Wkenl

Hoe om te gaan met slaapapneu

Obstructieve slaapapneu (OSA), een aandoening waarbij de bovenste luchtwegen instort tijdens de slaap, waardoor de ademhaling om periodiek te stoppen 's nachts, is een onder gediagnosticeerde aandoening die kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, alsook een verminderde kwaliteit van leven. Echter, met de juiste behandeling, kunt u uw apneu veroveren en enorm verbeteren van uw gezondheid. Hier zijn enkele richtlijnen over wat te doen als u vermoedt dat u apneu.

Stappen

Hoe om te gaan met slaapapneu. Als je regelmatig wakker gevoel unrefreshed, in slaap vallen tijdens de dag, het gevoel een daling van je mentale scherpte, merkt zelf soms wakker hijgen of buiten adem om de paar minuten, of gevoelens van depressie, overweeg dan te praten met uw arts over een slaap studie.
Hoe om te gaan met slaapapneu. Als je regelmatig wakker gevoel unrefreshed, in slaap vallen tijdens de dag, het gevoel een daling van je mentale scherpte, merkt zelf soms wakker hijgen of buiten adem om de paar minuten, of gevoelens van depressie, overweeg dan te praten met uw arts over een slaap studie.
 1. 1
  Als je regelmatig wakker gevoel unrefreshed, in slaap vallen tijdens de dag, het gevoel een daling van je mentale scherpte, merkt zelf soms wakker hijgen of buiten adem om de paar minuten, of gevoelens van depressie, overweeg dan te praten met uw arts over een slaap studie. Als je een paar keer wakker tijdens de nacht, en misschien vaker naar het einde van uw slaapcyclus - wanneer slaapapneu is op zijn slechtst. Als je soms niet meer weet over de laatste paar mijlen tijdens het rijden, of afdrijven meeste keren dat je bent de passagier in een auto reizen elke afstand, u ook moeten overwegen die discussie. Dit zijn allemaal tekenen van unrestorative slaap en OSA is een belangrijke oorzaak van unrestorative slaap. U kunt een of alle van deze problemen hebben geaccepteerd als onderdeel van je leven, en dus niet bewust zijn van hun impact op de kwaliteit van uw leven.
 2. 2
  Vraag uw slapende partner als ze horen je luid snurkend of een gestage opkomst en ondergang van snurken volume, snuiven of stoppen van de ademhaling volledig op enig moment tijdens de nacht of tijdens dutje keer in de dag. Slaapapneu kan veel klinken als snurken, vaak verward met rustige ademhaling. Apneu is in feite een kleine stap verder snurken, als je snurkt kans groot dat u uiteindelijk de ontwikkeling van een bepaalde vorm van apneu als je ouder wordt.
 3. 3
  Als uw arts stemt u osa zou kunnen hebben, zullen ze een recept voor een slaaponderzoek te schrijven. In een slaaponderzoek, zal je naar een slaaplaboratorium en worden aangesloten op elektroden naar je ademhaling, zuurstofverzadiging van het bloed, slaapstand, en algemene fysieke toestand 's nachts te volgen. Sommige slaapcentra en verzekeringsmaatschappijen eisen twee afzonderlijke studies, een voor diagnose en een tweede, genaamd de studie titratie, die zal bepalen of een variant op de CPAP-therapie uw OSA zal oplossen. In sommige gevallen zullen deze twee studies worden gecombineerd in een nacht, maar de resultaten van deze eerste studie worden altijd gebruikt door een arts om OSA diagnose.
 4. 4
  Als u osa, kan uw arts de behandeling opties met u bespreken. De meest voorkomende behandeling, CPAP (Continuous Positive Airway Pressure) machines en hun variaties, gebruikt luchtdruk in uw luchtwegen om dat luchtwegen open te houden. Andere behandelingen omvatten verschillende soorten operaties om een ​​deel van het weefsel dat de luchtwegen en tracheotomie voor extreme gevallen blokkeert te verwijderen.
 5. 5
  Als je studieresultaten laten zien dat je apneu, en uw arts meent een CPAP of variant is de juiste behandeling voor u, zullen ze je schrijft een recept voor een CPAP-apparaat. U heeft dan te maken met uw zorgverzekeraar en een DME (Duurzaam Medical Equipment leverancier) om de apparatuur die u nodig hebt om uw apneu succesvol te behandelen krijgen. De DME leverancier is verantwoordelijk voor het leveren van de apparatuur, het instellen van het aan uw recept, montage ongeacht masker of nasale stekkers die je zult gebruiken, passend hoofddeksel wat je gaat gebruiken, en trainen u in hoe te reinigen en onderhouden van uw apparatuur. Zij moeten ook weer regelmatig te controleren, om filters aan te vullen, om maskers en hoofddeksels te vervangen als dat nodig is (ongeveer twee keer jaar, meestal), om de nauwkeurigheid van uw CPAP-instellingen te controleren, en om eventuele vragen te beantwoorden.
 6. 6
  Zoek een masker die goed werkt voor jou. Masker opties variëren van nasale kussens om neusmaskers aan volgelaatsmaskers. Uw DME kan je niet voorzien van een scala aan opties, maar er zeker van zijn dat ze er zijn. Veel mensen vinden passen hun masker goed op het meest cruciale onderdeel van de aanpassing aan CPAP therapie.
 7. 7
  Vraag een verwarmde bevochtiger en extra bacteriële filters voor uw machine. De meeste DMEs niet bieden deze als een vanzelfsprekendheid, maar ze standaard moeten zijn te helpen beschermen de gevoelige slijmvliezen van de neus en de longen.
 8. 8
  Neem het langzaam. Veel mensen vinden wennen moeilijk CPAP. Probeer uw masker en machine voor progressief langere periodes gedurende de dag, totdat je klaar bent om te slapen met het zijn.
 9. 9
  Wees geduldig en vastberaden. Het kost tijd om ijzer uit de rimpels in de CPAP-therapie, en je mag niet direct de voordelen te zien, vooral als uw lichaam heeft een grote "slaap schuld" te maken. Echter, er zeker van dat uw gezondheid en welzijn enorm zal verbeteren wanneer uw apneu wordt behandeld.
 10. 10
  Geniet van je nieuwe leven als een goed rustte persoon!

Tips

 • Als je alleen te slapen, kunt u proberen uzelf opneemt terwijl u slaapt. U kunt dit doen met een computer. Of een bandrecorder en een timer - zet de bandrecorder op te nemen en de timer om verder te gaan als je weet dat je in slaap (bijvoorbeeld, 3:00-04:00). Wat u wilt luisteren naar een stop in het snurken (misschien zelfs tot een minuut kloof of langer) en eventueel een snik achteraf en snurken om opnieuw te beginnen. Die kloof zou kunnen zijn wanneer je gestopt met ademen helemaal (en vervolgens de adem voor lucht). Hoe langer de afstand, zou het nog erger uw slaapapneu zijn. Natuurlijk, een slaaponderzoek is de zekere manier om te weten of je slaapapneu maar dit kan je een indicatie te geven.
 • Wees assertief bij het omgaan met uw verzekeringsmaatschappij en DME. Deze mensen erop uit zijn om geld te verdienen voor zichzelf, en ze niet uw belangen in het achterhoofd te hebben. Kom voor jezelf op.
 • Ouderen en mensen die te zwaar zijn op een hoger risico voor het ontwikkelen van slaapapneu, maar de aandoening kan iedereen overkomen, zelfs degenen die niet in het profiel passen.
 • Mensen met een zwakke spieren die het membraan (of van dwarslaesie, spierdystrofie of andere neuromusculaire aandoening) hebben vaak last van nachtelijke hypoventilatie, een aandoening symptomatisch vergelijkbaar met slaapapneu, waarbij de ademhaling wordt te ondiep nachts. Dit probleem kan gemakkelijk worden behandeld met een BiPAP (Bilevel Positive Airway Pressure) machine op specifieke instellingen (hoog IPAP, lage EPAP) ter ondersteuning van de ademhaling 's nachts.
 • Aanschaf van een Internet-leverancier is de beste keuze voor diegenen die geen verzekering hebben, beperkte verzekering, of een zeer hoog eigen risico. Sommige patiënten hebben niet eens beseffen dat ze deze keuze. Winkel rond. Prijzen variëren sterk van site naar site en klantenservice voorop als het gaat om je gezondheid.
 • Als je moet betalen voor een CPAP-apparaat uit uw eigen zak, koop niet een van uw arts. Laat de arts schrijft u een recept en dan kopen de machine via het internet. Het kost je twee of drie keer zo veel om het te kopen van uw arts.
 • Als je problemen hebt met de hoge CPAP druk, overweeg dan een APAP (Automatic Positive Airway Pressure) machine. Deze machine zal blijven op een lagere druk voor het grootste deel van de nacht en verhogen de druk wanneer het detecteert dat uw luchtwegen aan het instorten is. Deze machine kan gedragen in een schijnbaar grillige mode, waardoor soms irritatie tijdens drukveranderingen.
 • Serieus overwegen deelname aan een online slaapapneu steungroep. Deze forums kunnen van onschatbare waarde middelen voor nieuwe CPAP gebruikers.
 • De blazende lucht uit de CPAP kan een pijnlijk droge mond veroorzaken. Wanneer dit gebeurt kan open mond tijdens de slaap vallen, meestal tijdens REM, een "chin strap" zijn kunnen worden gebruikt om dit probleem te verlichten. Ook moet u een luchtbevochtiger die hecht aan uw CPAP. U kunt een OTC-product ook gebruiken als "Oase" van Sensodyne te helpen om uw mond vochtig.