Wkenl

Hoe zich te ontdoen van een hoofdpijn

De meeste mensen krijgen hoofdpijn van tijd tot tijd, of ze nu een milde ergernissen of schedel-verpletterende afleiding. De behandeling is afhankelijk van het soort hoofdpijn je ervaart, maar hier zijn een paar snelle feel-betere strategieën, evenals oplossingen op lange termijn voor het stoppen van de pijn voordat het blijkt oncontroleerbaar.

Stappen

Hoe zich te ontdoen van een hoofdpijn. Neem een over-the-counter pijnstiller.
Hoe zich te ontdoen van een hoofdpijn. Neem een over-the-counter pijnstiller.

Deel een: het stoppen van de pijn snel

 1. 1
  Neem een over-the-counter pijnstiller. De meeste pijnstillers zal niet schoppen in voor ongeveer 30 minuten, dus neem een ​​dosis zodra u begint met het voelen van de hoofdpijn opkomen. Zelfs als je al in de diepten van ellende, kan snel een dosis ibuprofen, paracetamol, naproxen of aspirine de rand opstijgen.
  • Geen aspirine nemen als je jonger bent dan 19 jaar, en heb aspirine niet aan kinderen. Neem een alternatieve pijnstiller te Reye-syndroom, een zeldzame maar dodelijke gevolg van het nemen van aspirine te vermijden.
 2. 2
  Veel water drinken. Uitdroging kan leiden tot hoofdpijn, vooral als u onlangs hebt gebraakt of je een kater hebt. Drink een groot glas water zodra je hoofd pijn begint te doen, en probeer te blijven drinken kleine slokjes gedurende de dag. Je moet geleidelijk voelen de pijn beginnen te verlichten.
  • Vermijd het drinken van iets dat je kan uitdrogen, zoals koffie, alcohol en dranken geladen met suiker. Stick met gewoon oud water voor het beste resultaat.
 3. 3
  Zoek een rustige, donkere plek om een pauze te nemen. Als je kunt, probeer dan om te gaan liggen en te ontspannen gedurende minstens 30 minuten. Sloot de blinds, uitschakelen van de lichten, en concentreren op je ademhaling.
  • Verzoek absolute rust en stilte. Als je gedwongen om uit te rusten rond andere mensen, uit te leggen dat je hoofdpijn hebt en vragen dat ze willen proberen om stil te zijn en laat je ongestoord. Preventief te vragen voor samenwerking kan u helpen een lelijke onderbreking later te voorkomen. Als je wilt, wat te slapen of een dutje, maar niet te lang hoor.
  • Stel de kamertemperatuur. Sommige mensen kunnen alleen maar ontspannen in een koele kamer, terwijl anderen liever een grote deken of een kachel. Proberen na te bootsen welke voorwaarden het beste werken voor u wanneer u gaat slapen 's nachts.
  • Vermijd het starten van een frisse spanningshoofdpijn. Zorg ervoor dat uw bed of bank is comfortabel en dat je hoofd wordt ondersteund in een positie die de spanning op uw nek niet verhoogt.
 4. 4
  Gebruik een koel kompres. Iets zachts en koele plaatsen om over je voorhoofd kan helpen de bloedvaten vernauwen, waardoor misschien gemak een deel van de pijn van de hoofdpijn. Dit werkt vooral goed als het probleem is geconcentreerd in uw tempels of sinussen.
  • Bevochtig een washandje met koud water en leg het op je voorhoofd. Vernieuw het met meer koud water, zodra het begint te onaangenaam warm aanvoelen.
  • Prep een heavy-hitting kompres. Leg een nat washandje in een hersluitbare plastic boterhamzakje, en plaats de zak in de vriezer voor 30 minuten. Verwijderen en plaatsen op je voorhoofd voor een langdurige comprimeren - het washandje zal extra koud zijn, en de zak zal de ijzige nattigheid af te houden van uw huid.
 5. 5
  Masseer je hoofdhuid, nek en oorlellen. Doen wat lichte massage kan je afleiden van de pijn, evenals het verbeteren van de circulatie en het verlichten van spanning. Voor een eenvoudige massage, druk uw vingers over de slapen, en beweeg ze in langzame cirkels. Of, probeer dan deze meer geavanceerde technieken:
  • Doe een hoofdhuidmassage. Hop in de douche en trakteer uzelf op een lange hoofdhuidmassage als je je haar wassen. Of, voor een drogere versie, giet een beetje van kokos of argan olie op je vingers en wrijf in je hoofdhuid.
  • Zoek twee tennis racket of ballen en leg ze in een sok. Liggen op een vlakke ondergrond en plaats de twee ballen net onder de basis van je schedel, op de schedelbeen, en te ontspannen. U mag sinusdruk of minimaal ongemak op het eerste gevoel, maar het zal weggaan. Dit is vooral nuttig voor sinus hoofdpijn.
  • Hebben iemand anders masseren uw nek en rug, indien mogelijk. De simpele aanraking van iemand anders die om je geeft kan veel spanning direct te verlichten. Laat ze zich richten op de occipitale regio ook.
  • Zachtjes masseren van de brug van je neus kan helpen verlichten van sinus en migraine.
  • Stevig masseren de acupressuur punt op elke hand waarbij de duim en wijsvinger botten te voldoen (tweede middenhandsbeentje). Het is het beste als iemand doet dit voor u, zodat beide handen tegelijkertijd worden gemasseerd, maar als dat niet mogelijk is, massage enerzijds gedurende vijf minuten, masseer daarna de andere kant.
 6. 6
  Genieten van seks. Niet alleen kan seks stress verminderen en de bloeddruk, het stimuleert ook de afgifte van het hormoon oxytocine, wat op zijn beurt stimuleert het vrijkomen van endorfine, de natuurlijke pijnstiller
 7. 7
  Oefen ontspanningstechnieken. Mensen over de hele wereld gebruiken een scala aan trucs om zichzelf af te leiden van de pijn. Als je in het midden van een hoofdpijn, maak je geen zorgen over het leren van iets nieuws - vasthouden aan wat het dichtst bij je comfort zone. (. Je kunt altijd lezen op verschillende meditatietechnieken later, als je je beter voelt) Sommige populaire opties omvatten:

Deel twee: om vooruit te komen van een migraine

 1. 1
  Onderneem actie zodra je symptomen te herkennen. Het is een stuk makkelijker om een ​​migraine te stoppen voordat het is full-blown - daarna, de moeilijkheid van een beter gevoel aanzienlijk toeneemt. Van plan om zodra je herkent de volgende symptomen iets te doen:
  • Oogpijn
  • Wazig zien of een tijdelijke blinde vlek
  • Tunnelvisie
  • Het zien van sterren of pulserend zigzag lijnen
  • Misselijkheid
  • Moeite met concentreren
  • Problemen met het vinden van de juiste woorden
 2. 2
  Neem een over-the-counter pijnstiller. Houd in gedachten dat de meeste pijnstillers niet meer werkt voor maximaal 40 minuten, dus het is een goed idee om een ​​dosis te krijgen in uw systeem, voordat de pijn is uit de hand. Gebruik ibuprofen, paracetamol, naproxen of aspirine.
  • Neem een ​​pijnstiller in combinatie met cafeïne. De meeste over-the-counter geneesmiddelen die verlichting adverteren van hoofdpijn of migraine bevatten evenals caffeïne een pijnstiller. Als je niet iets als dit bij de hand hebt, maak je geen zorgen - gewoon een kopje koffie of zwarte thee met uw gewone pijnstiller.
  • Geen aspirine nemen als je jonger bent dan 19 jaar, en heb aspirine niet aan kinderen. Neem een alternatieve pijnstiller te Reye-syndroom, een zeldzame maar dodelijke gevolg van het nemen van aspirine te vermijden.
 3. 3
  Ontstressen. Stress verlaagt uw dopamine niveaus, en lage dopamine kan leiden tot migraine. Zodra je voelt dat een potentiële migraine opkomen, probeer dan de volgende technieken om te ontspannen:
  • Ontspan. Mediteren, bidden, beoefenen ademhalingsoefeningen of gebruiken wat andere ontspanning techniek die je kent. Houd het simpel en maak je geen zorgen over het leren van iets nieuws nu - vasthouden aan wat je weet.
  • Noteer uw zorgen. Als je de nadruk uit over een bepaalde gebeurtenis of omstandigheid, snel noteer alles wat zet je onder druk. Visualiseer jezelf het verschuiven van de stress uit je hersenen aan de lijst, en zeg tegen jezelf dat je omgaan met het na de migraine is voorbij - nu dat u hebt opgeschreven, er is geen noodzaak om te blijven denken.
  • Oefen een beetje escapisme. Een film kijken, een spelletje spelen, een boek lezen, of een manier om je gedachten te nemen van uw huidige situatie anders vinden.
 4. 4
  Rusten op een koele, donkere ruimte. Als je kunt veroorloven om de tijd te sparen, duren 30 minuten om te proberen te kalmeren de migraine voordat het ontploft. De duisternis zal makkelijker op je ogen als je ervaart visuele symptomen, en de koele temperatuur kan misselijkheid te verlichten.
 5. 5
  Weten wanneer ze een arts te zien. Al zijn ze pijnlijk en lastig, de meeste migraine zijn niet levensbedreigend. Echter, het is belangrijk om te weten wanneer je de hulpdiensten moet bellen. Zoek hulp als je het volgende ondervindt:
  • Dit is absoluut "de ergste hoofdpijn van je leven."
  • De pijn wordt aanzienlijk erger als je gaat liggen.
  • De migraine begon plotseling, zonder de gebruikelijke waarschuwingssymptomen.
  • Uw spreken, zien of beweging zijn aanzienlijk verminderd, vooral als je nog nooit deze symptomen eerder heb gehad.

Deel drie: natuurlijke remedies

 1. 1
  Worden geïnformeerd. Er zijn een aantal natuurlijke remedies die zou kunnen werken om uw hoofdpijn te behandelen. Zoals bij elke natuurlijke remedie, altijd weet de bijwerkingen en allergie potentieel van het geneesmiddel, evenals de contra-indicaties, zoals het niet gebruikt tijdens de zwangerschap, zieken, enz.
 2. 2
  Probeer kruidengeneesmiddelen. Er zijn verschillende kruiden die worden beschouwd als waarde voor het wegwerken van hoofdpijn:
  • : Moederkruid kan worden genomen in capsule of tabletvorm, als thee, of zelfs gegeten in een broodje (het smaakt bitter). Er is gemengde bewijs voor de effectiviteit van moederkruid te ondersteunen, maar het werd ook gebruikt voor eeuwen, dus is het misschien het proberen waard. Er zijn geen ernstige bijwerkingen, hoewel u misschien een zere tong, zweertjes in de mond, of misselijkheid, spijsverteringsproblemen en een opgeblazen gevoel te ervaren. Komende uit langdurig gebruik van moederkruid kan de slaap verstoren en hoofdpijn daadwerkelijk leiden.
  • Wilgenbast, magnesium, pepermunt en lavendel supplementen kunnen helpen. Merk echter op dat de wetenschappelijke ondersteuning of extensieve studies naar de effectiviteit van veel van deze supplementen varieert. Als je het gevoel dat dat voor u werkt, en u op de hoogte van de mogelijke bijwerkingen zijn, dan vertrouw op je eigen remedies!
  • Thee: een kopje thee gemaakt van passiebloem, rozemarijn of lavendel zou een hoofdpijn te verlichten. of kamille thee kan helpen om u te ontspannen.
 3. 3
  Gebruik aromatherapie. Aromatherapie voorbereidingen lopen sterk uiteen, maar een aantal van de meest gebruikte essentiële oliën voor hoofdpijn behandeling zijn lavendel, marjolein, en kamille. Gebruik voor de hals masseren, in een bad of te inhaleren.
  • Voor de verlichting van pijn en pijn: Mix vijf druppels rozemarijn olie, vijf druppels nootmuskaat olie, vijf druppels lavendelolie in een drager olie. Massage op de nek en bovenrug gebied.
  • Als je een vaporizer, voeg zeven druppels lavendelolie, drie druppels pepermuntolie, en adem de opluchting. Als alternatief kun je ook proberen beregening een paar druppels pepermuntolie op een tissue en het inademen diep meerdere malen.
 4. 4
  Denk aan de mogelijkheden voor homeopathie. Als je weet hoe je homeopathische middelen te gebruiken, zou een occasionele hoofdpijn worden geminimaliseerd door gebruik te maken van de volgende suggesties:
  • Bryonia: goed voor hoofdpijn over gebracht van beweging.
  • Ignacia: goed tegen hoofdpijn veroorzaakt door acute emotionele nood..
 5. 5
  Gebruik voedsel-gebaseerde oplossingen. Gebrek aan voedsel kan hoofdpijn veroorzaken, dus zorg ervoor dat u hebt iets onlangs gegeten. Daarnaast worden sommige voedingsmiddelen verondersteld helpen verlichten hoofdpijn. Geen van de volgende zijn gegarandeerd, maar ze hebben gewerkt voor sommige mensen, dus ze kunnen gewoon werken voor u:
  • Eet amandelen. Amandelen bevatten pijnstillende chemicaliën die je hoofdpijn symptomen kunnen verminderen.
  • Probeer cayennepeper. Cayennepeper-andere endorfine stimulerende-kunnen helpen om uw hoofdpijn te verlichten. Je zou kunnen proberen het consumeert, hoewel sommige onderzoek suggereert alleen actuele toepassing effectief werkt. Het is waarschijnlijk het beste om (of uw chef) advies van uw arts te krijgen als je van plan bent om deze lokaal toe te passen!
  • Breng een kompres met azijn (bij voorkeur zelfgemaakte, appelazijn) aan je hoofd.
  • Drink een kopje van een cafeïnehoudende drank. Cafeïne vernauwt de bloedvaten, die hoofd pijn kan verminderen. Maar te veel cafeïne kan migraine bij sommige mensen dus in plaats van leiden, zou u graag om thee te proberen. Indien genomen in combinatie met een pijnstiller, kan cafeïne ook versnellen effect van het geneesmiddel, en in feite zijn veel pijnstillers bevatten cafeïne.
  • Als alternatief kunt u cola drinkt. Merk op dat als je een zware cafeïne of frisdrank drinker, kunt u hoofdpijn ervaart als onderdeel van cafeïne terugtrekking. Een schok van cafeïne zal meestal helpen, maar op de lange termijn, is het best om je verslaving te breken en de hoofdpijn verdwijnt.

Deel vier: nuttige oefening technieken

 1. 1
  Strekken. Als je een spanning hoofdpijn, stretching uw nek-en rugspieren kan uw hoofdpijn te verbeteren, vooral als u lichamelijke spanning, zoals pijn in de schouders.
 2. 2
  Yoga doen. Yoga gericht op het verminderen van de spanning kan verwijderen of minimaliseren hoofdpijn. Eenvoudige nek walsen of ontspanning yoga-oefeningen zijn best.
 3. 3
  Neem een stevige wandeling in de frisse lucht. Dit kan vooral effectief zijn als je hebt zitten ineengedoken voor een tijdje en je hebt een heleboel uitdagende gedachten circuleren in je hoofd. De oefening zal het bloed beweging te krijgen, het nieuwe landschap zal je kijk vernieuwen, en de frisse lucht zal je wakker. Tegen de tijd dat je terug naar huis, zou je merken dat je veel beter voelt.

Deel vijf: lifestyle fixes

 1. 1
  Het opzetten van een ergonomisch verantwoorde werkplek. De manier waarop je zit aan de balie en het gebruik van een computer zouden kunnen bijdragen aan uw hoofdpijn. Zorg ervoor dat alles op de juiste hoogte en afstand voor uw maat.
  • Neem regelmatig een pauze van alle bureau werk en het gebruik van de computer. Uitoefening van uw ogen door te kijken naar verschillende afstanden voor een paar minuten per uur en doen een aantal fundamentele lichaam strekt.
 2. 2
  Verander uw dieet. Hoewel dit niet zal verlichten je hoofdpijn meteen, waardoor veranderingen in het dieet op de langere termijn kan een bron van hoofdpijn voor u mogelijk te verwijderen in de toekomst. Als je niet weet waar te beginnen, zie uw arts, een diëtist / voedingsdeskundige, of een natuurgeneeskundige.
  • Zoek uit of je een bepaalde voedselallergieën en elimineren van deze voedingsmiddelen uit je dieet.
  • Verminder je inname van cafeïne. Cafeïne kan hoofdpijn veroorzaken. Ironisch genoeg zal terugtrekking uit cafeïne waarschijnlijk veroorzaken een tijdelijk hoofdpijn, maar zodra je door de wachttijd, zult u een positief verschil merken.
  • Je zou kunnen overwegen het vermijden of minimaliseren van potentiële hoofdpijn-triggering voedingsmiddelen, met name die welke MSG, nitrieten en nitraten (vleeswaren), tyramines (oude kaas, wijn, bier en charcuterie), sulfiet (gedroogde vruchten, specerijen en wijn), en salicylaten (thee, azijn, en wat fruit).
 3. 3
  Behandelen aandoeningen van het bewegingsapparaat. Als je rug of nek niet goed zijn uitgelijnd, of je lijdt aan een slechte houding en spierspanning, is het belangrijk om deze bron van pijn vast te stellen. Terwijl u kunt proberen om uw musculoskeletale problemen te verbeteren door middel van oefening, zoals stretching, yoga, pilates, enz., is het meestal belangrijk om een specialist, zoals een fysiotherapeut, chiropractor of osteopaat om uw conditie te beoordelen en te behandelen zien.
 4. 4
  Bekijk uw bereik van gezondheidswerkers. Als u problemen ondervindt in andere delen van je hoofd, kan het een goed idee om hulp die de hoofdpijn kunnen verminderen krijgen. Bijvoorbeeld:
  • Zie je: Als je kaak uitlijning, tandbederf, abcessen, of post-extractie infectie, kan deze een bron van hoofdpijn.
  • Zie uw opticien: Als u een bril nodig hebt, maar het is gediagnosticeerd gegaan, kan uw vermoeide ogen worden onnodig hoofdpijn.
  • Zie je oor, neus en keel specialist: Als je onbehandelde infecties, perforaties of andere problemen met uw oren, neus en keel, kan deze hoofdpijn veroorzaken.
 5. 5
  Kalmeren. Als je boos bent, prikkelbaar, gefrustreerd, enz., je kan opbouwen dagelijkse spierspanning tot een punt waar het onbeheersbaar is geworden en veroorzaakt hoofdpijn. Zoek professionele begeleiding of psychologische hulp voor in kaart brengen van een aantal vruchtbare manieren om je emoties te beheersen als ze elke dag gaan domineren uw benadering van het leven.
  • Als u uw kaak klem de tanden, een inspanning leveren om je gezicht te ontspannen. Probeer geeuwen om het gezicht spanning te verminderen.
  • Praktijk ontspanningsoefeningen voor spanning-producerende evenementen zoals examens, trouwen, het nemen van testen van een bestuurder, enz.

Deel zes: vormen van hoofdpijn

 1. 1
  Identificeer de soort hoofdpijn u ondervindt. De meeste hoofdpijn zijn of levensstijl veroorzaakte en zijn niet schadelijk, ook al zijn ze pijnlijk en kan voorkomen dat u het uitvoeren van uw taken. Als u last frequente hoofdpijn, een ernstige hoofdpijn, een hoofdpijn die niet zal reageren op analgetica, of de hoofdpijn gepaard gaat met andere symptomen, raadpleeg dan uw arts of zorgverlener voor onmiddellijk onderzoek en een juiste diagnose. De volgende lijst van voorkomende vormen van hoofdpijn toont de grote verscheidenheid aan mogelijke oorzaken, dat is waarom het zo belangrijk om verdere behandeling te zoeken als je hoofdpijn probleem niet zal oplossen:
  • Spanningshoofdpijn: De meest voorkomende vorm van hoofdpijn. Veel spanningshoofdpijn neem de tijd om te ontwikkelen na fysieke of emotionele stress, maar kan duren voor uren, of zelfs dagen. Deze hoofdpijn neigt om zich als gevolg van de spieren, beter gevoeld als een band achter de ogen en op het voorhoofd maar de pijn kan overal in het hoofd worden geplaatst, zoals aan de zijkant of aan de achterkant. De hoofdpijn kan saai of repetitief zijn als de bron niet wordt behandeld, en kan gepaard gaan met algemeen gevoel van onbehagen, vooral als de patiënt heeft ook angst of depressie. Dit type hoofdpijn neiging om goed aan pijnstillers, rust, en verlichting van de bron van stress. Soms is een spanning hoofdpijn gaat gepaard met misselijk.
  • Medicatie overmatig hoofdpijn (MOH): De derde meest voorkomende bron van hoofdpijn is de medicatie overmatig gebruik hoofdpijn, of "rebound hoofdpijn", die voortvloeit uit ontwenningsverschijnselen van langdurig gebruik van pijnstillers (meestal voor spanningshoofdpijn). MOH hoofdpijn zijn te behandelen, gewoon stoppen met het gebruik van de medicatie. Het kan een duur van de tijd te nemen, maar over het algemeen uw hoofdpijn zal ophouden. De symptomen van een MOH hoofdpijn vaak vergelijkbaar met die van spanningshoofdpijn.
  • Kater hoofdpijn: De pijn is zo echt als wat je de avond ervoor dronk! Symptomen zijn onder meer kloppende pijn, misselijkheid, en een algemeen gevoel van belabberd. Blijf op uw vloeistoffen en wees geduldig.
  • Allergie of voedsel geïnduceerde hoofdpijn: Met een allergie geïnduceerde hoofdpijn. je zult vaak een loopneus en waterige ogen, evenals de hoofdpijn en de hoofdpijn kan worden gegeneraliseerd. Deze vorm van hoofdpijn neiging om seizoensgebonden en wordt vaak behandeld met anti-histamine, spreken met uw arts over keuzes. MSG kan hoofdpijn veroorzaken bij gevoelige personen; andere symptomen zal onder druk in het gelaat, pijn op de borst, brandend gevoel op de romp, nek en schouders en het hoofd zal kloppen. Nitrieten en nitraten in vlees kan leiden tot een matige tot ernstige hoofdpijn. En als je eet ijsje of drinken een koud drankje te snel, kunt u een tijdelijke 'opwekken brainfreeze "of" ijs hoofdpijn ", die ernstig is, maar gaat snel voorbij.
  • Migraine hoofdpijn: Met een migraine, zal de lijder voelt kloppende pijn gepaard gaat met ernstige misselijkheid en mogelijk. Er zijn visuele problemen zogenaamde "aura" - zoals het zien van sterren, flikkerend voorwerpen, en zelfs gedeeltelijk verlies van het gezichtsvermogen. Sommige migraine veroorzaken ook gevoelloosheid of zwakte. Migraine kan worden veroorzaakt door reacties op voedsel, stressoren, hormonale veranderingen, een ongeval, en voor sommige mensen, ze geërfd. Migraine vereisen speciale aandacht, en u moet advies vragen aan uw arts, die u kunnen helpen met medicijnen en andere methoden om migraine te voorkomen.
  • Cluster hoofdpijn: Dit is een relatief veel voorkomende hoofdpijn die zit rond je ogen, meestal slechts aan een kant, en kan pijn, hangende oogleden, loopneus en waterige ogen te betrekken. Cluster hoofdpijn zijn vier keer vaker voor bij mannen, met name in de adolescentie en middelbare leeftijd, en kan lopend zijn. Als dit soort hoofdpijn optreedt, neem het serieus en zie uw arts voor advies en behandeling. Er zijn een aantal geneesmiddelen en behandelingen die de symptomen verlichten.
  • Hoofdpijn veroorzaakt door pijn, problemen of spanning in een ander deel van het lichaam: Hoofdpijn kan worden veroorzaakt door sinus verstopping, een koude, een virus, of, hoesten, fysieke inspanning, honger, vermoeide, gespannen nek of rugspieren, artritis, en door gebitsproblemen. In elk geval, is het essentieel om het onderzoek en advies van uw arts te krijgen, zoals u waarschijnlijk breder lichaamsbehandeling en niet alleen een eenvoudige focus op het hoofd regio nodig. Als u regelmatig moeten dragen bepaalde items, zoals een veiligheidsbril te zwemmen, of trek je haar weer een hoop voor het modelleren of fase werk, etc., kan deze hoofdpijn in hun eigen recht-vaak de symptomen te veroorzaken zal door het verwijderen van het item worden verlicht of het veranderen van je haar styling methode.
  • Ongeval veroorzaakte hoofdpijn: Als u betrokken bij een ongeval waarbij je hoofd krijgt, buil, slaan, of bang, kan je een hoofdpijn te ontwikkelen. Want dit kan ook gepaard gaan met een hersenschudding, schedel breuken, inwendige bloedingen, enz., moet u onmiddellijk medische behandeling te zoeken. Post-traumatische hoofdpijn kan ontstaan ​​als gevolg van betrokkenheid bij een ongeval of een traumatische situatie-deze kunnen zeer moeilijk te behandelen en kan de tussenkomst van een specialist opgeleid in de psychologie of psychiatrie nodig zijn.
  • Aneurysma: U krijgt een plotselinge, "donderslag" van pijn ervaren. Deze pijn kan een migraine of cluster hoofdpijn na te bootsen en kan gepaard gaan met een stijve nek, dubbel zien, en verlies van bewustzijn. Krijg onmiddellijke, dringende medische hulp. In dit geval, chirurgie en bloeddruk stabilisatie de belangrijkste behandelingen.
  • Tumorgeïnduceerde hoofdpijn: Dit is zeldzaam en als u een vermoeden dat dit een probleem is, zie uw arts onmiddellijk. Sommige symptomen van een hersentumor zou kunnen zijn gevoelloosheid of zwakte van de ledematen, onduidelijke spraak, verstoord gezichtsvermogen, epileptische aanvallen, veranderingen in de persoonlijkheid, of een slechte balans. Het komt zelden voor dat er geen andere symptomen dan een hoofdpijn.
  • Hoogteziekte hoofdpijn: Als u last hoogteziekte, kan de pijn beïnvloeden beide zijden van het hoofd, of gewoon een kant. Dit treft meestal klimmers geen gebruik van zuurstof. Volg de voorzorgsmaatregelen voor de behandeling van hoogteziekte.
  • Andere hoofdpijn: Er zijn een aantal andere redenen voor het activeren van een hoofdpijn die het best worden gediagnosticeerd door een arts, wat belangrijk is om te begrijpen is dat als u zich zorgen maakt, raadpleeg dan uw arts snel.

Tips

 • Veel water drinken. Soms krijg je hoofdpijn als je deyhdrated.
 • Ga in een donkere kamer waar het stil en concentreer je op je ademhaling tijdens het masseren de zijkant van je voorhoofd.
 • Drink veel koud water.
 • Wees niet bang om terug te trekken van andere mensen tot rust. Resterende rond mensen en proberen te parmantig blijven wanneer heb je een hoofdpijn kan verergeren. Je zult beter bedrijf na wat rust.
 • U kunt proberen liggend op je zij in bed of ergens comfortabel, als een zachte bank, nadat je een aantal pijnstillers hebt genomen. Het is misschien het wachten draaglijker te maken. Ook proberen om weg te blijven van schermen (tv-schermen, etc...) en houdt een glas water in de buurt. Doe het licht uit en sluit je ogen, haal diep adem en ontspan. Deze methode werkt veel beter als u Draag comfortabele kleding, vermijd strakke kleding en bh's. Het is niet zeker dat dit zal werken voor iedereen.
 • Slapen terwijl u een koude handdoek op je voorhoofd.
 • Indien mogelijk, ongedaan elke strakke paardenstaarten of vlechten en laat je haar los.
 • Als u migraine vaak, evenals het uitwerken van een plan met uw arts, probeer het vermijden trekker voedingsmiddelen zoals kaas of chocolade. Eten en regelmatig slapen is ook belangrijk te weren migraine.
 • Hebben een rust in een donkere plaats waar natuurlijke geluiden te horen.
 • Masseer de zachte deel van je hand tussen je wijsvinger en duim. Zenuwen op die plek laat je bloedvaten in je voorhoofd te vernauwen.
 • Probeer verschillende methoden voor het verlichten van uw hoofdpijn. Niet elke methode voorgesteld in de volgende paragrafen zal noodzakelijkerwijs helpen, en het van vitaal belang blijft om altijd alert te zijn op symptomen hoofdpijn dat een bezoek aan de dokter zou kunnen vereisen.
 • Blijf uit de buurt van drugs en alcohol.
 • Leren kijken naar al uw leefstijlfactoren als geheel, naar de gebieden waar je stressoren die leiden tot het lichaam spanning en hoofdpijn kunnen verminderen identificeren. Identificeren "uitlokkende factoren", waaronder voedsel, fel licht, alcohol, lichaamsbeweging, stress, veranderingen in je leven, problemen, lichamelijke inspanning, enz., zal ervoor zorgen dat je leert omgaan strategieën die de kans op het krijgen van hoofdpijn of andere stress verminderen of spanning gerelateerde symptomen.
 • Het hebben van pre-en-klare maaltijden in de vriezer kan een enorme opluchting zijn als je regelmatig spanningshoofdpijn. Dit verwijdert een bron van stress als je verwacht dat je eten klaar te maken, als alles wat je hoeft te doen is opwarmen van de maaltijd terwijl je rust. Dit alleen kan genoeg zijn om af te tekenen een avond hoofdpijn na een dag werken, zoals u kunt de tijd nemen om rustig te rusten in plaats van te proberen om een ​​maaltijd te bereiden.
 • Een register bijhouden van uw hoofdpijn. Dit zal u helpen om patronen die leiden tot hoofdpijn, zoals identificeren na een bijzonder stressvolle periode op het werk, na communicatie problemen, na het eten van bepaalde voedingsmiddelen, het starten van uw periode, etc. en zal een manier dat je kunt beginnen met het leren om het hoofd af te zijn hoofdpijn voordat het zelfs begint te ontwikkelen.
 • Voor sommige individuen, kunnen CFL (compacte fluorescerende lampen) hoofdpijn veroorzaken, probeer het veranderen van hen uit voor gloeilampen of LED-verlichting als u vindt dat het werken in de buurt van spaarlampen veroorzaakt hoofdpijn.
 • Wrijf tijgerbalsem op de slapen. De menthol zou in staat zijn om je zintuigen af ​​te leiden en te helpen verlichten van de pijn.

Waarschuwingen

 • Ga naar een dokter heel snel als u een van de volgende symptomen of tekenen:
  • Een hoofdpijn die erger dan welke je ooit hebt meegemaakt voelt
  • Hoofdpijn die verandering in hun patroon (bijvoorbeeld zijn ze meestal mild en opeens zijn ze ernstig)
  • Een hoofdpijn voelt onbekende of abrupte
  • Een hoofdpijn die verergert over dagen en stopt niet
  • Een hoofdpijn met pijn in de nek en een koorts (het zou kunnen zijn meningitis)
  • Epileptische aanvallen, stuiptrekkingen, braken, onvermogen om helder licht, huiduitslag, zwakte in elk deel van je lichaam, of je persoonlijkheid verandert tolereren.
 • Neem hoofdletsel serieus. Het is over het algemeen een goed idee om medisch advies voor elke hoofdletsel te zoeken, zelfs als je geen hersenschudding, duidelijke letsel of pijn ervaart.
 • Sommige medicijnen kunnen hoofdpijn, zoals de pil veroorzaken. Vraag advies aan uw arts als u het nemen van een medicijn regelmatig en het ervaren van hoofdpijn. De hoofdpijn kan een bijwerking, of een indicatie van iets dat aandacht nodig heeft.
 • Gebruik je gezond verstand bij het onderzoek van "thuis te verhelpen." Als het lijkt alsof het meer kwaad dan goed zou kunnen veroorzaken, het niet gebruiken doen zonder eerst overleg met uw arts. Als een behandeling maakt je hoofdpijn erger, of als u andere symptomen, de behandeling stopzetten en uw arts raadplegen.
 • Wees voorzichtig met over-the-counter drugs. Overdosering met Tylenol (paracetamol) is giftig voor de lever. Neem niet meer dan 2 in een periode van zes uur! Inname Tylenol met alcohol verhoogt het gevaar voor de lever. Lees altijd de aanwijzingen voordat u pijnstillers, en neem de kleinste effectieve dosis.
 • Vermijd het nemen van NSAID's als u een maagzweer, maag-en darmproblemen, indigestie, of astma.