Wkenl

Hoe om te gaan met emotionele pijn

Leven, terwijl meestal plezierig, heeft wel zijn ups en downs. De zon schijnt op het kwade en het goede. Pijn is een onvermijdelijk onderdeel van het leven. Denk nooit dat je uit al uitgekozen voor pijn. We lijken allemaal te begrijpen dat fysieke pijn kost tijd af te nemen, en als de wond of ziekte die de pijn veroorzaakt geneest, zal de pijn te verzachten. Wat we hebben meer moeite met het realiseren is dat emotionele pijn neemt ook de tijd om te genezen.

Stappen

Hoe om te gaan met emotionele pijn. Probeer niet te genezen wat normaal is.
Hoe om te gaan met emotionele pijn. Probeer niet te genezen wat normaal is.
 1. 1
  Probeer niet te genezen wat normaal is. Tijdelijke emotionele pijn wordt veroorzaakt door een aantal gebeurtenissen: de dood van een geliefde, een breakup, onnadenkendheid of wreedheid van de kant van anderen. Wanneer je pijn als gevolg van een van de bovenstaande, accepteren dat het normaal is om te voelen gekwetst of boos voor een korte tijd. Laten we eerlijk zijn: als een geliefde sterft, zou slechts een zeer koude persoon beïnvloed door het zijn. Als je van iemand houdt en die persoon dumpt je, het is normaal dat je pijn doen. Deze dingen zijn normaal. Proberen te genezen wat normaal is zinloos. Verwachten om pijn te voelen voor een tijdje - het is normaal.
 2. 2
  Er is een verklaring dat zoiets gaat, 'als je (voer boos, gekwetst, beledigd, beledigd, enz., Hier) het is jouw schuld.' Dat is gewoon niet waar. Dat suggereert dat mensen niet houden, of obligaties, of vertrouwen, of investeren emoties. Als je emotionele pijn, is er een reden voor is.
 3. 3
  Doe niet alsof je het niet voelt. De pijn is echt. Je hebt om het aan te pakken, of je zal nooit verder komen dan het. Probeer niet te haasten door middel van dit seizoen van de pijn. Ook al alles wat je kunt echt denken over is het beëindigen van de pijn, de waarheid is dat gewoon jezelf toe het gevoel is belangrijk. Maskeren uw pijn wanneer je probeert om te werken of gewoon door elke dag kan nodig zijn om een ​​punt te zijn, maar zorg ervoor om jezelf een aantal "me-time" - wat tijd om jezelf echt te voelen alle van de gevoelens die je bent hebben, in plaats van alleen het onderdrukken en ontkennen ze.
 4. 4
  Identificeer al je gevoelens. Ben je net gebroken hart? Of ben je boos, ook? Misschien gewoon het kleinste beetje opgelucht - die ook is het maken van je schuldig te voelen? Voel je je verraden? Onzeker? Bang? Geven wat gedachte om precies hoe je je voelt kan heel nuttig zijn bij het ​​verwerken van al je emoties in de nasleep van een traumatische of levensveranderende gebeurtenis.
 5. 5
  Verdragen. Dingen die niet kan worden genezen moet worden doorstaan. Het klinkt vanzelfsprekend, maar soms denken aan emotionele pijn alsof het fysieke pijn kan zeer nuttig zijn. Denk aan je gebroken hart net alsof het je arm dat in plaats is gebroken. Een gebroken arm kost tijd om te genezen, en het doet pijn als een gek net nadat het is gebroken, zelfs nadat het is ingesteld en gegoten. Een paar dagen later, maakt het niet zoveel kwaad. Maar weken of zelfs maanden later, indien u een botsing of kruik het, die pijn kan komen brullend weer tot leven met een wraak. Je baby het een beetje, let er dan op te verergeren, en uiteindelijk, het is sterker waar het gebroken was dan voorheen. Je hebt geen keuze - je kunt niet afgesneden van de arm. Dat zal niet het pijn niet minder. Je hoeft alleen te verduren, terwijl het geneest.
 6. 6
  Praat met iemand. Er zijn momenten waarop het lijkt erop dat de pijn je voelt binnenkant is gewoon te diep om te praten over. Je voelt je alsof niemand kon begrijpen. Of misschien heb je zorgen, want je dierbaren niet deel uw gevoelens over wat het ook is dat je pijn doet. Misschien hebben ze niet de zorg voor je vriendje, met wie je net uitgemaakt met, of ze wisten niet je vriend, die overleed. Je kan goed zijn - ze mogen niet helemaal begrijpen. Maar op dit moment, het niet wordt begrepen dat je nodig hebt. Het is compassie. Uw familie en vrienden hou van je. Ze zien je pijn te doen en willen helpen. Soms, als je gewoon proberen te praten uit je gevoelens, iets zeggen over wat pijn doet, kan het helpen start uw genezing. Laten zetten iemand zijn of haar arm om je heen en het horen van hen zeggen: "Het komt wel goed" lijkt misschien niet dat nuttig, maar het is echt, want het helpt je het gevoel dat je niet helemaal alleen. Hij realiseerde zich dat iemand wil er voor je zal helpen.
 7. 7
  Laat niemand je vertellen dat je gevoelens niet echt zijn. Het zijn echte, significante en belangrijke. En, ze zijn je gevoelens. Alleen voelen betekent niet dat er niemand in de buurt. Verdrietig betekent niet dat je zult nooit gelukkig zijn. Voel je je gevoelens, denk je gedachten, maar beseffen ze zijn gewoon gevoelens en gedachten.
 8. 8
  Krijg je gedachten af jezelf en hoe slecht je je voelt. Je hebt het recht om medelijden voor jezelf - voor 10 minuten. Ga dan verder. Geen uitzonderingen. Ga uit met vrienden. Zeg tegen jezelf dat je niet zal praten over je pijn voor meer dan een paar minuten - u zult niet omlaag brengen van de activiteit door de wenteling in het. Laat je vrienden lopen op eierschalen om je heen, alleen maar omdat je al getraumatiseerd. Je moet nog te leven. Leid jezelf door gewoon te vergeten het voor een tijdje. Als je het verdriet van een dood, of gebroken hart dan een breuk, in het bijzonder, het geven van jezelf een beetje tijd om gewoon te zijn zonder zich druk over het evenement dat doet pijn zullen helpen om te genezen en over heen te stappen. Dat wil niet zeggen dat je gewoon vergeten en verder gaan - geen. Het is alleen maar om te zeggen dat zelfs verdriet nodig heeft om een ​​adempauze te nemen. Geef je vermoeide hart een beetje rust, en laat het repareren met de liefde en lichtheid van hart, dat afkomstig is van samenzijn met vrienden, of iets dat je plezier brengt doet. Er zal tijd weer te huilen, maar nu even niet.
 9. 9
  Laat de tijd om te genezen. Dit is onderdeel van slechts blijvende. U moet opbrengen om de geduld om genezing te beginnen. Er is geen substituut voor gewoon... wachten. Tijd vereist een ding: dat je laat het door te geven. Krijgen van het verleden emotionele pijn vergt een rouwproces, dat kost tijd.
 10. 10
  Laat uw pijn u definieert. Vergeet niet je groter dan deze moeilijke tijd zijn, heb je een verleden en een toekomst. Je hebt kennis en creativiteit. Dit was een enkele episode die binnenkort zal overgaan.
 11. 11
  Schrijf een brief. Het opschrijven van je gevoelens kan u helpen om ze te sorteren. Het kan meer helpen als je positieve "Ik boodschappen" in plaats van negatieve gebruiken. Als je niet schrijven, praten over je gevoelens met iemand dicht of een therapeut. Rechtvaardigen niet hen, alleen maar praten over hen, krijgen ze uit, en luister naar wat je zegt.
 12. 12
  Blijf weg van uitspraken die u of anderen de schuld. Neem verantwoordelijkheid voor je daden, en uw deel van wat er fout ging, maar niet genieten van de schuld te geven. De vraag "En wiens schuld is / was dat?" niet van toepassing is.
 13. 13
  Ontwikkelen van een lerende oriëntatie. Leven u problemen zodat u kunt leren van hen. Mensen die echt makkelijk leven uit elkaar vallen wanneer slechte dingen gebeuren omdat ze nooit hebben geleerd hoe om te gaan of dingen te laten rollen van hun rug. Alles, zelfs zeer pijnlijk tijden, kan gebruikt worden om een ​​betere coping-vaardigheden te leren en om wijsheid en perspectief over het leven dat zal helpen omgaan met vele moeilijkheden in de toekomst te ontwikkelen. Wat ook niet vernietigen u kan dienen om je sterker te maken.
 14. 14
  Maak een 'dankbaarheid lijst'. Schrijf op wat je dankbaar voor, zelfs eenvoudige dingen als het hebben van kleding en een warme plek om te slapen, dan verhuizen naar mensen die de zorg voor u, en de goede dingen in je leven zijn. Dankbaar is natuurlijk helend en zal evenwicht uit alle trauma's na verloop van tijd.
 15. 15
  Als de pijn is die langer dan een week of zo, of je hoop hebt verloren of je denkt aan zelfmoord, je bent ofwel het onderdrukken van uw pijn of je hebt diepere onopgeloste zaken die je moet voltooien. De strategieën bovenstaande zijn gezonde manieren om te gaan met emotionele pijn. Vaak als kinderen, hebben we geen gebruik maken van deze strategieën en in plaats daarvan nemen de pijn in ons karakter, ons onderbewustzijn. Anders gezegd, toen we jong, het is makkelijk te laten emotionele pijn die u definieert. Vaak moet dit worden ongedaan gemaakt, geplaagd elkaar en behandeld op een gezonde manier voor ons om vrij te zijn. Als een huidige incident verstoort u te veel of te lang, of je hele leven is gekleurd door een negatieve outlook, overweeg dan om wat hulp te ontgraven, opnieuw te onderzoeken en te voltooien een eerdere incident.

Tips

 • Kijk uit voor verslaving aan drama. U kunt veel aandacht krijgen als dingen slecht - maar het is niet gezond om te blijven werken je vrienden voor aandacht voor uw drama's. Het kan moeilijk zijn op te geven van de ervaring van het hebben van mensen meeleven als je vertellen hoe erg het is, maar drama kan een manier van leven die alle goede gevoelens zuigt uit uw relaties geworden. Als je merkt dat je hetzelfde verhaal vertellen over en weer, of soortgelijke verhalen waar je bent het slachtoffer en iemand anders is de schurk, is het tijd om een ​​greep te krijgen op jezelf!
 • Het is normaal om verdriet of pijn voelen gedurende enige tijd na een gebeurtenis. Hoeveel tijd is aan jou. Laat anderen niet haasten of druk je op "getting over it" op sommige dienstregelingen. Maar als je het gevoel hopeloos of hulpeloos, en dit gevoel niet verbetert na verloop van tijd, maar in plaats daarvan lijkt te blijven hangen, zoek professionele hulp. Emotionele schade kan leiden tot depressie, die kunnen worden behandeld - laat je niet blijven een afdaling voor onbepaalde tijd schuiven. Je moet een piek of plateau te bereiken, en dingen moet beginnen om te draaien. Je moet niet alleen het gevoel dat je verder naar beneden, naar beneden, naar beneden.