Wkenl

Hoe maak je een haai aanval te voorkomen

Haaien zijn geduchte roofdieren, maar mensen zijn zelden op het menu. In feite zijn veel meer mensen gedood of verwond door honden, bijen, slangen, en een hele reeks van andere dieren. Toch kan haaien gevaarlijk zijn, en iedereen die ondernemingen op hun grondgebied nodig heeft om een ​​gezond respect voor deze vissen hebben. Als je gaat om wateren bewoond door haaien voeren, is het een goed idee om te weten hoe te vechten tegen een aanval, maar het is nog belangrijker om te weten hoe het risico van een aanval te minimaliseren.

Stappen

Hoe maak je een haai aanval te voorkomen. Blijf uit de haaien vergeven wateren.
Hoe maak je een haai aanval te voorkomen. Blijf uit de haaien vergeven wateren.
 1. 1
  Blijf uit de haaien vergeven wateren. De beste manier om aanvallen van haaien te voorkomen is om uit het verblijf van het water waar haaien wonen. Dit betekent natuurlijk een verblijf uit de oceaan, maar het betekent ook blijven uit estuaria en kustgebieden rivieren en meren. De gevaarlijke stier haai, in het bijzonder, kan zoet water tolereren, en deze grote haaien zijn bekend om te reizen up rivieren ver landinwaarts. In feite hebben zij gespot 2500 mijl van de Amazone en zo ver van de Mississippi rivier als Illinois. Als je kunt niet helemaal voorkomen dat je in het water, op zijn minst proberen om gevaarlijke zones te vermijden.
  • Neem waarschuwingen in acht. Kustgebieden waar haaien zijn onlangs gesignaleerd wordt vaak waarschuwingen hebben gepost, en zelfs in de afwezigheid van deze, kan de lokale bevolking in staat zijn om u te waarschuwen voor mogelijke gevaren. Blijf uit het water, indien gewaarschuwd om dat te doen.
  • Vermijd steile drop-offs en de gebieden tussen de zandbanken. Dit zijn enkele van haaien 'favoriete achtervolgt.
  • Vermijd wateren vervuild met afvalwater of riolering. Haaien worden aangetrokken tot deze gebieden. Natuurlijk, dat is niet de enige reden om vervuild water te voorkomen.
  • Vermijd het zwemmen in de buurt van de visserijactiviteiten. Haaien kunnen komen voor een hapje uit vissers netten of lijnen, en ze kunnen worden aangetrokken door het aas of weggegooid vis. Zelfs bij het ontbreken van vissersboten, als je ziet zeevogels omlaag duikt naar het water, is er een goede kans er is visserijactiviteiten of voeden gaande.
 2. 2
  Ken uw haai. Er zijn meer dan 300 soorten haaien, maar zeer weinig van deze zijn gevaarlijk voor de mens beschouwd. In feite, drie soorten - de witte, tijger, en stier haaien - zijn verantwoordelijk voor het overgrote deel van de menselijke slachtoffers. Deze haaien worden op grote schaal verspreid in de kustwateren in de hele wereld, en als je ze ziet of weten dat ze aanwezig zijn moet je het water zo snel mogelijk veilig te verlaten. De oceanische white-tip haai komt vaker voor in de open oceaan en kan ook agressief zijn. Zoek uit welke soorten haaien aanwezig kunnen zijn waar je zal het invoeren van het water, maar houd in gedachten dat elke haai meer dan 6 meter in lengte potentieel gevaarlijk moeten worden beschouwd.
 3. 3
  Een wapen dragen. Als je duiken in wateren waar je waarschijnlijk haaien tegenkomt bent, dragen een speer-pistool of pole-speer. In geen geval moet je uitlokken van een aanslag of wiegen je in een vals gevoel van veiligheid met deze wapens, maar als je wordt aangevallen ze kunnen je leven redden.
 4. 4
  De juiste kleding. Vasthouden aan saaie badmode en wetsuits, zo helder of flashy kleuren met een hoog contrast haaien kunnen aantrekken. Vermijd het dragen van sieraden, zoals de reflectie van licht uit dergelijke accessoires is vergelijkbaar met de reflectie van licht uit schubben van een vis, en het kan dus je ziet eruit als voedsel. Bedek je duikhorloge met de manchet van je wetsuit. Ook vermijden of te dekken ongelijke looien, zoals het contrast maakt je meer zichtbaar voor haaien. Het heldere geel en oranje typerend voor zwemvesten en drijfmiddelen kan aantrekkelijk zijn voor haaien te zijn, maar als je in de open oceaan die je moet overwegen dat deze kleuren maken je ook beter zichtbaar voor redders.
 5. 5
  Waakzaam zijn. U mag een onbeperkt aantal gevaren tegenkomen bij het duiken, surfen of zwemmen in de oceaan of de kust-rivieren, en je moet altijd op zijn hoede. Ga voorzichtig in wat je ook doet, en zich bewust zijn van je omgeving. Als je een haai te spotten, laat het niet uit het oog totdat je veilig op de wal of in de boot.
 6. 6
  Bewegen sierlijk. Vermijd spatten op het oppervlak van het water, en probeer vlot zwemmen ten alle tijden. Vermijd plotselinge en onregelmatige bewegingen bij in aanwezigheid van haaien, want deze kunnen de aandacht vestigen op u en, erger nog, geven u de verschijning van wordt verwond. Als je een haai in de buurt, terwijl je het duiken bent, blijf zo stil mogelijk te voorkomen dat het aantrekken van de aandacht of bedreigend het.
 7. 7
  Zwemmen in een groep. Ongeacht het gevaar van haaien, moet u voorkomen dat zwemmen alleen. Als haaien aanwezig zijn, echter, is het nog belangrijker om te reizen met een buddy of een groep. Haaien zijn minder waarschijnlijk te benaderen en aan te vallen van een groep mensen, en als een lid van de groep wordt aangevallen, hulp is per direct beschikbaar. Bij het duiken in de aanwezigheid van haaien, moet een lid van de groep te worden gebracht uitsluitend met het kijken naar de haaien en het detecteren van veranderingen in hun gedrag.
 8. 8
  Herkennen agressief gedrag. Haaien zwemmen langzaam en vloeiend zijn in het algemeen niet als een bedreiging. Zij kunnen duikers benaderen, maar zijn over het algemeen gewoon nieuwsgierig als zij dit doen. Als een haai begint het maken van plotselinge bewegingen, snel of onregelmatig zwemmen, of als deze tekenen van agressie of irritatie - wijzend haar borstvinnen neer, overkoepelende haar rug, naar boven gericht zijn kop, zigzaggend, of het opladen - het kan zijn overweegt een aanval. Zwem snel en soepel om de veiligheid, hetzij uit het water of op een verdedigbare locatie, en voor te bereiden op
 9. 9
  Blijf uit het water 's nachts en tijdens de dageraad en zonsondergang. Haaien jagen meest actief op deze tijden, en ze zijn moeilijker voor u om te zien in donkere omstandigheden. Ook in haai-gevoelige gebieden proberen te bewolkte dagen te vermijden, want het benadert de lichtniveaus bij zonsopgang en voedertijden schemering's.
 10. 10
  Blijf uit het water als bloeden. Als u een open wond. Vrouwen moeten niet zorgen te maken als ze ervaren menstruele bloeding. Tampons dit te verhelpen, en zonder een de hoeveelheid bloed uitgebracht in een 30-45 minuten duik uitzonderlijk klein zijn.
 11. 11
  Vermijd provoceren haaien. Iets minder dan de helft van de gedocumenteerde aanvallen van haaien gevolg van provocatie of intimidatie van haaien, met name door duikers. Gebruik uw gezond verstand, en geef haaien veel ruimte. Probeer niet om de haaien te vangen of prod. Hen niet hoek, en probeer niet te dicht bij hen te krijgen om ze te fotograferen. Maar, als je te dichtbij komen, zeker om een ​​wapen te dragen. (Kijk naar eerdere paragraaf.)

Tips

 • Terwijl haaien bewonen oceanen over de hele wereld, aanvallen zijn het meest frequent in Florida. Andere "hotspots" zijn Australië, Hawaii, Zuid-Afrika en Californië.
 • Houd dieren uit het water. Hun spatten en grillige bewegingen, gecombineerd met hun kleinere omvang, kan de aandacht van agressieve haaien trekken.
 • Vermijden dat het water in de vroege ochtend of late avond / nacht, want dit is wanneer haaien zijn over het algemeen het meest actief met hun voeding en hebben de neiging om dichter langs de kust te verplaatsen.
 • Waar er zeehonden, zijn er waarschijnlijk haaien. Vermijd zwemmen of kajakken in baaien waar zeehonden leven.
 • Vermijd zwemmen in troebel of vuil water, want dit kan de kans op een haai verwarren u te verhogen voor een van hun gebruikelijke prooi bronnen (schildpadden, zeehonden enz.).
 • Als u duiken en hebben vis of abalone, (toen speervissen, bijvoorbeeld), doe uw vangst niet binden aan uw lichaam. Zorg ervoor dat u snel en gemakkelijk loslaten van de vangst als je een haai, en laat uw vangst gaan en verlaat het gebied als een haai komt opdagen. De haai is waarschijnlijk meer geïnteresseerd in uw vissen dan het is in u.
 • Draag geen wijde kleding. Het maakt je ziet eruit als een worstelende vis.
 • Bij het duiken, ga direct naar de bodem. Als je aan de oppervlakte zwemmen het zal je eruit als een vis.
 • Probeer te voorkomen dat je in het water als er geen haaiennetten of badmeesters aanwezig zijn.
 • Er is momenteel geen geloofwaardige "shark repellent" commercieel verkrijgbaar, hoewel beide een elektronisch apparaat en een chemische stof die lijkt effectief zijn in de afgelopen jaren zijn ontwikkeld. Het kan beschikbaar zijn voor de consument in de nabije toekomst.
 • Haai kooien zijn effectief, maar ze ernstig uw vermogen om te verkennen te beperken, en ze zijn niet nuttig voor, of beschikbaar voor de meeste duikers en recreanten.

Waarschuwingen

 • De aanwezigheid van bruinvissen en dolfijnen niet een gebied veilig te maken. Hoewel deze dieren staan ​​bekend om haaien te vallen, ze voeden zich ook met een aantal van dezelfde prooi, en ze zijn waarschijnlijk te vinden in hetzelfde gebied.
 • Richten Let vooral in troebel water. Wanneer de zichtbaarheid laag is, kan een haai je verrassen. Daarnaast kan een haai je aanvallen in slecht zicht omdat het fouten die je voor een ander dier. De meest voorkomende vorm van haai aanval is een hit-and-run aanval, waarbij de haai bijt een keer en dan verdwijnt, vaak in troebel water of breken surfen vlak voor de kust. Het is van mening dat de haai gaat in voor een smaak en vervolgens, in het besef dat de mens is niet wat het verwacht, gaat weg.
 • Ook terwijl in zoet of brak water, in de buurt van de kust, wees voorzichtig met stier haaien die kunnen gaan in zoet en zout water.
 • Aanvallen van grote of middelgrote haaien zijn gevaarlijk en potentieel dodelijk. Zelfs kleinere haaien (en tal van andere soorten vis) kan pijnlijk beet toebrengen, dus vermijd ze te provoceren, en altijd voorzichtig te zijn wanneer in hun koninkrijk.