Wkenl

Hoe je versnellingen op de fiets te veranderen met 10 of meer versnellingen

De meeste fietsen komen vandaag met overal 10-27 versnellingen. Het selecteren van de juiste versnelling en weten wanneer te schakelen laat u sneller, langer en zonder zorgen van "die grote heuvel" te rijden.

Stappen

Hoe je versnellingen op de fiets te veranderen met 10 of meer versnellingen. Kijk naar uw fiets voordat u begint te rijden.
Hoe je versnellingen op de fiets te veranderen met 10 of meer versnellingen. Kijk naar uw fiets voordat u begint te rijden.
 1. 1
  Kijk naar uw fiets voordat u begint te rijden. Identificeer de tandwielen, de getande ringen die de keten dragen. Ook het identificeren van de derailleurs, de lussen die de keten dragen heen en weer tussen de ringen.
  • Als u wilt dat de tandwielen shift of praktijk verschuiven voordat u gaat fietsen zien, zet de fiets op een standaard of een vriend te houden het achterwiel van de grond. Draai de pedalen naar voren met een hand, terwijl het werken van de versnellingspook of de knop (meestal op het stuur of de onderbuis) met de andere hand.
  • Controleer uw versnellingen terwijl je niet rijden. Terwijl u rijdt, altijd kijken waar je loopt.
 2. 2
  Starten in een lage versnelling als je net begint. Een lage versnelling is er een met een klein verschil tussen de voorste en achterste tandwiel grootte. Jouw laagste versnelling (de zogenaamde bottom versnelling, of soms granny-gear) heeft de ketting helemaal links mogelijk. Dat is, de kleinste voorste tandwiel, en het grootste achterste tandwiel.
 3. 3
  Verhoog uw achterste tandwiel (verplaatsen naar rechts, of "omhoog") als je versnellen. U wilt een comfortabele trapfrequentie, een zogenaamde 'cadans', niet te snel en niet te langzaam (ongeveer 80-90 min) te behouden.
  • Pedaal zachtjes en gelijkmatig terwijl je versnellingen te veranderen.
 4. 4
  Zodra je bent ongeveer een derde van de weg door je achterste gear set (meestal de derde versnelling op een zeven tot negen gear set achter) het verhogen van uw voorste tandwiel in plaats van uw rug.
 5. 5
  Blijf uw achterste versnellingen toenemen als je sneller gaat, totdat je het laatste derde deel van de versnellingen te bereiken, dan is het verhogen van uw voorste tandwiel weer.
 6. 6
  Bij het ​​vertragen of het naderen van een zware, versnelling omlaag.
 7. 7
  Zich op voor hoge snelheden en afdalingen.

Tips

 • De meeste afgestemd fietsen hebben twee sets van tandwielen. De voorste set (aangesloten op uw pedalen) heeft twee of drie ringen, meestal veranderd door de linkerkant selector. De achterste set heeft overal 5-10 versnellingen, en is geselecteerd door uw rechterhand.
 • Wijzig vroeg tandwielen voor een heuvel. Je wilt niet te worden naar beneden versnellingen in een haast als je eenmaal bent begonnen naar de heuvel.
 • Om de keten om van versnelling te veranderen, je moet worden trappen. Wees voorzichtig bij het naar beneden versnellingen als je een stop benaderen. Als je niet een paar keer pedaal om de keten wisseltandwielen laat, zult u beginnen in een veel moeilijker versnelling dan je gepland.
 • Ondanks het feit dat een 27 speed fiets wordt geadverteerd als 27 versnellingen, moet je eigenlijk alleen gebruiken 11 of zo van die versnellingscombinaties (laagste voorste tandwiel met achterste tandwielen 1-3, midden vooraan ring met achter versnellingen 3-7, top voor ring met achterste tandwielen 7-9). De ketting moet eigenlijk rechtdoor lopen, als het om veel te buigen (zoals het gebruik van de meest linkse achterste versnelling met de meest rechtse voor versnelling) u zult slijten je ketting sneller evenals het verhogen van de kans dat de ketting te glijden naar een andere versnelling of zelfs vallen helemaal uit.
 • Het verschil in grootte tussen de geselecteerde voorste tandwiel en achter versnelling bepaalt hoe hard je moet trappen om de fiets te verplaatsen, en hoe snel je gaat. Als de twee tandwielen zijn bijna even groot dan voor elke rotatie van de pedalen, de achterwiel keer draaien. Als je een grote versnelling geselecteerd aan de voorkant en kleine een op de rug, kan het achterwiel drie of meer keer te draaien voor elke pedaalslag. Dit stelt u in staat om veel sneller te reizen, maar kost veel meer moeite om te versnellen.
 • Bij het rijden in een sterke wind, rijden in een versnelling lager dan u gewend bent. Je zult een beetje trager te rijden, maar het kunnen rijden voor langere zal zijn.
 • Als een fiets wordt geadverteerd als 21-speed (of een ander nummer) het heet dat, omdat er drie ringen aan de voorkant, en zeven in de rug. En omdat je kunt het instellen op elke combinatie daar van keten hebben, want er zijn 21 mogelijke combinaties, wordt het genoemd 21 speed.

Waarschuwingen

 • Bij het rijden van een heuvel, op veilig spelen en rijden in een versnelling die te laag is. Spinning je benen snel, maar met weinig inspanning is vermoeiend, maar beter voor u dan voeden door de klim. Ook zal het u laten langer heuvels beklimmen.
 • Rijd niet in een te hoge versnelling. Duwen hard kan je knieën beschadigen. De meeste mensen vinden tussen 75 en 90 omwentelingen per minuut om het beste te zijn (je pedaal moet een volledige omwenteling te maken in slechts minder tijd dan het duurt om te zeggen "een duizend"