Wkenl

Hoe je winterblues te bestrijden

Zoals dagen korter worden en de temperatuur daalt, het is niet ongewoon voor de winter blues te stellen inch Alles wat u wilt doen is blijven, krullen in een bal, en eet. Deze tips zullen echter helpen fleuren dingen!

Stappen

Hoe je winterblues te bestrijden. Laat uw slaapkamer lichten aan een half uur voordat je verondersteld om wakker.
Hoe je winterblues te bestrijden. Laat uw slaapkamer lichten aan een half uur voordat je verondersteld om wakker.
 1. 1
  Laat uw slaapkamer lichten aan een half uur voordat je verondersteld om wakker. Een van de symptomen van de winterblues is verhoogd moeite opstaan ​​in de ochtend, zelfs als je genoeg slaap hebt gehad. Inpluggen van een heldere, fluorescerende lamp in een timer en hebben deze aan staat voordat de wekker afgaat zal helpen simuleren een kunstmatige zonsopgang.
 2. 2
  Stel jezelf bloot aan zonlicht zo vroeg in de ochtend als je kunt. U wilt het aantal uren dat u ervaart daglicht maximaliseren. Vroeg wakker, en til de gordijnen of ga naar buiten zodra je uit bed.
 3. 3
  Gebruik kunstlicht. Veel mensen investeren in een lichtbak, die simuleert de natuurlijke zonnestralen, uitzenden 2.500 tot 10.000 lux (een normale lamp straalt 250-500 lux). Ze werken door het verminderen van het vrijkomen van melatonine in de hersenen. Voor het beste resultaat, gebruik dan een lichtbak dagelijks, in de vroege ochtend, en gedurende 30 minuten tot twee uur per keer. Veel mensen zien verbetering in ongeveer 2 weken.
  • U kunt de lichtbak te gebruiken om effectief te verlengen de dag: het gebruiken voor daglicht, na de zon ondergaat, of een combinatie van beide. Het verhogen van de daglengte met twee uur moet effectief zijn.
  • Lichttherapie dozen zijn niet geregeld, dus als je er een uitkiest zonder het advies van een arts, op zoek naar degenen die in peer-reviewed klinische studies zijn getest en hebben gladde verspreiden schermen die uitfilteren UV-stralen.
  • Helaas, lichtbakken zijn niet goedkoop. In sommige gevallen worden ze gedekt door de ziektekostenverzekering.
  • U kunt volledige spectrum lampen krijgen bij een ijzerhandel. Maar zorg ervoor dat ze een minimum van 2.500 lux uitstoten.
  • In een snuifje, het gebruik van een zonnebank gedurende 5 minuten helpt ook. Zie Hoe kan ik een zonnebank te gebruiken.
 4. 4
  Oefening. Wist u dat een uur van aërobe training buiten (zelfs als het bewolkt is) heeft dezelfde therapeutische effecten als 2,5 uur licht behandeling binnenshuis? Dit is omdat het verhoogt serotonine niveaus, die de neiging hebben om laag te krijgen als je de winterblues.
 5. 5
  Let op uw cravings! Wanneer uw serotonine niveaus laag zijn, een van de dingen je lichaam de neiging om te doen is te verlangen naar voedsel rijk aan koolhydraten, met name levensmiddelen met veel suiker, zoals junkfood en frisdrank, want ze verhogen serotonine niveaus. Check out Hoe zoete hunkeren te stoppen.
 6. 6
  Neem een multivitamine met vitamine d-3 per dag. Vitamine D wordt aangemaakt door de stralen van de zon op de huid, en neemt bijgevolg tijdens de winter. Hoewel studies naar het effect van vitamine D-supplementen op seizoensgebonden depressie zijn gekomen met uiteenlopende resultaten een goede multivitamine zal ook helpen met energie-niveaus.
 7. 7
  Neem een winter activiteit. Toegang tot een activiteit die alleen gedaan kan worden in de winter is een goede manier om uit te kijken naar de winter, in plaats van haten het. Langlaufen, skiën, snowboarden, sneeuwschoenwandelen, winterwandelen & fietsen, schaatsen, rodelen, slangen, de winter fotografie, spelen / luisteren naar muziek, de winter natuur observatie, of astronomie, al zijn goede manieren om de winter te genieten. Omarm de winter, en het kan je vijand niet zijn!
 8. 8
  Stel een doel. Je doel kunt alles wat je wilt dat het is. Koop een kalender met leuke (SNOW GRATIS) foto's. Markeer de eerste dag van de lente op de kalender, en dan, elke vrije dag die je hebt na dat, noteer een leuke, openlucht ding dat je alleen kunt doen bij warm weer. Bijvoorbeeld, gelofte om een ​​kampeertocht een weekend te nemen, gaan op een wandeling een andere, of hebben een achtertuin partij op nog een andere. Stel een doel tot die datum, zoals naar de sportschool vijf keer per week, het verbeteren van uw kwaliteiten, of het aanpakken van een flinke roman serie.
 9. 9
  Breek uit een sleur. In de winter, waar elke dag lijkt bewolkt en koud, zijn gemakkelijk te vallen in een onmogelijke routine. Schudden dingen met gemak, door het dragen van een heldere n gewaagde kleur van make-up, stylen van je haar een totaal nieuwe manier, of door het bereiken van een verloren vriend.
 10. 10
  Kleden voor de kou. Veel mensen zeggen dat ze een hekel aan de winter gewoon omdat ze koud de hele tijd. Als dit voor u geldt, dan opnieuw te onderzoeken uw garderobe en zorg ervoor dat je adequaat gekleed. Zorg ervoor dat uw handen, voeten en het hoofd worden warm gehouden. Lang ondergoed kan ook werken opwarming wonderen.
 11. 11
  Gezellig bij u thuis. Schilder uw muren met warme, levendige kleuren. Wijzigen van een steriele, witte keuken in een zonnige, geel retraite of transformeren van een saaie, beige woonkamer in een uitnodigende, groene oase. Hangen kleurrijke kunstwerken en gooi rond grillige kussens. Een paar kleine details kunnen je echt helpen omgaan met de winter blahs.
 12. 12
  Accepteer het seizoen. Ook al winter lijkt misschien niet zo geweldig, het brengt een heleboel dingen. De vreugde van het vakantieseizoen wordt uitgevoerd gedurende de winter. Veel tv-programma's alleen komen op tussen de winterzonnewende en de lente equinox. Sporten zoals basketbal vaak alleen gespeeld november-maart. Sleeën, sneeuwballen gooien, sneeuwpoppen, warme chocolademelk, blauwe spijkerbroek, en brullende branden zijn gewoon niet hetzelfde in de stijfsel hitte van augustus. Houd een positieve houding, en de koude maanden zullen voorbij vliegen.

Manieren om de winterblues te bestrijden


Tips

 • Symptomen die verband houden met seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD of Winter Blues) hebben de neiging om piek in januari en februari. Beginnend preventieve maatregel vroeg kan helpen symptomen te vermijden allemaal samen.
 • Als je hebt, of het in verband met het seizoen of niet, raadpleeg dan een geestelijke gezondheidszorg expert. Sommige patiënten van SAD zullen profiteren van voorgeschreven medicatie.
  1. Verf je nagels een felle kleur, als je een meisje. Een knallend roze, levendig violet, of lekkere gele vult je met plezier elke keer dat je naar ze kijken. Voeg twee topcoats op je nagels, om hen een stralende, glanzende look (en een extra chip-free week!)
 • Het gebruik van kleurentherapie door het schilderen van kamers in de kleuren zoals geel en hemelsblauw kan nuttig zijn om te simuleren het zonniger seizoenen en helpen bij het verlichten van de symptomen van SAD. Dit is niet bewezen, maar waarschijnlijk zou geen kwaad om te proberen.
 • Als je echt wilt een warm away.Go een verwarmd binnenzwembad, ze houden het 80 of hoger!
 • Probeer te luisteren naar wat muziek die je doet denken aan de lente. Zoals een oude favoriet nummer dat u in de zomer buiten droeg, kon het u wat warme herinneringen en gedachten uit het helderder seizoenen en misschien zelfs helpen je in een beter humeur!