Wkenl

Hoe te bandage vingers of tenen

Zwachtelen een gewonde vinger of teen volbrengt twee dingen. Ten eerste, het beschermt de schade en bevordert de genezing. Ten tweede, het stabiliseert de geblesseerde aanhangsel. Hier is hoe u zorg voor uw pijn vinger of teen thuis kunt nemen.

Stappen

Hoe te bandage vingers of tenen. Toepassing ontsmettingsmiddel.
Hoe te bandage vingers of tenen. Toepassing ontsmettingsmiddel.

Vingers

 1. 1
  Toepassing ontsmettingsmiddel.
 2. 2
  Breng een pleister op de wond. Het type pleister zal afhangen van hoe ernstig de wond is.
  • Voor een snee of een schrapen, gebruik dan een kleine, gewone pleister. Verlaag het gaas stuk over de wond en voorzichtig wikkel de sticky ends rond de vinger. Zorg ervoor dat de zwachtel wordt strak genoeg dat het wat druk zal van toepassing zijn op de wond, maar niet strak genoeg dat het snijdt de bloedsomloop.
  • Voor een diepe snee die hechtingen zullen vereisen, breng een kleine vlinder pleister de wond dicht te houden. Wikkel een stukje steriel gaasje op de vlinder bandage om de wond schoon en veilig met een stukje medische tape te houden.
  • Leg een stuk steriel gaasje op een steekwond, branden, of een diepe snee. Kleef ze stevig vast met een stukje medische tape.
  • Voor een verstuiking, wikkel het gewonde gebied met een elastische stof bandage (meestal roze of bruin). Plaats de pleister in een cirkelvormige beweging rond de pols of vinger, en bedekken een deel van de vorige paragraaf op elke nieuwe rol. Zet vast met de twee metalen clips die komen met de bandage.
  • Snij een cirkel in een moleskin verband voor blaren. Zorg ervoor dat de cirkel is groot genoeg om volledig te bedekken de blister. Verwijder vervolgens de lijm en plaats over de blaar.
 3. 3
  Splint het gebied, zodat hij niet beweegt (optioneel). Maak een spalk door het plaatsen van een stokje of een plakje stijf karton onder de gewonde vinger en de vinger ernaast. Beide vingers moet stijf en onbeweeglijk worden gehouden tegen de spalk. Wikkel beide vingers in een laag van steriel gaas. Beveilig stevig door wikkelen in medische tape aan beide uiteinden van de spalk. Zorg ervoor dat de verpakking is goed maar niet te strak. Je moet nog steeds in staat zijn om je vinger te voelen en het zou niet het gevoel kouder aanvoelt dan je andere vingers nadat u het wikkelen.
 4. 4
  Wees voorzichtig bij het ​​wijzigen van de bandage. Wees voorzichtig met de wond en wees niet te verdere schade veroorzaken. Als je veel bloed kan zien door de bandage, verwijder deze niet. Gewoon van toepassing een ander verband of gaasje overheen heropening van de wond te voorkomen.

Tenen

 1. 1
  Solliciteer ontsmettingsmiddel, breng dan een pleister vergelijkbaar met hoe je een vinger (hierboven) zou doen. Zorg ervoor dat het katoen van de Band-Aid is voor de wond.
 2. 2
  Zachtjes wikkel de teen in een dikke laag van gaas. Het gaas moet strak zijn, maar zorg ervoor dat het niet te strak, of de teen kunnen opzwellen.
 3. 3
  Zet vast met een band van medische tape.
 4. 4
  Wikkel een tweede band van tape rond de gewonde teen en de aangrenzende teen aan de teen te stabiliseren. Dit zal helpen waarborgen dat het niet bewegen en veroorzaken meer pijn.
 5. 5
  Gebruik een spalk onder de gewonde teen alleen als het de grote teen (optioneel).

Waarschuwingen

 • Niet bandage te strak, of je kan het weefsel beschadigen.
 • Zorg ervoor dat u professionele medische hulp te krijgen voor ernstige verwondingen, zoals botbreuken.
 • Zorg ervoor dat de wond wordt schoon gehouden.