Wkenl

Hoe te verbeteren bij indoor klimmen

Als je eenmaal voorbij dat een beginner in indoor klimmen, is het tijd om te verhuizen naar het worden van een "grote" indoor bergbeklimmer. Hier zijn enkele suggesties voor degenen onder u die willen dit uw reguliere sportieve activiteit te maken. Het gaat ervan uit dat je al hebt aangepakt een paar beginner muren en voelen zich tot meer tussenliggende rotsklimmen bezigheden.

Stappen

Hoe te verbeteren bij indoor klimmen. Zoek een goede rotsklimmen sportschool.
Hoe te verbeteren bij indoor klimmen. Zoek een goede rotsklimmen sportschool.
 1. 1
  Zoek een goede rotsklimmen sportschool. Als beginner kan hebben geprobeerd verschillende locaties. Over te gaan tot regularisatie van uw klimmen zal waarschijnlijk betekenen afwikkeling voor een of twee vaste locaties voor een tijd om methodisch te veroveren van een reeks van toenemende skill-level klimmen routes. Uw ervaring zal worden beïnvloed door de kwaliteit van uw klimhal. Scout uit lokale activiteiten in fitness-studio, rotsklimmen sportscholen en buitenmuren. Selecteer degenen die je aanspreken en waar het personeel verschijnen deskundig en behulpzaam. Ook vergewissen van de kwaliteit en het type apparatuur beschikbaar. Tot slot, vergeet niet de andere mensen: Klimmen is een sociale sport in sommige opzichten, en het krijgen van een goede partner is een belangrijk onderdeel van het vorderen aan hardere routes en uiteindelijk klimmen buiten.
 2. 2
  Verhogen van uw kracht. Klimmen is zowel kracht als techniek afhankelijk. Als je niet een minimum aan kracht hebben reeds, of u bent niet de kracht die je hebt onderhouden, kan het belangrijk zijn om spierversterkende oefeningen te doen. De volgende lijst geeft alleen uitleg over de gebieden waarop te concentreren en de soorten oefeningen die nuttig kan zijn. Professioneel advies of gebruik een goede oefening / klimmen boek aan te scherpen van de exacte inhoud van de oefeningen die past bij uw behoeften:
  • Armen: Verbeter uw grip door het doen van oefeningen die zal de armen en pols / onderarm regio. Gebruik een squeeze bal regelmatig aan de pols en hand regio te versterken; tillen kleine gewichten frontwards en zijwaarts om de algehele arm kracht te verbeteren. Probeer statische hangt aan een bar om uw vermogen te verhogen tot statische doen hangt tijdens het klimmen. Beter om te ontdekken aan de lage bar dan een hoge muur die je niet kunt doen!
  • Schouders en bovenrug: Het hebben van dit gebied van je lichaam sterk te zijn is een belangrijk onderdeel van het zijn een groot bergbeklimmer. Deze spiergroepen zullen u helpen lock korting op houdt als u bereiken voor de volgende track op steiler terrein. Pull-up oefeningen, oefening elastieken, gewichten en eenvoudige arm rotaties zijn allemaal ideaal spierversterkende oefeningen voor schouders. Naarmate je sterker geworden, kijk in meer sportspecifieke training oefeningen zoals hang planken, campus boards, en het systeem boards.
  • Buik (of "kern"): Dit is een onmisbare schakel in het klimmen beweging keten. Zonder sterke buik-en onderrug spieren, kan je benen niet communiceren de kracht zij daadwerkelijk produceren om je armen, en vice versa. De belangrijkste sleutel hier is het produceren van een flexibele en stabiele kern. Dit lijkt misschien moeilijk te produceren zijn, maar wees creatief! Opknoping been brengt, dumbbell side bends, en terug bruggen zijn alle grote oefeningen om deze spieren te versterken op een manier die nuttig is voor het beklimmen.
  • Benen: Benen doen meer werk klimmen dan sommige geven ze krediet voor, meestal door er ons in een lichaam positie om beter gebruik van de beschikbare houdt. Niet overdrijven de been oefeningen, gewoon ervoor zorgen dat ze flexibel en sterk. Een focus op enkel-kracht in de benen wordt aangemoedigd, zoals lunges, one-legged squats, etc.
  • Let op je groei. Met al deze oefeningen, niet overboord te gaan en te ontwikkelen bodybuilder-sized spieren. Klimmers niet het extra gewicht nodig; klimmers hebben kracht en flexibiliteit. Uw oefening routine moet regelmatig en van korte duur zijn, genoeg om alleen kracht op te bouwen. Focus op het gebruik genoeg belasting dat u alleen 8 herhalingen of minder van een oefening die u kiest kunt doen. Uiteindelijk, voor het begin en tussenliggende klimmer, de beste fysieke conditie te klimmen IS KLIMMEN.
 3. 3
  Lenig up. Voordat u zelfs zet een voet op die muur, doen een snelle warming-up. U wilt uw lichaamstemperatuur te verhogen zodat het bloed begint te stromen door al je spieren. Vergeet niet, de extremiteiten zijn moeilijker op te warmen (dat betekent dat je handen en vingers!) Dan je benen, bijvoorbeeld. Dit betekent dat wanneer je springt op je eerste klim, het makkelijk genoeg dat je kon klimmen geblinddoekt zou moeten zijn. Langzaam opvoeren van de moeilijkheidsgraad totdat je op routes die je uitdagen.
 4. 4
  Zorg voor voldoende vochtinname te allen tijde. Drink water voor de klim en tussen de beklimmingen. Vervang altijd de vloeistoffen je verliest door transpiratie van de klim. Uw handen en voeten zijn de eerste delen van je lichaam om kramp te beginnen als je uitgedroogd bent.
 5. 5
  8 voet bubble: De enige dingen die er toe bij het ​​klimmen bijna altijd binnen een meter straal van 8 u woont. Al het andere (geluid van buiten, de klimmer naast je, werk problemen) zal je niet helpen te klimmen, dus vergeet ze voor de tijd die je op een route.
 6. 6
  Neem de gestage weg naar het verhogen van uw klimmen vaardigheden. Als je voor de harde klimt voordat je klaar bent, is er een hogere kans op letsel, bijvoorbeeld, uitpersen een schouder spier of zelfs popping vinger pezen. Ervan uitgaande dat je al hebt aangepakt het makkelijker beklimmingen, nemen op de meer geavanceerde vaardigheidsniveau muren. Vraag het personeel voor de voorgestelde progressie. Soms kan het een aantal weken van voortdurende pogingen ondernemen om bepaalde routes te pakken - wees geduldig en geniet van de uitdaging voor zijn eigen belang. Dit is allemaal onderdeel van wat indoor klimmen een leuke manier om fit te blijven.
 7. 7
  De zorg voor de behoeften van uw lichaam na de beklimming. Klimmen is vermoeiend indien zij tot een regelmatige en langdurige activiteit. Zorg ervoor dat uw lichaam een ​​goede brandstof-up door het eten van complexe koolhydraten na de beklimming. Sommige mensen vinden een donkere chocolade boost zeer behulpzaam ook. Realiseer je dat klimmen, net als sommige andere sporten, kunnen een mentale tol te hebben. ALS je een off-dag waar niets lijkt naar rechts te gaan, bedenk dan dat het is gewoon een dag-een van de vele!
 8. 8
  Word lid van een club of groep klimmen. Als u een liefhebber geworden, samen met andere liefhebbers. Je krijgt motivatie, vriendschappen en reguliere activiteiten. Ook overwegen zich te voegen bij online klimmen forums die u zal voorzien van nuttige tips, gear uitwisselingen en contactgegevens. Zelfs als u geen zin heeft om lid worden van een club, althans mengen met de andere klimmers na een klim op de sportschool. Debrief over de problemen en de highs van je klimt.
 9. 9
  Houd je gewicht over je voeten als je klimmen, doen zal je lichaam helpen bij het ​​omhoog gaan. Dit kan betekenen dat het brengen van uw heupen dichter bij de muur. Het doel hier is om het bedrag van de body mass je je hebt te trekken achter de muur te minimaliseren, denk aan een lijn op de zijkant van je lichaam, snijden je in een voorste helft en een achterste helft. Deze lijn loopt van waar je voeten raken het houdt je op en gaat helemaal naar boven door je hoofd. Zoals je klimmen, schieten op een gelijke hoeveelheid massa voor en achter deze lijn hebben.
 10. 10
  Als je goede rust, gebruik ze! Meestal betekent dit dat je een ledemaat van de muur kunnen hebben, zodat u kunt rusten. Soms kunt u een combinatie van lichaamshouding en steunpunten waar je kunt laten gaan met beide handen vinden! Profiteer van deze. Leren hoe om te rusten is een belangrijk onderdeel van het ontwikkelen van een goede techniek.
 11. 11
  Bij beginners klimmen, hebben ze de neiging om voortdurend te zoeken, zich te onthouden van het doen van dit te veel het maakt het moeilijk voor u om te kiezen uw voet houdt als je klim. Kijk omhoog en omlaag om ervoor te zorgen dat u gebruikt om de greep op zijn maximale potentieel. Meestal, als je voelt dat je de volgende zet kan maken, naar beneden kijken naar je voeten, je hebt gemist een greep!
 12. 12
  Laat de muur. Zodra u bevoegd zijn geworden in de gecontroleerde omgeving van indoor klimmen, krijgen vet. Laat de muur en probeer outdoor rotsklimmen. Begin klein en te zien hoe het voelt. Als je het leuk vindt, zal het openen een hele nieuwe sport voor jou.

Tips

 • Gebruik je benen meer dan je je armen gebruiken, als dat mogelijk is. Je benen zijn veel sterker dan je armen, die bespaart u veel en veel energie en voorkomen dat je armen van het krijgen gepompt. Ook proberen om minstens 3 contactpunten op de muur te allen tijde.
 • Visualiseer uw route voordat u begint. Klimmen is net zo veel mentale als het fysieke en weten waar je op voorhand zal gaan zal helpen bij het verbeteren van uw klim.
 • Ontspan. Niet haasten. Neem de tijd en focus op snel doen van de routes correct met een goede vorm, in plaats van.
 • Werk aan uw saldo. Evenwicht is zeer belangrijk bij het beklimmen als je nodig hebt om bewust te zijn van je zwaartepunt etc. Een slackline is een geweldige manier om je evenwicht te verbeteren en er zijn veel oefeningen die je kunt doen om de opleiding voor balans en kracht te combineren.
 • Altijd klimmen met een belay maatje.
 • Als je mentaal vast komt te zitten over je klimvermogen, blijven denken: "Ik kan dit doen, kan ik dit doen" en uiteindelijk zul je er bent. Soms moet je jezelf praten door de harde delen en wees je eigen trainer, dat is gewoon de aard van een sport als klimmen. Als je angst voelt, is het van belang om te beoordelen of dit is een angst die voortvloeien uit een gebrek aan voldoende vaardigheden of dat het wordt veroorzaakt door een nieuw terrein, slechte uitrusting of gewoon een "slechte dag". Elk van deze bronnen van angst kan worden aangepakt en verholpen. Angst voor hoogten, is echter veel moeilijker te pakken en als dit een plotselinge probleem voor je, zoek professionele hulp aan de fobie te pakken.
 • Als u niet kunt schijnen om een ​​route te berekenen, vraag het beklimmen van medewerkers van het centrum, zullen de meeste van hen zijn blij om u te helpen.
 • Geen stress als je niet de eerste keer krijgen. Je zal uiteindelijk bereiken, en je zal des te meer trots.
 • Als je echt vast komt te zitten, ga dan naar een die is een beetje makkelijker, werken aan dat ene, dan werk je weg omhoog.
 • Adem rechts. Adem vanuit je buik, of beter gezegd, je middenrif. Het zal je meer ontspannen te houden.
 • Vraag iemand die heeft beklommen die muur waar de lastige secties zijn.
 • Een personal trainer inhuren als u gespecialiseerde aandacht wilt en helpen. Dit is echt niet anders dan het inhuren van een personal fitness trainer, in plaats van gym oefeningen, je doet klimmen oefeningen en nog steeds ontvangen van dezelfde fit, gespierd en gestroomlijnd lichaam.
 • Als je bent nog jong genoeg om weg te komen met het beklimmen van de muren bij uw plaatselijke park dan blijven proberen nieuwe manieren om naar de top.
 • Complexe koolhydraten zijn onder andere fruit, pasta, aardappelen, rijst enz.

Waarschuwingen

 • Begin langzaam als je last hebt van hoogtevrees. Alleen gaan zo hoog als je vertrouwd bent, en langzaam werken aan het gaan een beetje hoger elke klim. Vergeet niet dat met een goede setup en halverwege bevoegde opvanger je bent ongelooflijk veilig. Vertrouw op uw apparatuur. De zwakste stuk kan bijna £ 2.500 te ondersteunen indien goed gebruikt, en ongeveer £ 1000 zo niet. Vallen verwondingen zijn zeldzaam in een sportschool, en lijken vooral optreden wanneer onervaren klimmers proberen elkaar te racen.
 • Als je op een route die is te moeilijk voor je, niet blijven proberen als er geen manier waarop je in staat zijn om het te doen, als je opknoping op het touw langer dan je klimmen, uitstappen. Het zal alleen frustreren uw opvanger en de mensen die staan ​​te wachten om de route te doen. Verplaatsen naar een andere route en komen terug om het als je eenmaal hebt verbeterd.
 • Behandel verwondingen met respect. Als je harde duw jezelf en trek een spier, geef het tijd om te genezen voordat je weer gaan werken zelf. Probeer en zorg goed voor je handen, en voorkomen dat je callauses. Zorg ervoor om schuim je handen met lotion na elke klim.

Dingen die je nodig hebt

 • Harnas. Je leven hangt ervan af. U kunt vaak het huren van een harnas aan het klimmen locatie, maar het is veiliger, comfortabeler en handiger om je eigen te kopen.
 • Karabijnhaak en rappel-vastsjorren apparaat. Deze worden soms door de zaal.
 • Belay certificering. Elke locatie heeft een eigen test-en certificatie-eisen.
 • Bergschoenen. Het dragen van de juiste schoenen kan echt boost je prestaties. Rotsklimmen schoenen ziet er grappig, maar je zult niet geloven wat een verschil als je hebt klimmen in tennisschoenen. Zelfs als je al schoenen huren op de sportschool, zult u een aanzienlijke verbetering van uw vermogen opmerken nadat u breken in je eigen paar. Het is essentieel om goed advies over pasvorm en stijfheid krijg zo advies inwinnen van deskundig klimmers of verkopers.
 • Kleding. Bijna alles gaat zo lang als het geeft je een volledige waaier van beweging. Losse of rekbaar is goed, strakke jeans zijn niet. Je zult binnen en je zult het krijgen van warm van de oefening, dus niet iets dat je oververhit raken dragen. U kunt modieuze rotsklimmen kleding te kopen in openlucht winkels, of gewoon dragen workout blindgangers.
 • Krijt zak, met losse krijt of krijt bal. Zweterige vingers zijn glad.
 • Vooraf geselecteerde locatie met verschillende niveaus van uitdagende wanden
 • Water of sportdrank
 • Tote tas voor je spullen
 • Klimvaardigheden boeken
 • Pre-klim voorbereiding