Wkenl

Hoe je hersenen vorst stoppen


Niets ruïnes van de verfrissende consumptie van een koude stof op een warme dag als een pijnlijke hersenen vorst, ook wel bekend als een ijsje hoofdpijn en medisch als spheno Palatine Gangleoneuralgia (het uitspreken van dat kan een hoofdpijn ook). Gelukkig, als je een slachtoffer van brain freeze, je bent niet helemaal hulpeloos in de materie.

Stappen

Hoe je hersenen vorst stoppen. Begrijpen wat de oorzaken brain freeze.
Hoe je hersenen vorst stoppen. Begrijpen wat de oorzaken brain freeze.
 1. 1
  Begrijpen wat de oorzaken brain freeze. Wanneer het koud object raakt het dak van uw mond, de bloedvaten contract in reactie op een poging om het verlies van lichaamswarmte te voorkomen. Als de kou zich terugtrekt, ontspannen de bloedvaten zich weer, snel verhogen van de bloedstroom naar de hersenen. Deze plotselinge release is wat de oorzaak van de intense hoofdpijn sensatie.
 2. 2
  Voorkomen dat koude gerechten van het aanraken van het dak van uw mond. Uiteraard bent u niet van plan op te geven koud voedsel gewoon zo dat je hersenen bevriezen kunt voorkomen. Integendeel, laten we de hap of slok warm op je tong voordat je laat de stof raakt het dak van uw mond.
 3. 3
  Verlichten brain freeze pijn door het snel opwarmen van het dak van uw mond (ook wel aangeduid als het zachte gehemelte en hard gehemelte, het harde gehemelte is het deel met bot, en de zachte zonder) nadat het is al afgekoeld. Als je dit snel genoeg, kunt u in staat om de sterke stijging van de bloedstroom naar je hersenen te verlichten:
  • Raak je om je zachte gehemelte. Als je je tong kan rollen in een bal op de onderkant van je tong op het dak van uw mond. De onderkant van je tong kunnen zijn warmer dan de bovenkant die waarschijnlijk werd gekoeld door de Slurpee je gewoon pufte. (Sommige mensen vinden dat stevig drukken je tong tegen het dak van de mond vermindert hersenen vorst, dus probeer het toepassen van extra druk!)
  • een warme stof. Langzaam nippen kamertemperatuur water doet ook de truc voor sommige mensen.
  • Maak een masker met je handen om je mond en neus bedekken. Snel ademen, het verhogen van de temperatuur in je mond.
  • Druk op een warme duim tegen je gehemelte.
 4. 4
  Wachten tot het voorbij. De hersenen vorst zal meestal vanzelf over binnen 30-60 seconden. Soms is de schok van de hersenen vorst maakt het lijkt erger dan het werkelijk is, maar als je het verwachten en weten dat het zal komen en gaan, is het niet om een ​​traumatiserende ervaring.
 5. 5
  De beste manier om een brain freeze te vermijden is om daadwerkelijk houden het offensief vloeistof tegen het dak van uw mond. De pijn geassocieerd met hersenen bevriest is het resultaat van de snelle afkoeling en opwarming, waardoor je bloedvaten om snel samentrekken en vervolgens verwijden. Je lichaam is het waarnemen van de temperatuur snel verandering in je mond als een indicatie van een gevaarlijk koude omgeving, en dus uw bloedcellen contract om lichaamswarmte te besparen, als de stof wordt ingeslikt, je bloedcellen terug te keren naar hun vorige grootte en het is deze oscillatie dat is zo pijnlijk. Ooit opgevallen hoe een brain freeze start nadat u uw drankje hebt ingeslikt?

Tips

 • Net als deze methoden kan wel of niet werken voor u, maar het kan geen kwaad om ze te proberen.
 • Om te voorkomen dat nodig om de bovenstaande stappen te gebruiken, probeer niet te veel te koud voedsel in een keer doorslikt. Proef het en ademen in-tussen elke hap. Als alternatief, eet het voedsel op een iets hogere temperatuur, indien mogelijk.
 • Bij het eten van ijs met een lepel, waaien op het ijs vóór het eten elke lepel.

Waarschuwingen

 • Niet aanraken uw gehemelte huig ("bokszak" aan de achterkant van de keel). Dat zal leiden.