Wkenl

Hoe gezond te houden

Veel mensen met ernstige ziekten zou alles geven voor een enkele dag van perfecte gezondheid. Om gezond te zijn en het meeste van wat je hebt, volg dan deze aanbevelingen.

Stappen

Hoe gezond te houden. Stoppen met de uitoefening van risicovol gedrag.
Hoe gezond te houden. Stoppen met de uitoefening van risicovol gedrag.
 1. 1
  Stoppen met de uitoefening van risicovol gedrag. Nemen van onnodige risico's is hard op het lichaam en geest en kunnen verwoestende gevolgen op lange termijn hebben. Ernstige of gevestigde patronen van het nemen van risico kan ook een indicatie zijn van diepere psychische problemen, in dat geval moet je praten met een zorgverlener die gespecialiseerd is in een bepaald vakgebied. Begin met het instellen van uw bezienswaardigheden op een van de volgende resultaten:
 2. 2
  Drink meer water. Volwassen mensen moet het drinken van een liter of meer water per dag, zes acht ounce glazen water. Dat is in aanvulling op diuretica zoals thee en koffie. Water houdt organen op de juiste temperatuur en verwijdert giftige stoffen die het onvermijdelijke gevolg van het metabolisme en industriële leven zijn. Water-rijke voedingsmiddelen zijn een nog beter idee.
 3. 3
  Eet goed. Een lichte biologisch ontbijt is voldoende en, in combinatie met een snack halverwege de ochtend, zult u zien door tot lunchtijd. Een goede tijd voor het avondeten is 17:00-08:00 afhankelijk van uw werk / studie schema, is het het beste om late night snacks te vermijden, omdat ze je vullen met onnodige calorieën en kan je slaap verstoren. Zodra een stabiele eetpatroon is vastgesteld, zal je lichaam voelen zich meer comfortabel. Lees Hoe gezond voor meer feiten te eten.
  • Leer hoe je. Uw eigen maaltijden koken is een prachtige ervaring als je kunt proberen verschillende recepten toch geld besparen op hetzelfde moment.
  • Een vezelrijk dieet kan uw cholesterol te verlagen, de controle van uw bloedsuikerspiegel, het verbeteren van uw darmen gezond, en maak je minder kans om teveel te eten. De aanbevolen inname van vezels is 30 gram per dag voor mannen en 21 voor vrouwen, na de leeftijd van 50, deze springt tot 38 voor mannen en 25 voor vrouwen. Enkele goede bronnen van vezels zijn fruit en groenten (met de huid), volle granen en peulvruchten.
  • Verhoog uw inname van anti-oxidanten om de vrije radicalen die zijn gekoppeld aan kanker, hart-en vaatziekten, atherosclerose, onder andere ziekten te bestrijden.
  • Handhaven van een gewicht dat geschikt is voor u. Onze fysieke frames variëren in grootte en gewicht. Een persoon met een groot frame kan een beetje meer gewicht te dragen, terwijl een persoon met een licht frame staat om minder te dragen zal zijn.
  • Gebruik geen enkele vorm van crash diëten. Er is geen wondermiddel voor gewichtsverlies - en zelfs als er waren, honger je lichaam van vitale voedingsstoffen zou het niet zijn. Een langzame verandering in uw eetgewoonten is veel veiliger en de lange termijn voordelen voor uw fysieke gezondheid groter zijn.
  • Als je niet wilt gaan op een dieet, lees Hoe om gewicht te verliezen alleen maar door te oefenen. Vergeet niet dat alleen serieuze atleten zijn in staat om af te branden genoeg calorieën om te kunnen massale aflaten te genieten - en zelfs zo, hebben ze de neiging niet om omdat het moeilijk op het lichaam. Zelfs als je meer calorieën dan worden aanbevolen voor u, er zeker van zijn dat ze voedzaam, je hart, hersenen, spieren, botten, organen en bloed kan niet eeuwig draaien op lege calorieën.
 4. 4
  Versterken je immuunsysteem. Behoud van gezonde gewoonten en een hoog niveau van energie is moeilijk voor iemand die voortdurend gevechten vermoeidheid, verkoudheid, infecties, of andere effecten van een verzwakt immuunsysteem. Lees Hoe maak je een sterk immuunsysteem te ontwikkelen voor meer informatie.
 5. 5
  Het verbeteren van uw kwaliteit van de slaap. Wanneer je slaapt, produceert je lichaam cellen die infecties, ontstekingen en stress - wat betekent dat het krijgen van te weinig slaap of een slechte kwaliteit van de slaap niet alleen maakt je meer vatbaar voor ziek, maar verhoogt ook de tijd die je nodig hebt om te herstellen van ziekte. Op de top van dat, een studie uitgevoerd door het European Journal of Clinical Nutrition blijkt dat mannen die sliepen gedurende 4 uur verbruikt 500 meer calorieën dan ze deden na het slapen voor 8 uur. Lees hoe beter slapen voor tips.
 6. 6
  Krijgen in vorm. Naast het helpen van je gewicht te verliezen en het vertrouwen te winnen, te oefenen heeft een tal van andere voordelen voor je lichaam en geest. Zo is met gezond cardiovasculair verbonden met een verminderd risico van Alzheimer. Uitoefening verhoogt ook je immuunsysteem, zelfs een verandering als minderjarige als stevige wandeling voor twintig tot dertig minuten per dag vijf dagen per week kan je immuunsysteem te verbeteren door het verhogen van zowel uw antilichaam en T-killer cel respons. Oefenen is ook een van de absolute beste manieren om beter te slapen 's nachts - die, zoals eerder vermeld, kan je helpen gewicht te verliezen door het houden van u van overeten. Lees voor meer details.
 7. 7
  Onderhouden van uw persoonlijke hygiëne. Was vaak uw handen, vooral na een bezoek aan de badkamer thuis of met behulp van de toiletten in een openbare plaats. Flossen en poetsen van uw tanden en tong na het eten, voedsel deeltjes zijn vaak de oorzaak van slechte adem en tandvleesaandoeningen. Bezoek uw tandarts regelmatig voor de schoonmaak en om eventuele problemen te vangen voordat ze ernstig worden. Zie Hoe hygiënisch te zijn voor meer details.
 8. 8
  Vinden emotioneel evenwicht. Zelfs als u elk ander aspect van de gezondheid onder de knie, zal het niet compleet voelen als je lijdt aan innerlijke onrust. Iedereen heeft behoefte aan een pick-me-up soms, en er zijn veel kleine dingen die je kunt doen om beter te voelen over jezelf. Als het probleem zit dieper, kan je moet leren om te gaan met emotionele pijn of zelfs.
 9. 9
  Dagelijks of indien niet mogelijk twee of drie keer per week oefenen. Het zal je stofwisseling te verhogen en je fris voelt de hele week.

Tips

 • Leer zelf. Elke dag is een kans om een ​​beetje meer kennis op te doen.
 • Wanneer je voelt dat je lichaam vraagt ​​om een ​​rust, luister naar het. Het lichaam is een opmerkelijk organisme die goed is uitgerust om zichzelf te herstellen op voorwaarde dat we verzorgen het.