Wkenl

Hoe wijs te zijn

Wijsheid is geen boekenwijsheid, niet direct verkrijgbaar. Inderdaad, wijsheid tart exacte definitie van het te definiëren te strak zou zijn om de breedte van zijn potentieel voor zelf-groei verminderen. Wijsheid komt met de tijd, ervaring, en de bereidheid om een ​​open geest te behouden over de wereld en al zijn volk. Terwijl wijsheid zich over een periode van de jaren, het vereist een constante filtering om de vooroordelen en vooringenomenheid die ook ophopen, alsmede voortdurende reflectie en een bereidheid om de eigen overtuigingen en waarden te dagen op de gelegenheid te verwijderen.

De essentie van de wijsheid heeft de neiging om te worden geprezen in alle culturen, en wordt vaak gezien als een toestand die je rustig laat, in staat om na te denken over dingen alvorens te handelen op hen, en niet iemand die gemakkelijk up wordt gevangen door de talloze rages en hypes pulserende door de maatschappij op elk moment. Wijsheid bevat een mogelijkheid om terug te staan ​​en in het grotere plaatje terwijl u geniet van de details die dingen goed functioneren. Met de tijd, een wijs persoon groeit dieper in kennis, maar geen misbruik van die kennis door het uitsluiten van anderen of die beweert de enige opslagplaats van ideeën en antwoorden zijn, in plaats daarvan, een wijs persoon vrijwillig deelt wat ze de groei van anderen bereid hebben geleerd en maakt te luisteren.

Confucius zei ooit dat 'Door drie methoden die we kunnen leren wijsheid:. Ten eerste, door reflectie, die edelste, ten tweede, door imitatie, wat het makkelijkste is, en ten derde door ervaring, dat is het bitterste " Deze ideeën worden verkend in het gehele artikel, dat is een starter gids voor de persoon die graag een beetje meer richten op het verkrijgen van wijsheid.

Stappen

Hoe wijs te zijn. Beseffen dat je niets weet.
Hoe wijs te zijn. Beseffen dat je niets weet.
 1. 1
  Ken jezelf. Terwijl tijdrovende en soms uitdagend, het is nog makkelijker om te leren over alles en iedereen in de wereld dan over jezelf. Het moeilijkste reis is vaak degene die vereist zoek in jezelf eerlijk uit te werken wat u en wat overtuigingen, en vooroordelen je houd binnen drijft. Tenzij je bereid bent om jezelf goed kennen en leren om zowel de sterke en zwakke punten houden binnen je bent, is het moeilijk om wijs te zijn. Als je jezelf niet kent, heb je meer kans om te bezwijken aan toedekken zwaktes en sterktes overspelen in plaats van het beoefenen van zelfacceptatie en eerlijk. Jezelf kennen geeft de ruimte waarin je kunt dwalen, groeien, en als je reis door het leven.
  • Wees voorzichtig met de term "". Hoewel deze term bedoelt het goed, zij veronderstelt we allemaal een puinhoop in de kern en moeten sorteren. Zelfs als dat waar is, is het niet u helpen om zijn kwetsbaar voor de adviezen die uit reis een andere persoon en om te proberen en vervang je ervaringen met die van hen. Met alle middelen te leren van de ervaringen van anderen die reizen van zelfontdekking hebben gemaakt, maar maak niet de fout te geloven dat hun reis is de juiste keuze voor u of dat je gewoon kunt vervangen uw ervaringen met die van hen niet maken. Je moet het harde werk alleen doen.
  • Wees op uw hoede van een zelfverbetering advies dat beweert "geheimen" te hebben. De enige "geheim" om zelf-verbetering is dat het vereist hard werken en standvastigheid. Buiten dat, kan je rommelen aan de randen (getuigt opvallend door het enorme succes van de zelfhulp-industrie), maar u kunt de realiteit van het hebben om het werk van persoonlijke introspectie te doen en op de wereld zelf niet veranderen.
 2. 2
  Beseffen dat je niets weet. De wijste van de mensen zijn al lang degenen die beseffen dat ze eigenlijk heel weinig weten - vaak ondanks tientallen jaren van leren en reflecteren. Hoe meer je nadenkt over mensen, dingen en gebeurtenissen, hoe meer het duidelijk wordt dat er altijd meer te weten en dat wat je wel weet is maar een speldenknop te midden van alle kennis. Aanvaarding van de beperkingen van uw eigen kennis is een sleutel tot wijsheid.
  • Een van de belangrijkste barrières voor wijsheid is over-afhankelijkheid of verwachting van "". We leven in een wereld die op het belang van deskundigheid verkocht als een wondermiddel voor alles, inclusief onze eigen inspanning van het denken. Toegegeven, veel (certificeerbaar) deskundigen zijn slim en ze weten veel over hun specialiteit. Maar om deskundigheid gelijk te stellen met de wijsheid is de betekenis van elke term vermengen - deskundigheid verwijst naar iemands hoog niveau van kennis in een eigen veld, terwijl de wijsheid verwijst naar het bredere concept van de mogelijkheid om het grotere plaatje van het leven te zien, te hebben overwogen responsiviteit om alle dingen die het leven gooit naar ons, om te leven rustig gerustgesteld van het doel van het leven, en nooit aannemen dat er per se een antwoord, maar nog comfortabel wonen met die realiteit.
  • Mary Jaksch adviseert dat nu en dan moeten we aannemen 'beginner's mind'. Dit is de geest van een persoon opnieuw te beginnen, worden opnieuw uitgedaagd door iets dat je nog nooit eerder hebt gedaan doen. Dit brengt spanning in je leven evenals het hebben van de mogelijkheid om je zenuwachtig te maken omdat je niet een "expert" op het. Daarnaast pleit ze "weet niet" geest, een martial arts mentaliteit die de wijsheid van de krijger weerspiegelt. In plaats van vooruit te lopen op situaties door wat je wel weet, houd je geest open en zeg tegen jezelf dat "ik weet het niet" en sta jezelf toe om te leren. Wanneer u niet langer een vast idee van mensen, dingen en situaties om je heen hebt, je groeien in wijsheid, want je geniet van veranderingen, nieuwe ideeën, en geen persoon boven of onder je niet instellen.
 3. 3
  Accepteer dat er nooit een einde aan zal leren. Als u dacht dat het leren eindigde het moment dat je de middelbare school of universiteit, dan ben je in voor een harde perspectief op het leven. Het idee van het leren is veel breder dan leerboeken en wat de leraren je vertellen; constant leren is de mogelijkheid om stil te staan ​​en vraag dingen die gebeuren voor u en groeien van de ervaringen van je leven. Het probleem met het denken dat leren stopt het moment dat u besluit het stopt, is dat je ophoudt te groeien op dat punt en worden opgenomen in uw wegen en overtuigingen. En als je eenmaal begint te geloven dat de gedachten, meningen, overtuigingen en ideeën die in je hoofd nu zijn altijd meer alles wat je ooit nodig om te weten en te vertrouwen, je sluit jezelf naar beneden te perspectieven en manieren van het zien van de wereld van andere mensen. Deze risico's stopzetting van interne groei en het zijn absoluut zeker van dat alles wat je denkt of gelooft is gelijk, terwijl iets dat je overtuigingen of gedachten uitdagingen is verkeerd. Anais Nin netjes vatte deze behoefte om te blijven leren:.. "Het leven is een proces van het worden, een combinatie van staten moeten we gaan door waar mensen niet is dat zij willen een staat te kiezen en blijven in het Dit is een soort van dood. "
 4. 4
  Neem de tijd om te overdenken. Wijsheid kan niet worden gehaast en het kan zeker niet groeien wanneer de geest goed doen aan de popcultuur en snel leven. Het is essentieel om de tijd te nemen uit het dagelijks leven net voor het denken en reflecteren over je eigen activiteiten en over de bredere gebeurtenissen in de wereld en daarbuiten. Als u dit niet doet, loopt u het risico dat eerder reactief dan pro-actief, een intellectueel luie respons van niet gehinderd te voelen van de wereld zelf en blij om mee door de stroom worden uitgevoerd maken.
  • Oefen pro-actief door te leren hoe te plannen en strategieën uw inspanningen in het leven. Planning en strategievorming vereist downtime te denken, ergens rustig en weg van de drukte van de eisen van de mensen, rauwe tv-programma's, en meedogenloze online adviezen.
  • Praten en minder doen, denken en voelen meer.
 5. 5
  Leer van geschikte. Zoek mensen die je respecteren en geloven emuleren de waarden en idealen die een verstandige manier van leven vertegenwoordigen. Op zoek naar mensen doen de dingen die je interessant vindt en van belang. Vragen die mensen vragen en vraag hen om feedback op uw eigen ideeën. Luister met grote zorg naar wat ze te zeggen hebben, want je zult veel leren van hun ervaring en reflectie. Als je twijfelt, vraag dan uw mentoren voor advies en begeleiding, terwijl je niet per se eens te zijn met wat ze te zeggen hebben, het zal zeker geven u stof tot nadenken.
  • Lees de geschriften van en de sociale commentatoren die het onderwerp van wijsheid hebben gedekt. Er zullen veel verschillende opvattingen over wat het betekent om wijs en brede blootstelling aan meningen en ideeën van anderen over wijsheid is ook nuttig "mentoring".
  • In uw interessegebieden (werk, thuis, hobby,, hobby, etc.), lees over de ervaringen van andere mensen. Hoewel u niet altijd reageren op gelijkaardige situaties op dezelfde manier dat ze dat deden, weten hoe anderen voor u hebben behandeld situaties dat je waarschijnlijk gezicht is een uitstekende bron van fundamentele kennis om te helpen je eigen geest uit te werken hoe je 'd reageren en op nieuwe ideeën en vaardigheden vanuit je triggeren.
  • Kijk gelukkige mensen en genieten van hun vreugde. Je hoeft niet eens nodig om hen te vragen om advies - gewoon kijken en luisteren naar hun vreugdevolle interactie met het leven kun je veel leren over hoe je een meer vreugdevolle visie omarmen leren.
 6. 6
  Bewegen op uit een leven van "moeten's". Luisteren naar andere mensen "moeten's" is een trefzekere manier om uw eigen zelfgevoel beknotten omdat "moeten's" zijn een soort van andere volkeren 'onzekerheden worden bezocht op je. Als je naar hen luistert te veel, ze beginnen om je leven te rijden. Loslaten van normen over hoe zij denken dat uw leven "moeten" zijn (hun eigen leven moet genoeg van een handvol voor hen zijn) van andere mensen. Vind je eigen morele pad en volg het, en het minimaliseren van de "moeten's".
  • Met betrekking tot "moeten doen's" uit het verleden, laten gaan van hen. Achteraf gezien is het middel waarmee je jezelf voor de gek door te denken je had kunnen zijn wijzer terug dan. Er is geen enkel punt verder terug en uzelf positioneren voor een wijsheid die niet ontstaan ​​bij gezocht. Met alle middelen te leren van de ervaring en zijn klaar om uw aanpak aan te passen aan het leven situaties als gevolg, maar voorkomen dat je vast te zitten in de plaats van no return waar "moeten doen" regels je leven. Dit leidt al snel naar "Ik krijg nooit iets naar rechts" en kan gemakkelijk je afvoer van zelfvertrouwen.
 7. 7
  Worden niet gehaast. Ben toch minstens een keer per dag, om jezelf de tijd om te rusten en te stoppen met het nemen van de drukte van de wereld. Voortdurend bezig, gevoel onmisbaar, of onophoudelijk piekeren over wordt gezien als onvoldoende kan je een toonbeeld van werkplek deugd maken, maar het maakt je niet wijs. Stoppen.. Sta stil. In wat de gehaaste perspectief brengt aan u.
 8. 8
  Wees bescheiden. Is het verstandig om toot uw hoorn en om jezelf te verkopen de hele tijd? De business en marketing wereld hebben ons ervan overtuigd dat het een noodzaak, want we zijn erin geslaagd om onszelf te zetten in grondstoffen in de noodzaak van een goed verkoopgesprek en zakelijke taal weerspiegelt vaak dit. Er is echter een groot verschil tussen het toegeven aan jezelf en anderen dat je goed bent in iets te doen zijn en overdrijven een scala van vaardigheden buiten je comfort zone alleen maar om gelijke tred te houden met de concurrentie. Nederig is niet over het afstand doen van je eigenwaarde, maar eerder, het is over het feit dat realistisch en alleen te benadrukken dat alles goed is en in staat is in je. Op hun beurt zullen de mensen weten dat ze kunnen rekenen op uw betrouwbaarheid voor die eigenschappen. Nederig is verstandig omdat het de echte jij te schitteren door. Nederigheid zorgt er ook voor dat u de capaciteiten van anderen te respecteren in plaats van angst hen, de wijsheid van je eigen beperkingen te aanvaarden en verbinden met sterktes van andere mensen te versterken jouwe is oneindig.
 9. 9
  Wees lief. Zachtheid rust in het hart van wijsheid. Het is een manier van leven die alle wezens respecteert, en ook dringt aan op mildheid naar jezelf. Als je duw jezelf te hard de hele tijd, zal je geen wijsheid vinden, in plaats van het omarmen van je, zul je altijd loopt van hen, die voorkomt dat u het ontdekken innerlijke rust. Omdat het zacht voor jezelf kunt u wijsheid te krijgen door middel van zelf-respect.
 10. 10
  Vraag alles inclusief uzelf. Als u een liefhebber van het preken generalisaties om uw set wereldbeeld versterken bent, zult u geneigd om iets dat aansluit bij uw manier van denken, ongeacht hoe slecht gebouwd een mening of argument het kan accepteren. Een onderzoekende geest sondes, en zoekt naar gaten in de informatie. Dit betekent niet dat je de informatie of overtuigingen weggooien maar je moet begrijpen wanneer uw kijk op de dingen is wankel of gebaseerd op ijle aannames. Als je ondervraagd en je eigen meningen zijn onhoudbaar gebleken, het verstandig reactie is om te blijven zoeken naar meer solide en betrouwbare uitleg en staken verdedigen het onverdedigbare.
  • Er is geen reden om te denken dat je eigen antwoorden zijn juist. En er is nog minder reden om te denken dat uw huidige antwoorden nooit zal veranderen in je leven. Als je groeit en verandert, dus ook doen de dingen die je ooit dacht in beton. Zorgen voor deze groei, en je krijgt in wijsheid.
  • Vaak het antwoord ligt in de vraag - pas toch wat ervoor zorgde dat je de vraag te stellen en in die rust het hart van uw bezorgdheid. Gebruik de vraag om het antwoord te vinden.
  • Vermijd na de kudde. Wijs zijn vereist permanent terug en beoordelen of het is gewoon sociaal gedoogd of de nieuwste rage in plaats van goed en nuttig. Als onderdeel van het zal uw kwaliteit van leven niet verbeteren, waarom nemen? Zorgvuldig reflecteren voordat springen.
 11. 11
  Verantwoordelijk voor jezelf. Weet wat goed voor u in het leven, diep van de meesten van ons weten wat dit is en toch leven we in een wereld waar het kan heel gemakkelijk om zelf verantwoordelijkheid te vermijden en om de schuld afschuiven op de overheid, het schoolsysteem, onze buren, de TV, het weer... En de stem van de plicht kunnen we ook zelf verantwoordelijkheid omvaren via onvoorwaardelijke goedkeuring van de raad van ouders, leraren, vrienden, en iedereen die voelt ze de vinger aan de pols van wie we zijn in plaats van het uitzoeken van deze verantwoordelijkheden voor onszelf. Alleen jij kunt weten wie je bent en alleen jij kan verantwoordelijk zijn voor uw uiteindelijke keuzes. Als je jaren hebt doorgebracht te doen wat was recht volgens andermans normen in plaats van je eigen, je bent niet verantwoordelijk voor jezelf. Verander de baan waar niemand herkent je talenten en vind een waar mensen de tijger ontdekt binnen. Gaan naar een woonsituatie waar je bent comfortabel, niet elkaar gedoken. En een manier vinden om een ​​leven dat uw medeleven, zorg, en belangen geen afbreuk doet aan verdienen. Eigen verantwoordelijkheid, met inbegrip van het leren van de gevolgen van het maken van je eigen beslissingen te accepteren, verhoogt wijsheid.
  • Niet onderdrukken je gevoelens en. Om dit te doen is onverstandig en ongezond. Emoties hebben een manier van het vinden van een stopcontact en als je ze hebt genegeerd onder een dun laagje vernis van professionaliteit of probeert te zijn "sterke", kan de uiteindelijke uitbarsting van emoties ongecontroleerd zijn. Verantwoordelijk zijn voor jezelf omvat voeden van uw gezonde emoties en omgaan onmiddellijk met uw negatieve emoties in plaats van ze te vermijden. Een wijs persoon omarmt gevoelens en intuïtie (buikgevoel) als onderdeel van hun geheel en leert hoe te luisteren met zorg en discriminatie op gevoelens in plaats van verstikkende hen.
 12. 12
  Blijf leven ongecompliceerd. Voor veel mensen is een gevoel van betekenis in het leven "gemaakt" uit overdreven druk en door complicerende alles van het werk te houden. Complexiteit kan een persoon het gevoel belangrijk en gewild, maar het is geen wijsheid. Integendeel, het is een vorm van afleiding van zichzelf en van omgaan met problemen in het leven die er echt toe doen, zoals vragen wat je doel is en wat het leven om gaat. Complicatie regels reflectie, laat je kwetsbaar voor de mystiek van deskundigheid, en kan ertoe leiden dat u om dingen moeilijker dan ze moeten zijn te maken. Houd het simpel en wijsheid zal bloeien.
 13. 13
  Voorkomen dat media verslaafd. Tot het houden van het leven ongecompliceerd verband en het niet volgen van de kudde, regelmatig losmaken jezelf van media is een essentieel onderdeel van wijs. Kleine doses zijn prima, maar iets dat je verzadigt en controleert uw denken is een abdicatie van het zelf en de noodzaak om na te denken. Als media domineert je dag en nacht en je geloven dat je beste maatjes met de filmsterren, internet ondernemers, en de top 100 bloggers, dan is het tijd om de pluisjes verwijderen uit je hoofd.
  • Verbonden met het houden van uw leven ongecompliceerd is de noodzaak om jezelf vrij van communicatie overbelasting te houden. Media verzadiging in je leven is niet over het leren of het verhogen van uw kennis. Helaas, veel media is omgepakt en je weet het al, maar overtuig jezelf dat het nieuwe s. Wees selectief en lees wat je begrip van verhoogt de wereldpolitiek in plaats van simpelweg bevestiging van uw bestaande kennis. En zoals reeds gezegd, vraag alles.
 14. 14
  Zorg er voor anderen. Deel uw wijsheid met anderen te helpen begeleiden hen. Als mentor en docent zelf, kunt u andere mensen helpen te leren over kritisch denken, het omhelzen gevoelens, houden een leven lang leren, en zichzelf. Houd in gedachten dat wijsheid niet over het sprookjesachtige beeld van de wijze oude man vast te zitten in een grot op een bergtop, houden elkaar kluizenaar-achtige kan gemakkelijk grens op minachting en afkeer voor je medemens. Vermijd de verleiding om te gebruiken leren als een barrière tegen anderen, kennis is voor het delen van niet hamsteren, en wijsheid zal alleen maar groeien bij blootstelling aan iedereen heeft ideeën hoe confronterend ook mogen zijn. En pas navelstaren; reflectie tijd is belangrijk, maar zo is de tijd doorgebracht terug te geven aan mensen die de kennis, vaardigheden, en liefde die je hebt opgedaan.

Tips

 • Wanneer je anderen vragen, leert om krediet te geven, en ontvang het op de vervaldag.
 • Vaak, neem de tijd om te ontspannen en neem een ​​kijkje op de wereld om je heen.

Waarschuwingen

 • Als je de logica gebruiken om beslissingen te nemen, overweeg dit: Als je te veel twijfel in je redenering, zal het moeilijk zijn om die beslissingen te nemen.
 • Sommige beslissingen die je twijfelt, omdat je beslissingen zijn slechts als geldig als uw redenering, die - soms - je zou kunnen denken is helemaal niet geldig. Maar zonder beslissingen, kan je niet bereiken van de dingen die je wilt. Geen enkel artikel kan u adviseren over hoe deze behoeften in evenwicht, dat is aan jou.