Wkenl

Hoe te ontspannen voor het slapen gaan

Ben je meestal niet moe toen je naar bed? Hier zijn een aantal dingen te proberen die u kunnen helpen te ontspannen voor het slapen. Je hoeft niet alle van de hier vermelde stappen te doen, maar slechts een paar van hen doet kan veel helpen.

Stappen

Hoe te ontspannen voor het slapen gaan. Neem een warme douche of bubbelbad.
Hoe te ontspannen voor het slapen gaan. Neem een warme douche of bubbelbad.
 1. 1
  Neem een warme douche of bubbelbad. U kunt zelfs zo ver als het gebruik van een lavendel body wash gaan, omdat lavendel is een kalmerende geur. Neem een ​​paar minuten om je ogen dicht voelt het water uw zorgen wegwassen.
 2. 2
  Lees een goed boek dat je geniet. Zorg ervoor dat het een boek dat geen geweld, of iets dat niet zal je te opgewonden of intense bevat.
 3. 3
  Probeer een warme drank. U kunt proberen kruidenthee (specifiek kamille, die helpt je lichaam te ontspannen), warme melk, of iets anders dat je wilt. Maar zorg ervoor dat het niet veel suiker bevatten.
 4. 4
  Ga cafeïnehoudende dranken. Als je voelt dat je nodig hebt om dit te gebruiken om jezelf wakker te worden, probeer te drinken alleen een of twee kopjes per dag, en niet na 03:00. Of als je net als de smaak, probeer cafeïnevrije.
 5. 5
  Neem een paar minuten om je lichaam voorzichtig rekken - Alsof ben je klaar om te oefenen, maar op een meer ontspannen manier. Blijven hangen in die positie voor een tijdje, ademhaling zachtjes. Dit kan echt helpen om te ontspannen.
 6. 6
  Mediteren. Zitten of liggen stil en stel je voor dat elke ademhaling is het dragen van de stress en spanning uit je lichaam. U kunt de spanning direct van je lichaam wordt uitgevoerd door uw adem zelf te visualiseren, op elke uitademing. U kunt uw spanning voorstellen als zand, het smelten was, rook, enz., die verder wordt oplost weg, over je hele lichaam, iedere keer dat je uitademt.
 7. 7
  Lees een goed, maar saai boek. Dit zal zeker uw oogleden te laten vallen
 8. 8
  Ontdoen van lawaai-als u geluid van buiten horen, blokkeren met ofwel een witte ruis generator, of misschien natuurgeluiden op een iPod (indien luisteren naar ipod maken het scherm donker je ontspannen te houden)

Tips

 • Zodra u een aantal van deze dingen te ontspannen voelen hebben gedaan, is het goed om een ​​eenvoudige routine die je helpt om te blijven ontspannen als je naar bed gaat ontwikkelen. Als dat is moeilijk voor u, als gevolg van emotionele stress, een chaotische leven thuis, of om welke reden dan ook, probeer dan de ontspannende visualisatie in stap 6, terwijl het zien in je geest een veilige en rustige plek - echte of ingebeelde - dat is een toevluchtsoord voor u. Kies een plek die je duidelijk kan zien in je geest, en als je de juiste te vinden, gebruik het elke keer. Dan als je je een weg naar bed, kunt u dit toevluchtsoord om jezelf te herinneren aan de ontspanning en rust die je daar voelde herinneren.
 • Sommige van deze dingen zijn best goed gedaan voordat je naar bed gaat - een uur of twee eerder indien mogelijk.
 • Slaappillen kunnen helpen met ontspanning, maar ze kunnen zeer verslavend dus probeer een aantal andere tips voordat toevlucht voor hen.
 • Groene thee heeft een zeer bescheiden hoeveelheid cafeïne in vergelijking met gewone thee of koffie. Het kan nuttig zijn om iemand die probeert om terug te verlichten hun consumptie van stimulerende dranken.
 • Het aansteken van een geurkaars ontwikkelt een rustgevende, ontspannen sfeer.

Waarschuwingen

 • Neem nooit slaappillen, tenzij door een arts aan u voorgeschreven.

Zorg ervoor dat niet te lang opblijven