerswerk te helpen en anderen die minder bedeeld zijn dan u te dienen. Dit gaat echt samen met de "nederigheid" ding goed - intensivering van de ouderen, coach helpen bij het centrum een ​​naschoolse kinderen, voeden de daklozen, helpen een huis te bouwen voor iemand (Habitat for Humanity), het verzamelen van speelgoed voor weeshuizen in de kersttijd - deze dingen kun je van dienst aan anderen, en niets zal u zich beter voelt. Geef een gift in het geheim. Vertel niemand van je daad. Laat de voldoening van het helpen van een ander verblijf in je hart door vast te houden aan uw geheimpje.
 8. 8
  Voel de tevredenheid van het creëren van dankbaarheid in een ander leven en laat het verblijf in je hart. De eerste keer dat een klein kind brengt u een handgetekende kaart en gooit zijn of haar armen om je heen om je te bedanken voor het helpen van hun familie, het is vrijwel gegarandeerd je tranen van vreugde stromen voel uit je ogen en een grote brok in je keel. En dat is wanneer je weet dat je leven is niet alleen maar "goed genoeg" - het is geweldig.

Tips

 • Niet schelen wat anderen zeggen.
 • Soms voelen we ons alsof ons leven is niet spannend, want we doen alleen het werk dat we moeten doen om te krijgen door. Neem de tijd om te werken aan een nieuwe hobby of misschien iets nieuws, zoals een nieuwe taal te leren. Niet alleen zal je tijd besteed iets productief te doen, maar je zult een gevoel van tevredenheid te hebben wanneer je de voortgang van je nieuwe vaardigheden te maken.
 • Gebruik nooit andermans leven of prestaties als een meetlat voor de waarde of de waarde van uw eigen. Het is net als lopen, of je uiterlijk: er zal altijd iemand sneller (en iemand langzamer). Er zal altijd iemand mooier (of je kan mooier zijn dan een ander). Er was een lied uit een oude musical die over het runnen van een race gepraat. Het moedigde je niet verdrietig te zijn als je niet kwam in de eerste plaats, omdat "iemand anders die laatste is zeker te denken dat je snel bent." Je leven is je eigen. Sta op en leef het. Als je genoeg, ondanks het feit dat je niet rijk of beroemd, geniet van het feit dat je niet te willen voor het wezenlijke, dat je familie en vrienden die van je houden, en dat uw gezondheid is goed. Je kunt werken voor meer, zo lang als je wilt!
 • Doe iets leuks voor uw gemeenschap. Het helpen van anderen is een geweldige manier om je eigen visie te verbeteren.
 • Wees spontaan en levend in het moment.
 • Het is moeilijk om te voelen indrukwekkend als je niets om jezelf te imponeren doen. Ga er even uit en doe iets prachtigs, niet alleen voor jezelf, maar voor iemand anders.
 • Zet de televisie en de radio. Luister naar je eigen gedachten en te onderzoeken wat er in zit. Interne dialoog is niet een ticket naar een instelling maar eerder een kans om echt te beginnen om positieve veranderingen aan te brengen binnen.
 • Een leven zonder spijt! Het is een van de vele dingen die je tegenhouden in het leven!
 • Voor sommige mensen, het helpt als je een werkelijkheid groter dan jezelf te geloven inch hebben Als je een biddende persoon, laat uw geloof om u te helpen door deze tijd te werken in je leven. Als u niet een persoon van geloof, maar zou willen zijn, ga dan naar een moskee, synagoge, of praten met een vriend over hoe zijn godsdienstige praktijken hem te helpen in moeilijke tijden. Als u bent agnost of atheïst, kan je troost vinden in meditatie.

Waarschuwingen

 • Dit betekent niet dat je niet moet streven naar uitmuntendheid. Je moet. Maar je moet nooit opgeven of het gevoel dat je niet een succes, alleen maar omdat je niet volbracht alles wat je hoopte nog. Succes is vooruitgang, maar soms vooruitgang vereist ontspannend voor een tijd. U kan nog steeds werken op dingen en een goed gevoel over hen als je zelfs kleine stukjes van je eigen soort van vooruitgang. Dat is succes - en dus een goed gevoel over.