Wkenl

Hoe om te stoppen met het nemen van dingen persoonlijk

Heeft iemand anders pesten persoonlijkheid maakt je waardeloos voelen? Doe je fout capriolen van mensen voor subtiele beledigingen? Dit artikel zal de nadruk leggen een aantal manieren om niet beïnvloed door hoe anderen u behandelen blijven, of het is een rare blik, een plagerige opmerking of rechtstreeks.

Stappen

Hoe om te stoppen met het nemen van dingen persoonlijk. Het voordeel van de twijfel.
Hoe om te stoppen met het nemen van dingen persoonlijk. Het voordeel van de twijfel.
 1. 1
  Het voordeel van de twijfel. Als je een gewoonte van het nemen van dingen persoonlijk, het betekent dat je geneigd te veronderstellen dat iemand regisseren of andere vorm van zijn agressie naar u toe als ze net konden worden grapje rond of een slechte dag. Het zou je instinct om emotioneel te reageren, maar pauzeren voor een tweede te zijn. Misschien is het niet over jou. Leren. Trek geen overhaaste conclusies.
 2. 2
  Heroriënteren uw aandacht. Als je dingen persoonlijk te nemen, je je aandacht verschuiven van wat iemand zei of deed aan hoe je je voelt. Tenzij je verder gaan vanaf dat moment, is het waarschijnlijk dat je herkauwen op het negatieve gevoel en versterken het. In plaats daarvan concentreren op de andere persoon.
  • Kijk naar hoe de persoon behandelt anderen. Ze kunnen pesten of beledigen iedereen die ze ontmoeten. Sommige mensen zijn gewoon antagonistische als dat.
  • Denk aan de persoon onzekerheden. Konden ze zich bedreigd voelen door je op een bepaalde manier? Als dat zo is, voel je niet slecht voor het zijn uw geweldige zelf. Denk na over hoe u kunt helpen deze persoon zich beter voelt over zichzelf.
  • Houd in gedachten dat de ander slechte communicatie en emotionele vaardigheden kunnen hebben. Stel je voor dat er een innerlijke kind acting out, omdat de persoon niet heeft geleerd hoe om te gaan met de dingen op een volwassen manier. Het is veel makkelijker om geduldig te zijn en voel mededogen wanneer je een lerende kind aan het roer van hun gedrag te visualiseren.
 3. 3
  Herinner jezelf eraan dat je geen toestemming van iemand nodig. Als je extra gevoelig voor hoe mensen je behandelen en je vaak overreageren, zou je een sterke radar voor de afwijzing. Je je zorgen dat je iets verkeerd doet als je af te halen op elke vorm van ongenoegen, en je wilt om het te repareren. Maar alleen maar omdat iemand niet blij is met je betekent niet dat je iets verkeerd hebt gedaan. In veel gevallen betekent dit dat de persoon is niet tevreden met zichzelf en verwacht u in de lege plekken op te vullen (wat onmogelijk is).
 4. 4
  Speak up. Laat de persoon weet hoe je je voelt. Ze misschien niet beseffen hoe kwetsend of agressief ze lijken en hoe het u beïnvloedt. Gebruik "ik" verklaringen. Als dit terugkerende, gebruiken geweldloze communicatie om te proberen om het te beëindigen en het oplossen van eventuele onderliggende problemen.
 5. 5
  Stop met het innemen persoonlijk, ook. Als je baseert je eigenwaarde op hoe vaak mensen complimenteren en valideren van je, dan ben je dat anderen om te beslissen hoe je je voelt over jezelf. Als iemand je complimenten, het is niet meer persoonlijk dan een directe belediging. Ze zijn gewoon te bellen naar het hoe zij het zien, en die al dan niet juist zijn - alleen jij kan de rechter van dat zijn. Als iemand je complimenten, dat maakt je een beter mens niet maken, het maakt ze een beter mens omdat ze nemen de tijd om ondersteunend en bemoedigend. Uw waarde ongewijzigd blijft, want het is iets dat van binnenuit komt.

Tips

 • Handelen niet al te opgewonden als je boos op iemand. Het geeft mensen meer reden om de kritiek geloven.
 • Soms nemen van dingen te persoonlijk kunnen mensen uit een grapje met u volledig te stoppen en het zou kunnen leiden tot een gevoel van isolement. Niemand vindt het leuk om te worden weggelaten en voelde als anderen moeten betreden op dun ijs als om hen heen in angst voor hoe ze zullen reageren.
 • Soms negatieve kritiek kunnen opbouwende kritiek die je kan verbeteren en je sterker worden.
 • Zet jezelf in hun schoenen - zij zouden het als een grap als je zei dat ze, zouden ze niet?

Waarschuwingen

 • Bij het ​​volgen van de stap Speak up:, oprecht zijn. Als je bent gezien als neerbuigend of impliceren kritiek, is het misschien een agressieve reactie van de andere persoon laten ontploffen en verder te compliceren de situatie.
 • Stop niet met het nemen van dingen persoonlijk in de mate dat je jezelf ontslaat van elke verantwoordelijkheid. Als iemand behandelen je slecht, is het mogelijk dat je iets verkeerd hebt gedaan. De focus van dit artikel is om te onthouden dat het niet automatisch dat je iets verkeerd hebt gedaan. Je moet nog om je rol te evalueren in de situatie.