Wkenl

Hoe stipt te zijn


Als je vechten laat komen, is er hoop. Volgens de experts, kunt u uitstel en traagheid te voorkomen door het veranderen van je gewoonten en afstellen van uw routines. Hier zijn enkele dingen die je kunt doen om te laat komen om te zetten in stiptheid.

Als dit niet werkt, of je bent hulpeloos laat de hele tijd, probeer dan het aanpakken van de diepere problemen met het lezen van Hoe om te stoppen met te laat.

Stappen

Hoe stipt te zijn. Erken dat je een persoon bent die is het hebben van een harde tijd punctueel.
Hoe stipt te zijn. Erken dat je een persoon bent die is het hebben van een harde tijd punctueel.
 1. 1
  Erken dat je een persoon bent die is het hebben van een harde tijd punctueel. Zoals bij elk probleem, kan je het niet repareren als je in ontkenning dat het een probleem. Maar als je chronisch te laat komen is het begin tot je werk en / of uw relaties stam, het eerste wat je hoeft te doen is erkennen dit als een zwak punt, zodat u kunt beginnen te werken in de richting corrigeren. Hoewel als het een rationeel probleem, zoals verkeer en kleine kinderen, is er geen behoefte te voelen slecht - gewoon blijven werken aan het!
 2. 2
  Wees je bewust van de tijd.
  • Houd uw horloge accuraat. Voor sommige mensen zal het verplaatsen van de tijd op hun horloge helpen hen eerder. Voor anderen, zullen ze onbewust weten dat het tijd is verkeerd en dus zijn ze gewoon helemaal negeren. Het kan nuttig zijn om uw horloge op slechts twee minuten voorsprong in plaats van vijf of tien. Dit maakt je minder kans om "factor" die extra paar minuten.
  • Houden een klok, telefoon, computer of iets dat tijd wordt weergegeven in elke kamer van je huis. Een van de makkelijkste manieren om te draaien te laat is simpelweg door niet te beseffen dat de tijd gaat door zo snel als het is.
  • Stel al uw klokken en horloges op dezelfde tijd.
  • Heb een optimist niet. Dingen meestal beduidend langer dan je zou verwachten, zelfs zonder grote vertragingen. Als je een diner date op 18:30, denk niet dat je kunt in uw tuin werken tot 06:00, daarna, wijzigen en door de stad en maken het op tijd. Realistische inschatting van de tijd die u zal nemen over elke stap en voeg dan 10 minuten meer om voor onverwachte vertragingen, of u kunt eerst naar het restaurant en krijg een goede stoel, of als je date is vroeg ook, kunt u meer tijd doorbrengen met elkaar andere! Als je een slechte rechter van tijd, gebruik een stopwatch of een digitaal horloge om de tijd hoe lang het duurt om routinetaken doen om uw nauwkeurigheid te verbeteren. Echter, je moet nog steeds om uzelf een kussen voor onverwachte vertragingen.
 3. 3
  Wakker worden wanneer je verondersteld om wakker te worden. Niet slaan de snooze-knop, blijven hangen in bed en tv kijken aan het begin van uw day.Maybe zelfs proberen het instellen van de klok 10 minuten eerder dan je nodig hebt om. Als u problemen ondervindt met dit hebben, beweeg je wekker om ergens buiten het bereik van uw bed, op die manier, je moet opstaan ​​om het uit te schakelen. Het verwerven van de gewoonte van het zitten, stretching, en het opstaan ​​uit bed, zodra het alarm afgaat. Als je niet kunt krijgen uit bed op tijd, kunt u gaan te laat naar bed. Probeer eerder om jezelf minstens 7 uur slaap. Door laat opstaan ​​u het opzetten van een patroon van te laat komen voor de rest van de dag. Voor meer tips over hoe dit te doen, zie de verwante Googles sectie hieronder.
 4. 4
  Verbind je met zijn 15 minuten te vroeg voor alles. Als je moet werken om 8:00, niet eens jezelf vertellen. Vertel het maar aan jezelf (en iedereen die luistert, maar ze niet ergeren of ze denken dat ze te laat of vroeg!) "Ik moet aan het werk bij 07:45." Als u dit doet, wordt u op tijd, zelfs met weinig onvoorziene onderbrekingen. Wordt u op tijd, zelfs met een file. En op die zeldzame momenten dat je eigenlijk opdagen 15 minuten te vroeg, je zal kudos krijgen voor het zijn een enthousiaste employee.You kunt ook chatten met anderen die vroeg zijn, en dat je gelukkig zal maken voor het werk!
 5. 5
  Breng iets wat je kunt lezen in korte segmenten bijna overal mee naar toe. Dit maakt het gemakkelijk om te vroeg te zijn, omdat in de 10-15 minuten je hebt voordat een evenement afspraak /, kunt u een paar pagina's van de lezing gedaan te krijgen. Dit maakt het gevoel dat je krijgt iets gedaan (en je bent) terwijl u wacht, als je moet wachten. U kunt een ton van de lezing gedaan op deze manier te krijgen, ook.
 6. 6
  Opnieuw te onderzoeken hoe lang uw dagelijkse taken echt nemen. Bijvoorbeeld, zou u onder de indruk dat je een 15 minuten douchen, in de veronderstelling dat vanaf 06:30 u kunt vertrekken om 06:45. Maar, hoe zit het met de tijd die u voor en na de eigenlijke douche? Het is heel goed mogelijk je echt besteden 20 of zelfs 30 minuten in de badkamer, en dat is waarom je nooit kan verlaten door 06:45. Dus, na te denken over de dingen die je elke dag doen, en proberen en een schatting van hoe lang het duurt you.Just zegt tegen jezelf "Right ongeveer 15 minuten voor dat" kan je te laat komen repareren en duurt ongeveer 5 seconden.
 7. 7
  Kijk uit voor een paar dagen om te zien waar je vaak verspillen de meeste tijd. Deze 'tijd sinkholes "(zoals dat afgeleid tijdens het controleren van e-mails), zijn vaak ongemerkt door ons en kan af te werpen uw dagelijkse planning. Probeer uw gewoonten te veranderen rond deze activiteiten. Bijvoorbeeld, opstaan ​​terwijl snel controleren van uw e-mails maakt het moeilijk om een ​​uur willekeurig surfen op het web te verliezen.
 8. 8
  Noteer waar je moet zijn met betrekking tot de tijd. Bijvoorbeeld, als u uw huis voor het werk vertrekken om 8, zeg tegen jezelf: "Het is 7:20, moet ik krijgen in de douche." "Het is 7:35, moet ik mijn tanden te poetsen." Dit zal u helpen op koers te houden. Het is nuttig te bedenken een ochtend schema om te wennen aan deze gewoonte.
 9. 9
  Blijf georganiseerd. Desorganisatie is direct gerelateerd aan laat komen. Hoe vaak ben je al te laat omdat je op zoek naar je autosleutels of kan een belangrijk document niet gevonden? Houd de dingen die je elke dag in enige gelijkenis van de organisatie en uw routines te gebruiken zal soepeler gaan.
 10. 10
  Plan vooruit.
  • Plan iets onbelangrijk vlak voor iets heel belangrijks. Als u een essentiële om 4:00, zijn van plan om een ​​vriend te ontmoeten in de koffieshop naast uw interview op 03:30. Dan, zelfs als je te laat om je vriend te ontmoeten bent, wordt u klaar om toe te slaan op uw meeting.But vergeet niet om uw vriend te vertellen dat u uw koffie kunt missen (ze misschien het gevoel dat je ze noodlanding op het water.)
  • Kies uw de avond ervoor (vergeet niet uw ondergoed en schoenen!). Als u nodig hebt om iets mee te nemen, zet deze met je auto sleutels of portemonnee.
  • Als je gaat om een ​​aantal onbekende plaats, kijk over een kaart, of zelfs er eens als dat mogelijk te rijden. Hebben uw vervoer gepland, als je rijdt, houd uw auto in goede orde en opgevuld gas in de tank. Als je rijdt een bus, weet de route, heb je tarief, en houd cabine geld bij de hand in geval van nood. Als u bent afhankelijk van een andere persoon voor een rit-hebben een plan B!
 11. 11
  Gaan slapen op tijd. Dit maakt het een stuk makkelijker om op tijd opstaan ​​en helpt je op de taak te blijven gedurende de dag. Tenzij u anders weet, neem aan dat je moet acht uur slaap elke nacht. Veruit de meerderheid van de mensen nodig hebben in ieder geval dit veel slaap. Studenten en jongere nodig meer. De meeste mensen onderschatten hun slaap nodig heeft.
 12. 12
  Controleer het verkeer voor je vertrekt. Nog beter stiptheid technologie is nu beschikbaar om u het tijd om te vertrekken, zich bewust van verkeersincidenten waarschuwen, congestie of wegwerkzaamheden op uw route. Check out Prompt, de stiptheid app beschikbaar voor BlackBerry-apparaten.
 13. 13
  Controleer de lokale weerberichten voor wegomstandigheden bij slecht weer. Laat extra reistijd. Als u met de bus, bellen en zorg ervoor dat het op een regelmatig schema.
 14. 14
  Thuis eten, in plaats van te stoppen bij de fast food drive-through voor het ontbijt. Je zult niet alleen een einde te wachten in een lange rij, maar het is gezonder.
 15. 15
  Afspraken te maken bij exacte, misschien schijnbaar overprecise keer. Bijvoorbeeld, in plaats van de vaststelling van een vergadering op 3:00, probeer 03:10. Dit helpt om zich te concentreren op de starttijd, en geeft de indruk dat het niet alleen korter, maar dat stiptheid is belangrijker. (Zeg niet dat andere mensen dat het psychisch of ze kunnen korting de vertraging!)
 16. 16
  Denk aan vertrektijd versus aankomsttijd. Zorgen voor de aandrijving. Als je berekent 30 minuten te rijden, parkeren en komen, dan moet je in je auto moet op een bepaalde tijd, uit te trekken in de richting van uw bestemming.

Tips

 • Het zijn gewone punctueel neiging om het effect van daadwerkelijk waardoor je te laat van tijd tot tijd te hebben. Bijvoorbeeld, Sally is vaak te laat. Bob is altijd op tijd. Beiden komen te zitten in het verkeer, het is de schuld van geen van beide, maar ze uiteindelijk een paar minuten te laat aan het werk. De meeste bazen zijn niet eens gaan knipperen bij Bob. Ze zien hem als een verantwoordelijke persoon die een ruwe ochtend heeft gehad. Sally, daarentegen, gaat krijgen schreeuwde. Haar baas zal haar traagheid zien als bewijs van een groter patroon, ook al is het niet echt haar fout deze keer. Ook zeggen als u het ophalen van uw kind en zijn altijd op tijd, als je te laat mag je kind zorgen.
 • Oude militaire gezegde: Als je geen 5 minuten te vroeg, je bent 10 minuten te laat!
 • Snel om te onthouden. "Als je 5 minuten te vroeg, je bent op tijd. Als je op tijd, je te laat bent. Als je te laat bent, dan heb je heel wat uit te leggen hebben."
 • Als u uw lunch te nemen om te werken, pakken de avond voordien.
 • Kinderen zijn erg goed in het maken van hun ouders te laat. Volg alle bovenstaande tips, niet alleen voor jezelf maar ook voor je kinderen. Hebben hun kleren klaar (waaronder jassen en wanten), zorg ervoor dat ze baden de avond ervoor, etc. Neem een ​​paar minuten de avond ervoor te zorgen dat hun boeken en huiswerk zijn in hun rugzak, plaats deze dan door de deur. Controleer of er toestemming slips die moeten ondertekenen. Als uw kind is erg jong, ervoor zorgen dat hun luiertas is altijd volledig gevuld. Maar sommige georganiseerde twaalfjarigen kan je zeker helpen!

Waarschuwingen

 • Te laat komen is bijtend voor goede relaties met vrienden, collega's en van professionele reputatie. Het hebben van een sterke persoonlijkheid en het kunnen glad over individuele gevallen van late laat nog een gebouw wrok. Houden mensen up die hebben gepland en voorbereid werk, reizen, maaltijden, entertainment etc. genereert een cumulatieve irritatie en devaluatie van u persoonlijk.
 • Jezelf niet gek te laten denken merkt niemand de laatkomer. Als je denkt dat je bent meer dan af en toe laat op het werk,,, afspraken, etc., kunt u er zeker anderen hebben ook opgevallen.
 • Vergeet niet uw reputatie is op de lijn. De kracht van het tonen omhoog is grenzeloos.