Wkenl

Hoe maak je een testis zelf examen te voeren

Teelbalkanker doodt bijna 400 mensen per jaar in de VS, en de incidentie van kanker van de testis is toegenomen in de afgelopen jaren in de VS en in vele andere landen. De kanker is ongebruikelijk in dat het afbreuk doet aan vrij jonge mannen (de gemiddelde leeftijd bij diagnose is ongeveer 34 jaar oud). Het is ook een van de meest geneesbare vormen van kanker, vooral als gevangen vroeg, en medische instanties bevelen dat een testis onderzoek worden verricht als onderdeel van routinematige medische controles. Daarnaast moeten mannen 20-55 jaar een maandelijkse testis zelfonderzoek uit te voeren. Een zelfonderzoek duurt slechts een paar minuten, en het kan je leven redden, dus raadpleeg uw arts om advies en volg deze stappen.

Stappen

Hoe maak je een testis zelf examen te voeren. Gebruik een spiegel om je testikels te onderzoeken.
Hoe maak je een testis zelf examen te voeren. Gebruik een spiegel om je testikels te onderzoeken.
 1. 1
  Gebruik een spiegel om je testikels te onderzoeken. Ga zitten in een goed verlichte ruimte en gebruik een spiegeltje om je scrotum te onderzoeken op zichtbare klontjes of zwelling. Een spiegel is nuttig want anders kun je niet een goede blik op het gehele scrotum te krijgen.
 2. 2
  Voel je je testikels naar eventuele verschillen tussen hen te detecteren. Houd uw scrotum en testikels in de palm van een hand en voelen voor eventuele verschillen tussen de testikels. Het is normaal dat een testikel te hangen iets lager dan de andere en zijn iets groter dan de andere, maar als een testikel lijkt te zijn veel groter dan de andere, of als het lijkt een abnormale vorm of hardheid hebben, is het tijd om een arts voor verder onderzoek.
 3. 3
  Onderzoekt elke testikel voor brokken of zwelling. Gebruik een hand om je scrotum en penis zijn plaats te houden en gebruik de andere om elke testikel, een voor een onderzoeken. Schud de testikel tussen uw duim en wijsvinger te controleren op zwellingen, bulten, hardheid, of een ongewone zwaarte. Doe dit langzaam en zorg ervoor dat alles rond elke testikel controleren. De testikels moet glad rondom zijn, maar je zal een zachte slang, genaamd de bijbal afkomstig uit de top van elk merk.
 4. 4
  Wees op de uitkijk voor andere kanker symptomen. Terwijl een afwijking in de testes is het zekerste teken van teelbalkanker, andere symptomen, zoals rugpijn, buikpijn, hoesten, of gevoeligheid rond de tepels, kan duiden op een verspreiding van de kanker. Deze symptomen, natuurlijk, kan een willekeurig aantal andere ziekten of verwondingen te begeleiden, dus gewoon bewust zijn van hen en zorg ervoor dat uw testikels onderzoeken of een arts als ze zich voordoen.

Tips

 • Het is belangrijk om kennis te maken met je testikels. Weten hoe ze er normaal uitzien en voelen, en je zult beter in staat om veranderingen en afwijkingen op te sporen.
 • Het is belangrijk om een ​​arts te onderzoeken uw testikels regelmatig, en vind je het misschien nuttig om uw arts hebt u precies laten zien hoe je de bovenstaande stappen uit te voeren.
 • Raak niet in paniek als je merkt dat een van de hierboven beschreven symptomen. Wat je ziet zou heel goed helemaal niets, maar van de gelegenheid gebruik om een ​​arts te raadplegen voor verder onderzoek. Hoe eerder je dat doet, hoe eerder u kunt uw gedachten op hun gemak. Als u hebt kanker, vroege opsporing en behandeling is essentieel.
 • Het is meestal makkelijkst om een ​​testis examen na een warme douche, wanneer het scrotum is ontspannen voeren.
 • Als je het controleren van uw testikels uw penis kan hard en stijf geworden, is dit een goede zaak is als je penis is niet meer bemoeien.

Waarschuwingen

 • Dit artikel mag niet worden gebruikt als vervanging voor professioneel medisch advies en zorg. Zorg ervoor dat u uw arts regelmatig te bezoeken voor controles, en het advies inwinnen van een gekwalificeerde medische professional voor meer informatie over deze of andere medische test of probleem.

Dingen die je nodig hebt

 • Een spiegel